I annonssamarbete med VISIT DENMARK

Köpenhamn – mina bästa tips!

När jag fick frågan om att göra ett samarbete med Visit Denmark här i bloggen och åka till Köpenhamn med Jessica blev jag så glad.

Innan min resa hade jag hört ordet hygge men inte förstått innebörden av det. Har ni hört det innan? Gör ett roligt och snabbt test här för att se hur bra koll du har på just hygge. Hur som helst överträffade den här resan mina förväntningar.

Jag har varit i Köpenhamn flera gånger som barn, ett par gånger som vuxen (aldrig längre än ett dygn dock) och alltid gillat staden. Men ska jag vara ärlig hade jag inte några speciella förväntningar. Jag tänkte att det skulle bli en trevlig och mysig weekend, en helg med massa hygge.

Från Stockholm/Arlanda tar det bara en timme ner till Köpenhamn med flyg. 

När vi skulle checka ut från hotellet tittade jag och Jessica på varandra och sa att vi lätt hade kunnat vara i Köpenhamn i en vecka. Jag tycker att det är så vackert, mysigt och människorna är trevliga och hjälpsamma. Att vi inte förstår danska så bra spelar mindre roll, alla kan engelska så vi kunde kommunicera bra i alla fall.

Twins redo att upptäcka Danmarks huvudstad. 

Jag älskar känslan när bilen är parkerad och väskan är inlämnad på Arlanda. Då börjar semestern! Jag och Jessica åt goda mackor till lunch innan vi hoppade på flyget till Kastrup. Det tar inte mer än 55 minuter uppe i luften.

SKT Petri i Köpenhamn, ett lyxigt och fint hotell! 

Vi tog tunnelbanan och en kort promenad, sen var vi framme på vårt hotell, SKT Petri. Väldigt fint hotell med en mysig uteplats.

Här i fönstret satt jag och bloggade och läste tidningar, så hygge.
Gro Spiseri – en restaurang på ett tak. I ett växthus. 
God och vällagad mat. Roligt koncept att sitta vid ett långbord. 

Vi åt vår första middag på ett ställe som heter Gro Spiseri, det var Visit Denmark som hade tipsat oss om det stället. Vi satt vid ett långbord tillsammans med 20 andra människor och fick in massa olika smårätter. Roligt sätt att äta på tycker jag.

Kvällen avslutade vi i Nyhavn med vår vän Jakob som jobbar i Köpenhamn, men bor i Malmö. Vi åt glass, drack rosévin och såklart dansk öl. En magisk fredag med många skratt.
Allt man vill ha och lite till… 

På lördagsmorgonen avnjöt vi en långfrukost på hotellet. Deras nutella som jag hade på våfflorna smakade exakt som kladdkakssmet. En dröm med andra ord!

Det finns många gröna parker och mycket vatten i Köpenhamn.
Här ligger H.C. Andersen begraven.

Utanför manfreds som ligger på Jaegersborggade 40.  
En av många goda smårätter. 

Jag gillar att gå eller cykla runt när jag är ute och reser. Just den här resan hade vi mycket som skulle hinnas med, så det blev en del taxiresor. Vi åt lunch på ett ställe som heter Manfreds. Vi fick testa deras avsmakningsmeny som var riktigt bra. Mycket mat dock, mer än vi orkade äta upp. Vi bad att skippa sista rätten.

Glada i gult!

Vi hann med en snabb shoppingrunda, Jessica hittade en gul klänning på Vero Moda. Min klänning kommer från River Island och skorna från Skopunkten. 

Vi drack kaffe på Coffee Collective innan vi begav oss till Tivoli. Mer om resten av vår weekend i Köpenhamn längre fram. Jag har fler grymma tips! Om ni undrar något om resan är det bara att kommentera.

  1. Härliga bilder! Älskar LV-väskan, vilken modell är det?

    1. Tack! Den största 🙂 Hade jag köpt en väska idag hade jag valt den mindre modellen. Tycker den här är i största laget.

  2. Louise skriver:

    Vilka härliga foton.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..