I annonssamarbete med APOTEA.SE

Så gör du insmörjningen till något roligt

Solen är äntligen här för att stanna och jag är glad över att få känna värme i ansiktet.

Jag gör som ni trogna följare vet ett längre samarbete med Apotea.se. Jag tycker att det är smidigt att kunna beställa läkemedel och andra produkter från Apotea.se över nätet. En stor bonus är att paketet kommer direkt hem till dörren.

Apotea.se kan du få rådgivning vilket är kanon. Nu senast beställde jag hem olika solskyddsprodukter, både till mig och barnen. Det är en utmaning att få på den där solkrämen varje morgon innan de ska till förskolan, men det är ett måste. Med hudcancer i familjen är jag extremt noga med att smörja in både mig själv och barnen. Från topp till tå! Det är så enkelt att skydda sig själv och barnen mot UV-strålarna, så bara gör det.
Gör det till en lek! 
Jag har skrivit en lista på hur du kan göra insmörjningen lite roligare och inte ett nödvändigt ont. Jag ger dig dessutom andra saker att tänka på när du smörjer in dig själv och barnen.

1. Gör det till en lek 

Det är inte alltid det går att göra saker och ting till en lek, men testa. Klutta/spraya ut solskydd på olika ställen på kroppen och tävla om vem som smörjer in sig snabbast.

2. Låt barnen smörja sig själva
Philip är i en fas där han vill göra allting själv. Han säger att han är en stor kille nu och det är klart att jag vill uppmuntra det. Om han vill smörja sina kinder själv på morgonen låter jag honom göra det.

3. Låt barnen smörja dig
Jag brukar låta Alice och Philip smörja in mina armar innan jag smörjer deras. Eller som nu när vi var hos min mamma, då fick Philip kladda solskydd på en leksaksgris innan vi smorde in honom.

4. Bättra på solskyddet ofta
Visste du att du ska bättra på solskyddet varannan timme eller oftare om du svettas ofta? Undvik solen mellan klockan 11-15, då är den som starkast. Solhatt eller keps är väldigt bra att använda på barnen, gärna en som skyddar öronen. Skyddar den inte öronen så glöm inte att smörja in båda öronen och även nacken.

5. Gör roliga figurer

Testa att ”måla” med solkrämen innan ni smörjer in er. Det behövs ofta mer solskydd än du tror till en hel kropp. Till vuxna behövs cirka 6 teskedar solskydd till hela kroppen. Gör ögon, munnar och ögonbryn av sin SPF-lotion. Testa att sminka en indiansminkning i ansiktet innan den ska smörjas in. Allt för att göra det hela lite roligare och lite enklare.

Det finns många olika typer av solskydd att välja mellan. Mousse, lotion eller stift är några – vilken typ av SPF föredrar du? Inne på Apotea.se hittar du solskydd till både dig och barnen. Jag föredrar lotion till mig och på stranden använder jag helst spray till barnen.

  1. Tycker stiften är smidiga att bättra på med, på barnen!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..