6 anledningar att syskon är bäst

1. Du kan skylla på någon
Har du gjort nåt fel? Skyll på syrran eller brorsan. Är de mindre och inte kan prata är det ju perfekt. Men det funkar ju även i vuxen ålder, att skylla ifrån sig alltså.

2. Du är aldrig ensam
Med ett syskon (eller allra helst en tvilling) är du aldrig ensam. Kompisar och partners kan komma och gå under åren, men syskonrelationen består oftast.

3. Du kan snacka skit om föräldrarna
Det finns ingen som förstår din irritation eller frustration så som ett syskon. Du kan ösa ur dig om hur jobbig din mamma eller pappa är och din syster eller bror förstår dig precis.

4. Ni kan prata minnen
Sommarsemestern på Gotland eller den där gången när mormor somnade under bion. Det finns ingen annan än syskonen som kan relatera till minnen från barndomen.

5. Du kan ta ut din frustration/ilska på någon
Syskon är förlåtande, det är sen gammalt. Har du blivit utskälld på jobbet? Är du osams med din partner? Ta ut din irritation på syrran eller brorsan. De kommer förmodligen göra samma sak mot dig en annan dag.

6. Ditt största stöd
Många ser sina syskon som sina absolut bästa vänner. De kan vara ett stöd i vått och torrt. De finns där för dig och du finns där för dem. Alltid, oavsett vad. Att ha ett syskon är magiskt!

Gillar du den här listan? Tryck på hjärtat!
Du kanske också gillar: 

Du vet att du är mamma när… 
Så slipper du dina barn
7 anledningar till varför alla bör få ha en 2-åring i sitt liv
9 saker som gått fel i morgonrutinen för alla föräldrar
Första vs andra barnet – 9 stora skillnader