Föda i vatten – varför gjorde du det?

Jag fick precis ett riktigt roligt telefonsamtal, mer om det i morgon. Jag tror inte att jag får berätta mer just nu. Det handlar hur som helst om att föda barn i vatten. Varför gjorde jag det? Alltså var kom idén ifrån? Jag har alltid älskat vatten. Jag har tyckt om att bada så länge jag kan minnas. Och för mig är vatten kopplat till avkoppling och lugn. Och att föda barn tycker jag kräver avkoppling, lugn och positiva tankar. När jag hörde talas om att föda barn i vatten läste jag på mer om det och kände, ja. Jag vill verkligen testa det! Är det möjligt vill jag göra det. Jag är så tacksam och glad över att jag fick chansen att göra det på BB Sophia när Philip föddes.

vattenfodselbbsophia

Jag har skrivit ett inlägg som heter ”12 frågor och svar om att föda i vatten” för dig som vill läsa mer. Jag körde lustgas som smärtlindring. Det och vatten mot huden hjälpte mig, jag behövde ingen epidural. Om jag får lyckan att få fler barn vill jag absolut föda i vatten. Hemma. Det låter helt galet, jag vet. Men jag skulle vilja det. Någon som läser bloggen som också fött bebis i vatten? Eller som skulle vilja det? Kommentera gärna!

 1. Maddy skriver:

  Nu gick det at kommentera:)!
  Fött både på södra bb och hemma. Båda gångerna i vatten. Uuuunderbart!

   1. Maddy skriver:

    Har mejlat nu

 2. Em skriver:

  Födde också i vatten, wow vilken smärtlindring! Behövde bara värmen från vattnet, det lindrade smärtan fint!

 3. Mary skriver:

  Var får ni föda i vatten? Trodde det bara var BbSophia som kunde erbjuda det förutom hemmaförlossningar.

 4. Sabine skriver:

  Födde min andra dotter i vatten i höstas – fantastiskt! Har använt bad & värme som smärtlindring/avkoppling så länge jag kan minnas, så när jag fick reda på att möjligheten fanns på det sjukhus vi valt (ystad) så var valet givet. Använde precis som du lustgas som komplement. Kan varmt rekommendera att prova om man är intresserad. Dottern älskar att bada & vara i vatten så jag brukar tänka att det beror på att hon kom ut så.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..