Vi ska bestiga Kebnekaise

Jessica är så himla rolig. I måndags kom hon på att hon ville bestiga Mount Everest. Varför börja smått liksom? Ingen av oss som satt .i bilen hakade dock på… Det känns… Övermäktigt? Jag har ingen dödslängtan och jag har förstått att det är rätt farligt. Men, vi ska istället bestiga Sveriges högsta berg, nämligen Kebnekaise. Är det någon av er som gjort det? Hur lägger man upp träningen inför det på bästa sätt? Är det coolt? Är det kul? Är det en häftig upplevelse. Jag är så peppad på detta! Såklart blir det här en youtube-serie av detta. Hur förbereder vi oss? Hur går det när vi väl är där? Så kul grej! Miriam som också ska med skickade över en packningslista…

25399104_10159855484035066_2191116678206343116_n

Det är en del att checka av på den här listan…

FullSizeRender-33-kopia-1

Jag älskar att vara ute i naturen. Skog och hav ger mig ett lugn jag inte får av någonting annat. 

FullSizeRender-32-2

Vi ska bestiga den lille kullen i augusti. Efter nyår ska vi ta ett första planeringsmöte och se hur vi lägger upp allt.

 

 1. U skriver:

  Wow, så spännande!!! Jag har faktiskt också tänkt bestiga nån gång Kebnekaise, men just nu känns det inte aktuellt…
  Och förresten så har jag en fråga till alla som kanske ser denna kommentar ( och förlåt om jag spammar, Angelica, du kan ta bort min kommentar om den är problematisk, opassande osv.) – är ni gravida med erat första barn och har ni lust att fylla i en enkät? Jag är nämligen en student i nöd som desperat söker gravida blivande mammor. Min examensarbete och forskning fokuseras på sexuell tillfredställerse och intimitet i gravida parets förhållande. Allt är helt anonymt och jag kommer att vara oändligt tacksam för all hjälp. Så om ni vill hjälpa till – här är länken: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc8MibFTu-Fwb_GXY0rhsTefU90y3zrYIJmsTCfBqlYJrG3KQ/viewform

 2. Evelina skriver:

  Men wow vilken rolig grej att göra. Det kommer ni fixa galant.

 3. Jill skriver:

  Det finns två vägar upp. En där man vandrar och en där man klättrar med utrustning. Kände att det måste förtydligas.

 4. Ylva skriver:

  Kul idé! Jag har gjort det två gånger och det är verkligen ett häftigt äventyr. Jag har gått den guidade turen och den längre på egen hand med pojkvän. Den längre höll vi faktiskt på att gå vilse på när vi nästan var på toppen för det var så dimmigt. Den guidade skulle jag rekommendera. Man får låna klätterutrustning för den sk väggen men man behöver inte vara klättervan. På nervägen åker man nedför en glaciär iklädd sina regnbyxor. Det var häftigt Träna tex genom att springa, styrketräna rumpa, mage, ben och när ni väl är där så tänk på att inte gå med jättekliv då får man lätt mjölksyra i rumpan Ha gärna några dagar på er så ni prickar in någon dag med bra väder.

 5. Så roligt projekt En av mina bästa äventyr helt klart! Kör! Om ni tänker ta den guidade turen till toppen får ni låna den klätterutrustning ni behöver och får hjälp med packlista! Åh, blev lite sugen på denna trip igen!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..