Träna på morgonen istället för på lunchen

Idag begick jag en riktig synd. En mammasynd som det egentligen borde vara fängelsestraff på, enligt vissa mammor. Jag lämnade barnen på förskolan och åkte och tränade i 30 minuter. Jag hade KBT via Skype på lunchen, så jag hann inte med ett träningspass då. Jag åt min lunch vid skrivbordet. Det var skönt att röra på sig även om det blev rätt stillsam träning.

Snabb promenad på bandet som uppvärmning.

Jessica hjälpte till att fota i farten.

Kan fötter krympa? Jag tycker att det här skorna passade när jag fick de, de kommer från Viking. Nu känns de på tok för stora även om jag spänner de hårt. Hur som helst är de väldigt sköna att träna i, så mjuka.

Jag startade dagen i träningskläder innan jag bytte om. Det var inget svettigt träningspass så jag skippade att duscha. Dock ska jag ut och äta med några tjejkompisar ikväll så det blir en dusch i eftermiddag efter jobbet. Jag har en ny foundation på mig idag som jag köpte av misstag. Jag köpte den på flygplatsen i Barcelona när jag var på kryssningen för ett tag sen. Jag bara tog en i farten och det blev som sagt fel, men bra ändå. Den är inte alls lika täckande som min andra och det passar ju bra nu på våren.

Här är den, Estée Lauder Double Wear Nude, water fresh makeup. (adlink) Jag såg att Lyko har 20% på den här ny, så billig var den inte på flygplatsen. Jag ska passa på att beställa hem en till även om jag hoppas att jag snart ska ha så pass mycket färg i mig själv att jag slipper foundation. Jag ska förresten testa en ny brun utan sol, återkommer om vilken och hur resultatet blev.

 1. Helene skriver:

  Jeg syns det er så merkelig hvordan dere har det i Sverige! Her i Norge spiller det ingen rolle hva foreldrene gjør når barna er i barnehagen. Jeg tenker dette er positivt, og at man som menneske bør få styre sin egen tid. Dersom barnehagepersonalet blir bekymret for barn som tilbringer for mye tid i barnehagen unødvendig, er dette noe de tar opp med foreldrene det gjelder. Syns med andre ord du gjør helt rett, Angelica! Elsker bloggen din❤️

 2. Emilia skriver:

  Hej! Jag tar snart examen som förskollärare. Det är ditt val att du väljer att träna istället för att ha lunchrast sedan. Grattis till att kunna göra så, förstår att det provocerar folk som inte kan göra detsamma. I mina ögon och i det flesta förskollärares ögonen hade det inte varit okej att träna en timme på morgonen för att sedan ta en timmes rast. Både för barnens och pedagogernas skull. Förskolan är ingen barnpassning, utan ett ställe där barnen lärs och utvecklas när sina föräldrar arbetar/pluggar eller arbetsöker. Men du har ett flexibelt val i ditt arbete och då kan du ju göra som du gör allt gott

  1. Hej! Ja, precis. Mitt jobb är flexibelt just nu och jag passade på att träna i 30 minuter på morgonen och åt sen lunch vid skrivbordet samtidigt som jag jobbade. Jag förstår att det är provocerande för vissa. Kram

   1. Fast du skrev ju att du hade KBT på lunchen? Alltså jobbade du inte på lunchen utan du åt framför datorn senare då du valt att göra andra saker på din lunch?

 3. Emelie skriver:

  Jag har själv jobbat på förskola och jag tycker att det är fruktansvärt att du har barnen på fsk när du tränar. Alla andra mammor tränar efter jobbet eller om någon annan lämnar. Åsikter kan man absolut ha men i det här fallet är det regler som finns, annars skulle ju föräldrar storhandla, shoppa, gå på spa osv när barnen är kvar på förskolan. Onödigt att skrivs ut då du måste veta att det är fel. Fel mot dina barn som kunde fått det lugnt och mysigt hemma istället och mot förskolan som redan har mycket med stora barngrupper.

  1. ´fruktansvärt´.? Härligt med lite perspektiv på saker… skulle det inte störa mer om hon gick o hämtade ut barnen en timme medan hon tränade o sedan lämnade tillbaka dem? Personligen ser jag det som stor skillnad att ta en friskvårdstimme på arbetstid och att gå o storhandla efter jobbet.

  1. ´fruktansvärt´.? Härligt med lite perspektiv på saker… skulle det inte störa mer om hon gick o hämtade ut barnen en timme medan hon tränade o sedan lämnade tillbaka dem? Personligen ser jag det som stor skillnad att ta en friskvårdstimme på arbetstid och att gå o storhandla efter jobbet.

 4. Pethra skriver:

  Om man går till frisören istället för att äta på lunchen, är det också fel? Angelica valde att träna på morgonen och tog ingen lunch, det bör vara ungefär samma sak.

 5. Jennie skriver:

  Men vad gäller om man har friskvård på jobbet?
  Sen vad man gör på sin rast har väl inte förskolan med att göra?
  Eller hämtar ni era barn och umgås på raster och friskvårdstiden?
  Hela diskussionen är konstig tycker jag,

  1. Malin skriver:

   Det är skillnad om du har friskvård, då är det arbetsgivaren som godkänt att du tränar på betald arbetstid, alltså ingen tid som du måste ta igen senare som påverkar hämtning/lämning.

   1. Angie skriver:

    Men om man tränar på sin lunch då? Och har möjlighet att äta lunchen på ett möte eller framför datorn och därav inte förlorar någon tid?

    1. Angelica är väl sin egen arbetsgivare, så därmed borde hon kunna bestämma om hon vill och kan ta en friskvårdstimme?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..