Våfflor med strösocker

I helgen plockade jag fram våffeljärnet och så gjorde jag och Alice våfflor tillsammans. Det är så mysigt att pyssla i köket tillsammans med båda barnen. Det blir kladdigare, tar längre tid och det tjafsas lite om vem som ska göra vad. Men det är värt det! Jag tycker om när vi tre gör saker tillsammans. Som att baka, laga mat eller pyssla. Vi gjorde även påskkort tillsammans med vattenfärg, glitterpennor och kritor. Alice älskar att klippa och jag fick tips från förskolan att köpa en barnsax från Fiskars. Ska beställa från nätet eller köpa så fort jag mår lite bättre.

Så mysigt att göra våfflor tillsammans!

Puss!

Våffelmellis är en lyx på helgen tycker jag. Jag längtar till sommaren när man kan köpa färska svenska jordgubbar (som smakar mycket) och ha på. Det och lite glass. Mums!

Duktig tjej som gärna ville smaka smeten. Jag tror aldrig jag testat att äta våffelsmet eller pannkakssmet.

Frasiga och goda.

Jag tinade hallon och jordgubbar som de kunde ha på sina våfflor…

…dock är strösocker favoriten. Jag håller med. Våfflor eller pannkakor med socker är en perfekt kombination. Och det är otroligt sällan jag ger barnen socker på det här sättet. Jag vill inte ha några förbud här hemma när det kommer till mat. Jag gillar att hitta på olika mellanmål och variera mig. Ibland blir det mackor, ibland yoghurt med musli. Eller så gör vi smoothie eller fruktspett. Jag ska testa om barnen gillar äggröra eller omelett nästa gång de kommer till mig. Mmmm omelett med smält ost i. Så gott! Har ni några bra mellistips ni brukar köra hemma? Ibland duger en banan eller ett äpple gott och väl.

  1. Fast strösocker + bär är ju inte värre än sylt tänker jag. Snarare bättre Gott med våfflor i alla former! Själv har jag ”langospålägg” på våfflor att ibland: skinka, creme Fraiche, lök och ost. Sååå gott!

  2. Kim skriver:

    Åhh jag måste göra våfflor snart! Såg gott ut 🙂

  3. A skriver:

    Min son älskar ägg och keso, så ofta blir det ägg och yoghurt m bär eller fruktsallad och keso till mellanmål, men längtar så efter att kunna köpa svenska bär!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..