Äter du också 1,4 kilo godis i påsk?

Inlägget är i annonssamarbete med FLUX

Påsken är en högtid med extremt mycket godis. Kaniner i choklad, små färgglada ägg i foliepapper och skumgodis. Visste ni att vi i Sverige får i oss i snitt nästan 1,4 kilo godis per person under de få dagarna påsken är? Det är galet egentligen! Men. Jag har skrivit om barn och godis innan och jag tror inte på förbud hemma hos oss. Mina barn får äta godis på helgerna och påsken är inget undantag. Något jag kan känna vid högtider är dock att helgen blir otroligt lång. Från skärtorsdagen tills måndag blir tisdag. För mig är det inte ett alternativ att jag och barnen ska frossa i godis alla de här dagarna. Men på lördag ska de absolut få varsitt påskägg med sina favoriter i.

Med godis och socker kommer också rädslan för tandtroll och hål i tänderna. Inne på Fluxkollen kan du få massa tips och råd när det kommer till barnens och dina egna tänder. Visste du att fluor kan förebygga och ta bort små hål i tänderna? Det är en av anledningarna till att jag fluxar både morgon och kväll. Jag verkligen avskyr hål i tänderna och gör allt för att mina barn ska slippa det. Här skippar vi aldrig tandborstningen och är noga med att fluxa!

Det skadar alltså inte att borsta tänderna ett varv extra mellan alla påskägg och påskmust. Hur resonerar du kring socker och barn? Får dina kids påskägg med godis? Eller fyller du de med små leksaker och presenter? Kommentera gärna.

BÄST AV ALLT!
Jag har fått chansen att tävla ut ett kit med massor av härliga munvårdsprodukter från Flux (munskölj, tandkräm, tuggummi) och en eltandborste för barnen från Philips värde ca 970 kronor. För att tävla vill jag att du svarar på frågan ”När är det lämpligt att barn får borsta tänderna själv” – svaret hittar du här på Fluxkollen! Skriv svaret i kommentarsfältet nedan och skriv också ditt bästa knep för att få tandborstningen roligare. Jag drar en vinnare 8 april.

PS. Om du inte vinner i min tävling så finns det en fin påsktävling på Fluxkollen som håller på till 9 april – gå in HÄR om du vill tävla i den med!


Edit: Vinnare blev Jessika! Du kommer få ett mail från LOPPI som går vidare med allt så du får din vinst 

”10-12 år  Jag hoppas få en massa bra tips genom de här kommentarerna då jag har en 6 årig son som var med om en allvarlig tandskada för några år sedan vilket vi precis fick reda på gett stora skador på de nya tänderna

Vi har svårt att borsta tänderna och hade verkligen behövt tips och en eltandborste, flux, tuggummi etc

Så tack alla ni som kommenterar för tipsen <3″ 

 1. Så glad över den här vinsten <3

  Stort tack från mig och min son!
  Varma hälsningar Jessika

 2. Åsa skriver:

  10-12år

  Tandborst-sången från Bolibompa går alltid hem här

 3. Rätt svar är 10-12 år.
  Mittbarriär knep för att få barnen att borst tänderna är att göra tandborstningen till ett litet äventyr. Jag låtsats att vi jagar tandtrollen i munnen och berättar under tandborstningens gång små historier som att det kommer förbi tandtroll i racerbilar etc som vi tillsammans jagar bort ur munnen med tandborsten. Barnen tycker att det blir jätte spännande!

 4. Rätt svar är 10-12 år.
  Mittbarriär knep för att få barnen att borst tänderna är att göra tandborstningen till ett litet äventy. Jag låtsats att vi jagar tandtrollen i munnen och berättar under tandborstningens gång små historier som att det kommer förbi tandtroll i racerbilar etc som vi tillsammans jagar bort ur munnen med tandborsten. Barnen tycker att det blir jätte spännande!

 5. Det är lämpligt för barn att borsta tänderna först i 10-12-årsåldern.

  Här har vi sjungit en sång under tandborstningen (inspirerade av en säng frän babaysimmet ). Nu när dottern närmar sig tre år vill hon inte att vi sjunger, så vi brukar i stället prata om vilken mat vi borstar bort från tänderna (dvs det hon ätit sedan förra tandborstningen). Är väldigt uppskattat, och känns också pedagogiskt då det blir tydligt vad syftet med tandborstningen är. Tandtroll provade vi att nämna, men det tyckte hon mest var obehagligt…

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..