Dubbel dos av Premalex

Jag började äta Premalex mot min PMS för snart ett år sen. Jag tycker att den har räddat mig och mitt humör. Verkligen. Jag är en annan människa nu när jag har PMS. Jag är gladare, lugnare och inte lika arg. Men ibland känner jag dippar i alla fall. Ilska, sprak och ledsamhet. Idag var en sån dag. Dagen startade bra med en springtur, men ibland känns allt liksom inte helt hundra. Kläderna skaver, huvudet värker, kroppen och magen känns svullen och tårarna är precis bakom ögonlocken och lurar. Jag blir extra känslig och vill gråta för exakt allt.

Jessica sa nåt som jag brukar skratta åt, men just idag vill jag bara gråta. Det var skönt att få hämta barnen och tänka på annat än mig själv och mitt mående idag. Och så tog jag dubbel dos av Premalex. Jag har ingen som helst aning om det verkligen hjälper att göra så, men sena eftermiddagen och kvällen kändes betydligt lättare än resten av dagen. Om det funkade eller inte vet jag inte, men jag känner mig gladare.

IMG_7652

En bild från i somras i min favoritpyjamas från Lindex. Jag skulle kunna bo i den när jag är hemma. Den är så skön! Vi pratade om hemmakläder i senaste avsnittet av Tvillingpodden. Om att ha snygga men sköna kläder när man går omkring hemma. Byter ni om när ni kommer hem? Eller har ni samma kläder som på jobbet? Och vad jobbar ni med? Pluggar? Jag är väldigt nyfiken på vad ni som läser gör på dagarna. Är ni föräldralediga? Kommentera gärna om både yrke och vad ni sätter på er när ni kommer hem.

 1. Tar på mig antingen morgonrock eller mjukisbyxor, Linne och velorhoddie! Är föräldrarledig från mitt jobb som sjuksköterska på Neonatal 🙂

 2. Jobbar som ssk på en onkologisk vårdavdelning. Just nu som driftsansvarig så endast adminstrativ tjänst. Byter ALLTID om till mjukisbyxor och linne och slänger av mig bh:n när jag kommer hem .

 3. Jag jobbar som säljare i butik och direkt när jag kommer hem blir det fleecetröja och mjukisar, eller sambons pyjamasbrallor

 4. Jag byter kläder direkt när jag kliver innanför dörren. Dels för att jag får panik av att ha osköna jeans, kavaj, blus osv på mig hemma men också på grund min bacillskräck. Vill inte sitta i min egen soffa med kläder jag haft på mig hela dagen och suttit porto bussen i. Som han i filmen hundtricket, jag vet. Jag är utbildad socionom och jobbar på socialtjänsten.

 5. Jobbar som socionom med våldsutsatta. Direkt när jag kommer hem åker mjukiskläderna på. Jusst nu är favoriterna fleecebyxor och matchande tröja från hankymöller 🙂

 6. Polis. I och med att jag har uniform när jag jobbar blir det ofta att jag har lite ”finare” kläder när jag är ledig. Men tillräckligt bekväma för att leka runt med barnen .

 7. Jobbar på förskola med barn i åldrarna 3-6år
  Så fort man kommer hem åker bhn av och mjukis kläderna på.:)

 8. Pluggar distans samtidigt som jag har en 6 månaders hemma, så jag är en blandning av föräldraledig och pluggande. Har sjukt fula kläder på mig jämt nuförtiden med kräk, mat, mjölk och all möjlig skit och typ ett par söndriga tights. Men börjar på uni igen om 2veckor och jag LÄNGTAR så efter att få typ klä mig ordentligt igen tack för en bra bligg, och podd! Kram

 9. Jobbar som flygvärdinna och när jag är hem så är det alltid pyjamasshorts och en stor mjukiströja som gäller, världens skönaste outfit!

 10. Arbetar som köksplanerare samtidigt som jag läser på distans till inredare. Myskläderna åker på direkt efter jobbet, typ jämt 🙂

 11. Jag pluggar och byter alltid om när jag kommer hem till mina håliga stora t-shirts och mjukisar. Ibland har jag till och med på mig mina håliga t-shirts på skolan under något annat / instoppad bara för att det är så mysigt och påminner om mitt hem HAHA <3

 12. Jag jobbar som kvalitetsutvecklare inom omsorgsbranschen, men är föräldraledig just nu. På jobbet tycker jag bland annat om att ha skjorta, klocka, tighta byxor m.m. och trivs bra i det, men så fort jag kommer innanför dörren känns allt jätteobekvämt och jag måste direkt byta om till bekvämare kläder. Jag kör träningstights och en skön tröja. Ett solklart måste med klädbyte!

 13. Brukade byta om när jag kom hem, men nu när jag är föräldraledig kör jag på jeans och tröja varje dag för att inte ”sunka ner mig”. Känner att alla aktiviteter ligger lite längre bort om jag inte klätt på mig och sminkat mig.
  Jobbar annars som socialsekreterare för barn och unga, allra oftast med våldsutsatta barn (<- tips tips! Är ett sjukt spännande jobb! Bli det!).

 14. Precis varit föräldraledig i 14 månader så då har det ju varierat beroende på aktivitet men nästa vecka börjar verkligheten igen, då är jag fysioterapeut inom öppenvården. Jobbar antingen i mjuka jeans eller löpartights men brukar byta om pga hygien. Så ofta mjuka jeans eller mjukisar hemma 🙂 en helgdag när vi är hemma är det helt klart mjukisbyxor, T-shirt/linne o tjocktröja som gäller – ingen bh! :p

 15. Är just nu föräldraledig med lillebror 9 månader. Bor i underställ och träningsbyxor. Jobbar annars som tandhygienist (har arbetskläder) och känner ett starkt behov av att byta strumpor efter jobbet (känns som om mycket smuts hamnar på där!).

 16. Mjukisbyxor på direkt efter jobbet! Oftast åker jag till jobbet i dem oxå då jag jobbar som usk på en ortopedavdelning och där har vi de vita sjukhuspyjamaserna

 17. Jag jobbar som arbetsterapeut på sjukhus på en rehabavdelning för äldre personer. Har jobbkläder men byter ändå alltid om till mjukisar när jag kommer hem. Älskar att ha myskläder när jag är hemma

 18. Jobbar som redovisningskonsult och är propert klädd på jobbet. Men så fort jag kommer hem blir jag nästan panikslagen om jag inte kan byta till myskläder snarast. 😀

 19. Jag jobbar som sjuksköterska på en kirurgisk avdelning. Älskar pyjamasar och myskläder. Sätter oftast på mig ett par mjuka leggings och en stor tröja. En annan favorit är att slinka runt i morgonrocken 🙂

 20. Pluggar ekonomi (tenta imorgon…). Eftersom jag pluggar hemma rätt mycket så blir det mjukiskläder större delen av dagen, men har såklart vanliga kläder när jag är i plugget/ute på stan/bland folk hehe. Men byter om så fort jag kommer hem! Kroppen måste få vara lagom varm och mjukt ombonad så att jag kan slappna av här hemma 🙂

 21. Jag jobbar som narkossyrra, och går runt i praktiskt taget en pyjamas hela dagarna på jobbet. Vägrar prega i mig jeans kl 6 pp morgonen för att ta av dom 40 min senare, så myskläder till och från jobbet här. Lite jobbigt de dagar bara man blir övertalad att följa med till personalmatsalen (eftersom man måste byta om från operationskläder för att gå dit. Men det bjuder jag på!

 22. Jag läser till läkare Har oftast mina vanliga kläder hela dagen, om jag inte hoppas i pyamasen direkt när jag kommer hem

 23. Jag jobbar som backoffice/kontorsansvarig på ett finansbolag så har en dresscode rätt okej sådan. När jag kommer hem vill jag gärna byta till mjukisbyxor och pyjamasskjorta utan bh.

 24. Just nu är jag föräldraledig och har alltid myskläder hemma! Men så fort jag lämnar huset åker jeansen på:) Jobbar annars som handläggare på kommunalt bolag!

 25. Lever i Victoria secret Pj’s hemma. För mig är det viktigt att känna sig fin även med mjukisarna på. Är hemmafru och bosatt i Spanien.

 26. Jag jobbar som förskollärare. Mjukiskläder på så fort jag kommer hem har länge tänkt att jag skulle vilja köpa några ”finare”mjukiskläder ibland känner jag mig som en luffare men det är så skönt o befriande, tack för en härlig blogg med en go blandning av det mesta.

 27. Jag är sjuksköterska på KS. Jag byter alltid om när jag kommer, tar alltid på mig mysbyxor och i bland byter jag även tröja till någon varm och gosig. Eftersom jag är sjuksköterska innebär det typ att jag bara har mina vanliga kläder till och från jobbet och när jag är ledig typ (om jag inte är hemma för då är det mysisar)…

  1. Jobbar som lärarare, just nu har jag en trea.
   Jag tar oftast på mig mysbyxor när jag kommer hem eller träningskläder och då åker mysbyxorna på efter träningen.

   Ha en fin dag
   Kram

 28. Just nu är jag föräldraledig med barn nr 2, bor i myskläder här hemma men byter alltid om när jag hår ut. Jag jobbar som projektledare och direkt när hela familjen kommer hem åker nästan alla kläder i tvätten och myskläder åker på 🙂

  1. Oj råkade skicka i väg kommentaten lite tidigt. Jag byter nästan alltid om till mjukare och bekvämare kläder när jag kommit hem.

 29. Just nu föräldrarledig med 3-månader gamla Caspian. Annars jobbar jag som sjuksköterska och tänkte vidareutbilda mig i höst. Bh-n ryker alltid när jag kommer hem och oftast byxorna oxå. Men ibland är jag för lat för att byta byxor så då får dom hänga på hela dagen.

 30. Jag är lärare men just nu föräldraledig med lillebror 4 månader (idag!) Vi är en riktig mysbyxorfamilj, både jag och min man hoppar i mjukisbyxor i samma sekund vi går in genom dörren. Så det blir mycket det under ”ledigheten” om jag inte ska iväg på något. En viktig sak för mig dock är att byxor överdel måste matcha även när jag är hemma, då känner jag mig ändå fin och fixad fast det är mjukisar som är på.

 31. Jobbar som skadereglerare på försäkringsbolag 🙂
  Hoppar genast i mjukisbrallorna och en mjuk t-shirt när jag kommer hem.

 32. Pluggar till civilingenjör, jag byter om direkt jag kommer hem. Alltid! Så himla kul att det smittat av sig på vår dotter som visserligen inte brukar klä på sig myskläder men hon tar av sig byxor och strumpor så fort hon kommer hem 😉 Gör dina barn det med? Tar efter dig med myskläder alltså 🙂 Kram!

 33. Jobbar på djurklinik byter alltid om till mjukiskläder när jag kommer hem om jsg inte åkt i det till jobbet (har arbetskläder). Har försökt införskaffa en så snygg ”mjukisgarderob” som möjligt

 34. Jobbar som kriminalvårdare! Men är hemma nu och väntar på att barn nr 2 ska komma, är beräknad på söndag!
  Men när jag jobbar så byter jag alltid om när jag kommer hem, efterlyser dock snygga myskläder 🙂

 35. Hej
  Jag jobbar med redovisning.. Att byta om till mjukiskläder (givetvis innefattar detta även att slänga av sig bh:n och ta på en sportbh istället) är det FÖRSTA jag gör när jag kommer hem från jobbet, Även om kläderna känns bra när jag är på jobbet så blir jag sjukt obekväm i dem när jag kommer hem, haha.

 36. Jobbar som undersköterska på ett korttidsboende och vi har speciella arbetskläder som lämnas på jobbet.
  Privat blir det mycket mjukisbyxor och bekväm tröja. Mina favvo mjukisar kommer från house of lola och heter happy pants, så sköna OCH snygga!

 37. Jag är just nu föräldrarledig med dottern på 13 månader och gravid i v28 här är det mjukiskläder dygnet runt! Haha!
  När jag jobbade hade jag arbetskläder, trivs inte i jeans utan det blir mest klänning eller tunikor och det är ju så slappt och skönt att gå i så då byter jag inte om.

 38. Jag jobbar som ekonomikonsult och är en sån som älskar att vara snyggt klädd på jobbet men gärna byter om till myskläder hemma. Jag gillar dock att vara snyggt mysklädd så man slipper skämmas om någon ringer på dörren. Inför min mammaledighet som börjar snart har jag bunkrat med snygga pyjamasar och mys-set. Kan rekommendera Cubus om man vill hitta snygga och billiga mys-set 🙂

 39. Jag jobbar som lönekonsult men är just nu föräldraledig med min 7 veckors bebis. Självklart är det mjukisbyxor / tights som gäller hela dagarna

 40. Jag arbetar som socionom med utredning barn och unga.
  Om jag har obekväma kläder byter jag alltid om till myskläder, men just nu använder jag mycket löst sittande byxor och då får dom vara på.

 41. Jobbar som administratör. Byter så gott som aldrig kläder när jag kommer hem. Vet inte om det är för att man går ut med hunden, eller lathet att jag inte orkar byta. På helgerna har jag inga problem att gå i mjukisbyxor. Kan till och med åka och handla med dom. Men om vi ska bort eller får besök, då åker dom av.

 42. Brukar inte kommentera här men är en trogen läsare. Måste först börja med att säga att du är en riktig powerkvinna och mamma, hejja dig som du kämpar i med och motgångar! Du är en stor inspirationskälla. Jag studerar till förskollärare och när jag är i skolan brukar det bli jeans och en topp, har jag självstudier sitter jag gärna som nu med filt och myskläder.

 43. Jag jobbar som redovisningsekonom och driver även företag som fotograf. Byter alltid om när jag kommer hem till mer löst sittande kläder, kanske inte om jag haft klänning, men alltid annars.

 44. Är föräldrarledig med 7 månaders och en 2,5 -åring. Dvs slänger på mig det som är närmast. Idag svarta tights och en svart t-shirt, lillan inbärsele och sambons stora munkjacka (säger man så fortfarande) över oss båda, regnjacka och gummistövlar för att lämna stora på förskolan.
  Vår faktiskt regn idag men har ofta stövlar eller typ Flipflops till förskolan 200 m eftersom det är mest smidigt när man bär barn i bärselen….

  Annars jobbar jag som lärare och har snygga men ganska funktionella kläder på jobbet….
  Kämpar på med en lite vuxnare stil då jag är oftast minst 10 år yngre än föräldrarna till mina elever…..

 45. Är förnärvarande föräldraledig med lillasyster Alice, så är jag hemma under dagen så blir det mjukisplagg för hela slanten!
  Arbetar annars som utredare och efter jobbet så blir det alltid o byta om till mjukiskläder. Bland det bästa som finns att slänga av sig åtsittande kläder och få krypa in i en T shirt o mjuksbyxor som är urtvättade och välanvända då är de som bäst

 46. Jag jobbar på en I Ur och Skur-förskola med de minsta barnen så har alltid bekväma och funktionella kläder (dvs det alla andra skulle referera till som myskläder) på jobbet. Men så fort jag kommer hem byter jag ändå om annars känns det som att jag kommer sprida 14 barns baciller, halva sandlådan och ett par dammråttor i hela huset Men der viktigaste: av med bh:n! Bästa känslan!

 47. Pyjamas! Älskar pyjamas. Kan inte vara hemma i vanliga kläder. Om det är vanliga kläder så har jag typ strumpbyxor och en mysklänning. Jag har varit student länge men jobbar mitt första år som lärare nu.

 48. Jag byter alltid om till fina myskläder, så himla härligt! Jag jobbar som förskollärare, åldrarna 1-2 år. Världens bästa jobb! Har läst bloggen sedan Alice föddes. I mars är det två år sedan det tog slut på ett nioårigt långt förhållande, värsta som hänt i mitt liv. Inga barn men känner igen så mycket i din situation för övrigt! Mår mycket bättre men vissa dagar är fortfarande tunga.. Du är så stark och grym! Stor kram

 49. Jag jobbar som Nordisk marknadschef på ett stort globalt företag så det är uppklätt som gäller på jobbet. Har tvåårig dotter hemma och en lillebror på väg som anländer i mars. Det första jag gör när jag kommer hem är att kasta av mig business-kläderna och krypa in i myskläder eller min flanell-pyjamas 🙂

 50. Jag är leg. Receptarie och jobbar med läkemedelsförsörjning på ett sjukhus. Jag hoppar i myskläder så fort jag kommer hem!

 51. Jag pluggar heltid till socionom, jobbar extra som gruppträningsinstruktör på ett gym i stan också Byter ALLTID om när jag kommer hem – till mjukisbyxor och löst sittande tröja (utan bh! )

 52. Jag pluggar till lärare. De dagar jag inte behöver åka in till skolan har jag på mig myskläder hela dagen. Annars åker de på så fort jag kommer innanför dörren

 53. Jobbar som sjuksköterska. Så byter Landstingets pyjamas mot mjuka sköna brallor och linne när jag kommer hem. Har alltså jeans på mig kanske 2 h:/dag

 54. Föräldrarledig med min 2-åriga dotter och kommer vara hemma ett tag till då vi väntar tillökning. Planen är att ha dem hemma länge då vi trivs bäst så. Om vi bara myser hemma har jag myskläder men vill oftast markera med andra kläder när vi går ut. Vill skilja på hemma och utekläder. Älskar sköna men snygga mysplagg!

 55. Gör det oftast, är så skönt med härliga kläder på sig hemma. Är lärare så finare kläder på mig där, hemma vill jag bara slänga av mig saker och kunna andas. Jag både jobbar och studerar, ska bli specialpedagog som är en vidareutbildning på min förskollärare och lärarexamen :). Utbildade mig till fsk och lärare för att kunna bli specialpedagog vill förändra skolan för de elever som har det tufft :).
  Förutom det är jag utbildad doula samt undersköterska men det sista arbetar jag inte med längre.

 56. Jag jobbar på en ortopedavdelning på ett sjukhus. Jag duschar jämt efter jobbet o byter alltid om till min mjukis fleece dräkt (jätte ful) och raggsockor haha…

 57. Jobbar som skolsköterska men går snart på föräldraledighet då jag är gravid med nr 2 i v 35. Det bästa jag vet är pyjamasbyxor och ett linne/tröja när jag är hemma! Framförallt nu när jag bara känner mig tung och klumpig.

 58. Jag arbetar som socionom på familjerätten. Byter oftast inte om när jag kommit hem. Jag glömmer bort det i allt kaos som råder här hemma med en 2-åring och en 4-åring.

 59. Jag jobbar som montör på Volvo cars i Göteborg, jag byter om, även om de inte är arbete kläderna, (de e väldigt smutsigt inom industrin,) men gillar att ha mysiga mjuka kläder hemma. inget som känns trångt eller åtsittande, stora t-shirt, mjukis byxor, inget smink eller linser, håret i en knut, de e bästa som finns

 60. Arbetar som undersköterska på operation. Så jag springer runt i blå pyjamas med mössa hela dagarna och ser ut som en smurf. Ibland blir det myskläder direkt när jag kommer hem. Har två barn födda 14 och 16 så prio ett när jag kommer hem är att hinna umgås med dom. Då får klädbyte vänta 🙂

 61. Jag jobbar på klädbutiken new yorker. Jobbar mycket kväll och helg. Byter alltid om direkt till myskläder när jag kommer hem:)

 62. Jag jobbar som marknadsförare 🙂 När jag kommer hem slänger jag direkt på mig mjukiskläderna: mörkblå mjukisbyxor och matchande hoodie från lexington, och ett vitt linne. Plus raggissockor. 🙂

 63. Jobbar som narkosuska på operation så har ju inte världens snyggaste jobbuniform när jag kommer hem blir det lediga kläde som är lätta att busa i när jag leker tsm med mina två barn som är 3 och 1,5 år.

 64. Åh så fort jag kommer hem byter jag om till pyjamas/leggings. Jag jobbar som förskollärare, och min klädsel beror helt på humör. Ibland blir det leggings/kofta och ibland jeans/blus. Ibland träningsbyxor/kofta. Det viktigaste för mig är att det ska vara bekvämt då jag sitter mycket på golvet med barnen 🙂 sen vill jag gärna ha andra kläder när jag kommer hem, ibland nyser någon på en, man får torka snor och byta blöjor. Så det känns fräschast att kasta in de kläder man jobbar i i tvättstugan

 65. Jag jobbar som konditor halva veckan och är föräldraledig halva veckan med mina två pojkar på 3,5 och 1,5 år.
  Har alltid myskläder hemma och absolut inte bh!

 66. Jag har ätit premalex 10 mg i 3 dagar nu. Läkaren sa att jag ska öka till 20 mg efter några dagar, men jag är nervös inför det. Jag är även rädd för att gå upp i vikt eftersom det står som vanlig biverkning. Även fast jag vill göra allt för att slippa denna hemska pms, eller pmds (som läkaren sa i torsdags). Hur upplever du premalex?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..