Nu blir det bråk

Nu blir det bråk. Jag vet att Jessica har PMS och att hon missat att ta sin medicin, så egentligen är det ingen idé att ens diskutera saker med henne. Inte face to face, via sms eller telefon. Det går liksom inte in och fram och tas emot på ett bra sätt. Vi har startat morgonen med att bråka. På väg till bussen, på busshållsplatsen. Sen somnade jag på bussen. Och sen fortsatte bråket ner i tunnelbanan innan vi kramade varandra och sa förlåt. Nu är status… jag vet inte. Vi tycker inte lika. Vi tycker olika. Och det är så svårt att resonera med Jessica då. 

tvillingarna_lagergren-2

Hur som helst. Bråket. Eller den hetsiga diskussionen handlade om Jessica blogginlägg igår, ”Glad men med viss reservation”. Jag läste det igår snabbt, men det var först när jag kom hem och landade i soffan efter nattning som jag blev sur. Och fundersam. Det var även läsare som var fundersamma över hennes formuleringar. Hennes inlägg handlade om att hon är glad för min skull, att jag träffat en ny kille, men att hon är reserverad. Hon tycker att det är jobbigt att engagera sig i nya människor i mitt liv. Jag förstår henne. till viss del. Men sen tycker jag inte att det är upp till henne att ”godkänna” mitt val av partner.

Min högsta önskan är dock att hon och N kommer överens. Blir vänner. Drömmen hade ju varit om de tyckte om varandra. Så som jag tycker om Ibbe. Jag älskar Ibbe. Han är rolig, charmig och världens bästa pappa till Elsa. Jag begär ingenting av Jessica i det här tidiga skedet av vår relation. Allt är så himla nytt. Jag har inte ställt några som helst krav. Men min mardröm är att hennes och N:s relation ska bli som hennes och min exmans var. Det var inte härligt. Det var oskönt vissa gånger. Starten var liksom inte bra och det repade sig aldrig till 100%. Man måste inte älska sina syskons eller kompisars partners. Men eftersom jag och Jessica typ sitter ihop underlättar det ju väldigt mycket om man kommer överens och inte tycker illa om varandra.

image-2

Hon. Jessica. Min tvilling och andra hälft. Jag fattar att hon menar väl. Att hon vill mitt bästa. Att hon säger och skriver som hon gör av omtanke. Men mitt liv måste få vara mitt liv. Jag måste få ta beslut efter vad mitt hjärta säger. Och ja, i mitt liv går saker fort. Det har det alltid gjort. Och när man träffar någon som är precis likadan, som N, ja då går det ännu fortare. Jag gillar det och det är tyvärr bara för Jessica att acceptera det.

 1. Suss skriver:

  Jag kommer ihåg när jag träffade min H. Hans bästa väns fru sa att hon var inte intresserad av att lägga tid på att lära känna mig för hon var redan vän med hans ex och hon fortsatte umgås med henne.
  Det gjorde såååå ont. Fick inte chansen att visa vem jag var. Det tog 1,5 år innan jag blev bjuden på middag hem till dem och jag var så nervös. H sa att om jag bara var mig själv så skulle allt bli bra. Sakta men säkert lärde vi känna varandra och hon är nu en av mina finaste vänner. Jag hoppas av hela mitt hjärta att även om din syster är försiktig för din skull så är din nya vän en människa han med. Det är inte kul för den som kommer utifrån att bli mött med skepsism. Han har inte med historien att göra och han kan inte påverka det som redan varit. ❤️

 2. Liv skriver:

  Du verkar ju, när man ser bakåt i tiden, ha försökt att alltid vara i ett förhållande istället för att lära dig att leva med dig själv och bygga upp en stabil grund som du kan stå på själv. Du kastar dig ju in i nya förhållanden och det är klart det kan vara avårt för utomstående att hinna med i svängarna. Din skilsmässa tog ju väldigt hårt på Jessica och nu är du i en ny relation. Inte konstigt att hon inte alltid orkar engagera sig. Speciellt när man inte vet hur långsiktigt det kommer bli den här gången..

 3. Fanny skriver:

  Jag förstod precis vad Jessica menade, hur kan du missförstå de? Hon menar inte att hon ska ”godkänna” men hon kanske inte vill gå lika fort fram som du, du för ju respektera henne! Hon är ju jätteglad för din skull men vill kanske låta det gå lite tid innan hon engagerar sig. Som en bra syster så respekterar man de. Om du vill att hon ska acceptera att de går fort för dig så får ju du acceptera att det inte gör de för henne. Tycker du e lite oschysst nu, hon har stått vid din sida genom hela denna pärsen o så har hon ett tycke o då får hon skit av dig? Dålig stil…o försöka få de till att man inte kan prata med Jessica..

 4. Sofie skriver:

  Jag tyckte inte att Jessicas inlägg var surt alls. Hon förklarar ju bara hur hon vill ha det, att hon vill ta det långsammare men ser fram emot att få lära känna N. Inget att ta illa vid sig av tycker jag. Hon avslutar ju inlägget fint, men hon kunde ha skippat det där Nästan på slutet …. Lycka till kärleken hur som helst!

 5. Helena skriver:

  Jag är på Jessicas sida i detta och förstår henne fullständigt.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..