ANNONS

BETALT ANNONSSAMARBETE MED Swedavia/Arlanda

Resa med barn – 8 grymma tips!

/

Det där pirret som infinner sig i min mage när jag ska ut och resa hoppas jag aldrig försvinner. För mig är det viktigt att vara ute i god tid, speciellt när jag ska resa med barnen. Vad som helst kan hända och jag ogillar att stressa. Vi åker därför alltid ut till Arlanda (där jag oftast flyger ifrån) i god tid innan vi ska boarda. Här är mina 8 bästa tips att tänka på när du ska ut och resa med barn.

1. Packa allt kvällen innan 
Se till att ha packat ner allt ni ska ha med er på resan kvällen innan. Ibland är det lätt att tänka ”Jag gör det där i morgon” men i ärlighetens namn är det skönare att ha det gjort. Lägg även fram kläder ni ska resa i så att det är smidigt att bara hoppa i till exempel tights och tröja.

2. Packa handbagage i en ryggsäck
Att ha en tung väska på axeln skapar onödig irritation, packa därför ditt och barnens handbagage i en ryggsäck. Tips på saker att ha med är våtservetter, snacks, ipad, bok, laddare och några roliga leksaker. En uppsättning med extrakläder är också alltid bra att ha med på resan.

3. Åk till flygplatsen i god tid 
Åk ut till Arlanda extra tidigt så slipper du och familjen känna stress. Det finns många olika restauranger att äta på, butiker att shoppa i och ställen att bara sitta och ta det lugnt på. Missa inte Flajts lekhörna som precis öppnat.
4. Se till att barnen får röra på sig 
Flygplatser har ofta stora ytor att röra sig på. Låt barnen göra av med extra energi genom att busa runt innan det är dags att lyfta.
5. Ät något gott 
Ladda upp inför flygningen och ät någonting riktigt gott. Mitt favoritställe ute på Arlanda är just nu Joe and The Juice (när jag reser ensam) och Taco Bar när jag flyger med barnen.
6. Låt semestern starta på Arlanda 
Gör upplevelsen på flygplatsen till en del av din semester. Lämna alla måsten hemma och åk ut till flygplatsen och njut. Vänta inte med att få semesterfeeling tills du ligger i solstolen på hotellet. Nej, börja njuta i samma stund som du lämnat in dina resväskor. Checka ut när du checkar in.
7. Gör små paket 
Om du och barnen ska flyga långt kan det vara bra att slå in leksaker i små paket. Paketen ska helst vara leksaker barnet kan underhålla sig med, som en målarbok och några kritor, ett spel eller en pysselbok. Kanske en påse med legobitar. Skippa presenter som låter! Det finns en härlig leksaksaffär på Arlanda, perfekt att shoppa och fördriva tiden i.

8. Andas 
Det är faktiskt inte hela världen om ditt barn skulle skrika eller gråta på flygresan. Barn är barn och måste få visa alla typer av känslor.

Här kan du se när jag och Jessica var på Arlanda och utforskade vad det finns för roligt att göra på flygplatsen medan ni väntar på att flyget ska gå. Och här hittar du en intervju med mig och Jessica med våra bästa tips.

4
20

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00