Bakis idag? 6 tips som räddar dig!

Drack du igår? Vaknade du i morse med riktigt dålig andedräkt, bultande huvudvärk och en trötthet som inte är av denna värld? Då är du förmodligen aningens bakis. Vi är många som varit där. Här är mina 6 bästa tips på hur du överlever dagen och dessutom har det mysigt på köpet.

img_1827

Två partyglada twins!

1. Drick vätskeersättning 
Du behöver förmodligen fylla på kroppen med vätska. Cola i alla ära, men kör på ett eller två glad med vätskeersättning först. När du gjort det är det dags att borsta tänderna och köra munskölj för en fräschare andedräkt.

2. Bajsa
Sanning! Skiten behöver komma ut. Sätt dig på toaletten och låt det komma.

3. Drick kaffe och ät mat 
För att komma tillbaka till ett piggare och fräschare du behöver du äta. Gör en stor kopp kaffe eller te och frossa i goda mackor eller croissanter. Ät sånt som du vet att du mår bra av.

4. Ta en dusch eller ett bad
Ställ dig i duschen och njut. Eller ännu hellre, lägg dig i ett bad. Lyssna på härlig musik och låt hela din kropp koppla av. Detta är extra skönt om du haft en natt på höga klackar med mycket dans.

5. Titta på en film du redan sett 
Sätt på en film eller tv-serie du redan sett. Gärna någon favorit, då gör det inget om du somnar i soffan eller sängen. Det är en fördel att sova bort så många timmar som möjligt när du inte mår toppen.

6. Närhet är det bästa
När jag är bakis älskar jag att vara nära någon jag tycker om. Eller ja. Det beror på hur bakis jag är. Ibland är det skönt att vara helt ensam i sin ångest… Men allt som oftast vill jag ha en varm och härlig famn att krypa upp i. Sova lite, gosa, äta smågodis och sen sova igen. Bra söndag!

  1. Sofia skriver:

    Minns inte hur det känns att vara bakis förutom att det var hemskt. Fick mitt första av tre barn för 8 år sedan och sedan dess har jag haft som en spärr, det är precis omöjligt att dricka mig så onykter att jag blir bakis dagens efter – antar att det är en överlevnadsmekanism! Men det är sååå skönt och jag skulle aldrig vilja uppleva den känslan igen oavsett barn. Jag upplever att alla i min närhet, män som kvinnor, upplevt samma sak efter barn så jag trodde att det var mer eller mindre allmängiltigt? Vet en som dricker så han blir bakfull men då skulle jag säga att det är en person som inte har ett sunt förhållande till alkohol.

    1. Fanny skriver:

      Jag tycker inte man behöver ha ett osunt förhållande till alkohol för att man blir bakis ibland. Jag var 23 år när jag blev mamma, ich går ut och festar /har sena middagar med vänner och familj och ibland blir man lite bakis. Ska inte ens berätta hur bakis jag var i söndags efter min väns möhippa men satan vad kul vi hade!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..