9 SAKER SOM GÅTT FEL I MORGONRUTINEN FÖR ALLA FÖRÄLDRAR

Visst känner man sig som en supermänniska när man lyckats komma hemifrån med barnen vintertid? Det gör i alla fall jag! Och jag räknar med att nästan alltid ha gröt, smoothie eller en del av en macka på kläderna. Det hör liksom till. Här är 9 saker som ibland går fel hemma hos oss när vi ska iväg på morgonen… 

 1. Väckarklockan ringer inte
Det kan hända alla, oavsett om man har barn eller inte. Men när man har barn som ska till förskolan eller skolan är det inte bara att kasta på sig jackan och springa till bussen.

2. Barnet vill inte gå upp
Gäller främst större barn, men det finns mornar när Alice ligger kvar i sängen istället för att skutta upp.

3. Frukosten hamnat i håret
Yoghurt, leverpastej eller gröt är alla tre kladdiga frukostingredienser som gärna får stanna på bordet och INTE smetas in i ansiktet och håret som om det vore lotion eller balsam.

4. Den ena vanten försvinner spårlöst
Hur är det möjligt att en vante alltid försvinner? Och bara en, aldrig två.

5. Overallen – ett omöjligt plagg
Overall sägs vara ett praktiskt plagg men det är inte alltid så lätt att få på den. Varför hamnar båda benen i samma hål för benet så ofta? Och hur mycket kan ett barn åla sig när ytterkläderna ska på?

6. Stövlarna är för små
När svetten rinner på ryggen och alla kläder äntligen är på är det bara ett steg kvar. Stövlarna. Hur kan de vara så svåra att få på? Är de för små? Kan någon bara tillverka stövlar eller vinterskor för barn som är enkla att få på!

7. Vill gå på toaletten precis när man ska gå
Alla kläder är på och det är dags att lämna hemmet när kommentaren ”Jag måste gå på toa” kommer… Bara att infinna sig i att man blir sen till både lämning och jobb.

8. Barnet vill absolut inte sätta sig i vagnen
– Okej, då får du gå då!

9. Barnet går i 10 meter och vill sen…
…bli buren. Såklart! Vagnen lämnades hemma eftersom barnet ju absolut skulle gå, gå, gå. Vem behöver gå till gymmet när man har barn? Perfekt träning!

Gillar du listan? Då kanske du också gillar:

Första VS andra barnet – 9 stora skillnader
15 sätt att få i sig mer frukt och grönt
Så slipper du dina barn
10 tecken på att du är en dålig mamma