Varningslampor i bilen efter däckbyte

Jag måste erkänna att jag är riktigt okunnig när det kommer till bilar. Jag älskar att köra, gärna fort. Jag vet hur jag tankar, jag lärde mig nyligen att fylla på spolarvätska (erkänner att man borde kunna det…) men jag lämnar in bilen för att få däcken bytta. När det blinkar varningslampor i bilen blir jag så rädd. Nästan panikslagen, speciellt när jag kör i mörkret alldeles ensam. Det hände igår när jag körde från Åkersberga till Nicklas i Ullna Strand. Jag ska be Nicklas om hjälp i eftermiddag och se om han kan lista ut vad som är fel. Jag bytte däck i veckan så jag antar att det är trycket i däcken som måste kollas. Men jag tycker i alla fall inte om sånt. Jag vill att saker bara ska funka. Jag antar att däcken måste efterdras också efter däckbytet.

Jag såg att jag hade skrivit ett inlägg om att jag inte tyckte om köra bil, i november 2016. Jag skrev att jag var rädd att krocka, rädd att andra skulle köra in i mig. Rädd att köra av vägen eller göra fel. Jag känner inte alls så längre. Jag fick så många tips där ni läsare skrev ”Du behöver köra mer. Inte bara när du verkligen måste” och så var det verkligen. Det släppte ju fler mil jag hade bakom ratten. Nu känner jag mig trygg, lugn och verkligen älskar att köra. Jag är glad att den där rädslan och ångesten släppte, för det är såklart ingen härlig känsla. Jag hade ju kunnat ta det där körkortet som jag kämpade med så länge och sen strunta i att köra för att jag var rädd. Istället trotsade jag rädslan och körde mer och mer och mer. Bra tips från er, tack!

En gullig liten kille på en röd sportbil. Så söt ju! Tiden har verkligen gått fort, Philip växer så snabbt.

En annan liten och grym chaufför. Det här var när Elsa fyllde ett år, i maj blir hon hela tre år. Som sagt. Tiden. Den går för fort.

Jag i min Volvo XC90. En enorm bil som drog sjukt mycket bensin. Jag blev aldrig bekväm med den här bilen. Jag tyckte att den var för stor. Jag hade säkert vant mig om jag hade den längre, men om man jämför med min bil jag har idag var den här dubbelt så dyr att köra. Kanske dubbelt så kul att köra i och för sig, fler hästkrafter. Men långt ifrån värt det. Jag skulle gärna äga en Tesla, den är sååå kul att åka i. Jag har inte fått köra än, men den är förmodligen roligare att köra än att sitta med i.

 1. Linnea skriver:

  Vilken lampa är det som lyser? När jag bytte däck så var det just däcktryckslampan som började lysa.. Typ som att någon ”sensor” gick sönder. Nu har den lyst i typ 2 år och det har inte vart något fel på bilen. #peppar# #peppar#

 2. L skriver:

  Vem är Alexander hofmann som står med dig på din adress?

  1. Annica skriver:

   Men vad i all världen har DU med det att göra? Vilken slags människa kollar ens upp bloggares adresser? Sjukt obehagligt.

   1. L skriver:

    Haha ja om man ska skicka ett bud tex behöver man veta adressen, annars är det svårt att se till att det kommer fram till rätt person. Eller har du något bättre förslag på hur budet ska komma fram???

   1. Elin skriver:

    Det räcker att man googlar en bloggares namn så dyker en länk upp till hitta eller eniro. Behöver ju inte vara så att hen kollat upp, men det är nog vanligare än man tror.

  1. Annica skriver:

   Din fråga är oavsett fullkomligt obefogad.

 3. På vissa bilar är det bara en knapp du behöver hålla in så ställer bilen om sig själv till döckbytet du gjort 🙂 tex kan varningslampan o knappen se ut så här ( ! )
  Kram

 4. Sussi skriver:

  Nja, det är väl Alice? ✌

  1. Kayla skriver:

   Fast jag tror att hon verkligen menar Elsa. Bilden är på Alice när Elsa fyllde ett. I maj blir Elsa tre. Och det stämmer ju:)

   1. Sussi skriver:

    Det var ett skämt

   1. Alltså jag menar att det är Alice på bilden, men det blev fel. Jag skrev att Elsa fyllde år då, vi var på hennes baksida. 🙂 Fattar att det var förvirrande. Kram

 5. Louise skriver:

  Jag tog körkort i Mars så jag har inte haft körkort så länge men jag har fått höra de mycket att du måste få kör vana , Så nu försöker och hålla i gång med körningen så jag slipper vara rädd att köra.
  Sedan tror jag inte man ska gå runt o tänka att de ska hända nåt för de blir bara negativa tankar.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..