Doften gav mig en ångestattack

Att leva med ångest är inte alltid helt lätt. Jag vet vissa saker som utlöser mina ångestattacker, men vissa känslor kommer plötsligt. Från ingenstans. Jag har alltid älskat Niveas olika lotions. Jag är uppvuxen med den blå flaskan. För mig är den doften trygghet, mamma och bra minnen. Men imorse när jag smorde in mig med solskyddsfaktor, just från Nivea, fick jag så mycket ångest. Jag kunde absolut hantera den. Det var inget allvarligt men väldigt jobbigt.

Jag slungades tillbaka i tiden. Ett år tillbaka. Jag, Annika och Jessica var på semester i Thailand. Jag trodde när jag åkte att allt var bra där hemma. Men när dagarna under veckan gick fick jag en känsla av att det var nåt som inte stämde. Ni vet. Magont. Lite svårt att sova. En oro som inte riktigt går att ta på. I mitt liv finns ett före och ett efter Thailand. Efter Thailand förstördes hela min familjebild. Det blev aldrig mer sig likt igen. Där hamnade mina känslor imorse i ett hytt ute på medelhavet. Ett tryck över bröstet. En sorg. En smärta. Jag fick ta några djupa andetag och acceptera känslan och ångesten. Den försvann. Det är svårt att veta vad som utlöser min ångest som sagt. Den är inte förutsägbar alls.

  1. Maria skriver:

    Läste er blogg jämt och nu med sen den bara blev din. Hur kunde du känna på dig att något var fel i Thailand? Hade du inte känt att något var konstigt innan det sprack? Känns konstigt att bara lämna äktenskap och två barn från ingenstans. Fanns det inte bakomliggande saker som varit dåliga? 🙁 du är så jäkla stark, du behöver inte svara på min kommentar om den är för jobbig. Helt förståeligt! All styrka till dig, lever själv med ångest och paniksyndrom.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..