Jag äger min egen historia

Jag får en del förfrågningar om att medverka i intervjuer och prata om skilsmässan. När jag var med i Nyhetsmorgon och pratade om hur det var att bli lämnad frågade jag S om lov innan. Varför det? Jo, för att han är pappa till mina barn. Hade han inte varit det hade jag faktiskt inte brytt mig det minsta om att be om lov. Då hade jag velat prata om varför det blev det som det blev. Jag äger trots allt min egen historia. Min egen upplevelse av den fruktansvärda påsken 2017. Nu har jag fått två nya förfrågningar. En lång intervju i P1 och även en intervju i Malou efter tio. När jag var med i Nyhetsmorgon strömmade det in mail från kvinnor och män (mest kvinnor) som också gick igenom en skilsmässa/separation. Att de kände att det jag sa var ett stöd. Det är fint att kunna hjälpa andra tycker jag.

Jag är långt ifrån en expert, men genom att berätta min upplevelse och sätta ord på mina känslor kan jag uppenbarligen stötta andra. Bra och viktigt tycker jag. Jag läste Martina Haags bok ”Det är nåt som inte stämmer” för andra gången mitt i skilsmässans mest turbulenta tid. Eller jag lyssnade på den som ljudbok när jag gick kilometer efter kilometer ute på Djurgården. Jag känner igen mig så mycket i henne. Det var sköt att läsa hennes ord och känslor om att bli sviken av den man älskar. Någon som läst den? Jag skulle gärna skriva en egen bok om min upplevelse, men det får bli längre fram.

 1. Självklart äger du din egen historia och bara för att du berättar din sida av skilsmässan betyder ju inte det att du behöver sitta och säga att stefan är en idiot eller liknande. Den uppfattningen kan ju folk få skaffa sig själva. Tycker du verkar ta enormt mkt hönsyn till S i detta och det ska du nog egentligen inte behöva göra… du är grym! Kram

 2. Malin skriver:

  Hej!

  Fina du! Så starkt av dig att berätta. Förstoring du inte vill/kan svara på detta men hur kommer det sig att det tog från påsk till juni innan ni beslutade att skilja er? Försökte ni få det att fungera igen?

  Kram!

 3. Har läst den och det är fint av dig att tänka på barnen så. Det är nog inte många som skulle göra! Men förstår att det liksom kliar i fingrarna på dig, att få berätta.

 4. Klart du äger din historia! Tycker det är strong av dig att berätta! Sen tycker jag inte man behöver ”kasta skit på varandra”, hade kanske inte suttit o sagt i tv att mitt ex var ett stort rövhål med liten snopp om man säger så 😉 men att berätta vad som faktiskt hände måste få vara okej! Som du sa, jag tror det hjälper många i liknande situation och samtidigt en själv att sätta ord på en tuff tid! Kram

 5. Maria skriver:

  Läste den boken under en tid mitt förhållande var ur gängorna. Jag grät, kände igen mig i exakt den där känslan att något inte stämmer. Såg dig i nyhetsmorgon och grät. Livet kan vara så hårt mot en.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..