Dubbel dos av Premalex

Jag började äta Premalex mot min PMS för snart ett år sen. Jag tycker att den har räddat mig och mitt humör. Verkligen. Jag är en annan människa nu när jag har PMS. Jag är gladare, lugnare och inte lika arg. Men ibland känner jag dippar i alla fall. Ilska, sprak och ledsamhet. Idag var en sån dag. Dagen startade bra med en springtur, men ibland känns allt liksom inte helt hundra. Kläderna skaver, huvudet värker, kroppen och magen känns svullen och tårarna är precis bakom ögonlocken och lurar. Jag blir extra känslig och vill gråta för exakt allt.

Jessica sa nåt som jag brukar skratta åt, men just idag vill jag bara gråta. Det var skönt att få hämta barnen och tänka på annat än mig själv och mitt mående idag. Och så tog jag dubbel dos av Premalex. Jag har ingen som helst aning om det verkligen hjälper att göra så, men sena eftermiddagen och kvällen kändes betydligt lättare än resten av dagen. Om det funkade eller inte vet jag inte, men jag känner mig gladare.

IMG_7652

En bild från i somras i min favoritpyjamas från Lindex. Jag skulle kunna bo i den när jag är hemma. Den är så skön! Vi pratade om hemmakläder i senaste avsnittet av Tvillingpodden. Om att ha snygga men sköna kläder när man går omkring hemma. Byter ni om när ni kommer hem? Eller har ni samma kläder som på jobbet? Och vad jobbar ni med? Pluggar? Jag är väldigt nyfiken på vad ni som läser gör på dagarna. Är ni föräldralediga? Kommentera gärna om både yrke och vad ni sätter på er när ni kommer hem.

 1. Lotta skriver:

  Jag har ätit premalex 10 mg i 3 dagar nu. Läkaren sa att jag ska öka till 20 mg efter några dagar, men jag är nervös inför det. Jag är även rädd för att gå upp i vikt eftersom det står som vanlig biverkning. Även fast jag vill göra allt för att slippa denna hemska pms, eller pmds (som läkaren sa i torsdags). Hur upplever du premalex?

 2. Petra skriver:

  Jag jobbar som konditor halva veckan och är föräldraledig halva veckan med mina två pojkar på 3,5 och 1,5 år.
  Har alltid myskläder hemma och absolut inte bh!

 3. Amanda skriver:

  Åh så fort jag kommer hem byter jag om till pyjamas/leggings. Jag jobbar som förskollärare, och min klädsel beror helt på humör. Ibland blir det leggings/kofta och ibland jeans/blus. Ibland träningsbyxor/kofta. Det viktigaste för mig är att det ska vara bekvämt då jag sitter mycket på golvet med barnen 🙂 sen vill jag gärna ha andra kläder när jag kommer hem, ibland nyser någon på en, man får torka snor och byta blöjor. Så det känns fräschast att kasta in de kläder man jobbar i i tvättstugan

 4. Monika skriver:

  Jobbar som narkosuska på operation så har ju inte världens snyggaste jobbuniform när jag kommer hem blir det lediga kläde som är lätta att busa i när jag leker tsm med mina två barn som är 3 och 1,5 år.

 5. Josefin skriver:

  Jag jobbar som marknadsförare 🙂 När jag kommer hem slänger jag direkt på mig mjukiskläderna: mörkblå mjukisbyxor och matchande hoodie från lexington, och ett vitt linne. Plus raggissockor. 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..