KBT var räddningen för mig

Det här är inget samarbete av något slag, bara en vänlig hand till er som behöver hjälp.

Jag insåg när äktenskapet kraschade att det berodde på flera saker. Såklart. Ett avslut på en relation är aldrig bara en människas fel. Jag insåg att jag inte mådde bra. Inte alls faktiskt. Jag var mycket skörare på insidan än jag trodde. Jag hamnade på psykakuten och där ifrån fick jag en remiss till en psykolog på mitt närsjukhus. Till henne gick jag tre gånger och fick prata av mig. Gråta ut. Älta.

Den första chocken och sorgen över skilsmässan la sig. Och ändå skavde det. Jag kände att det var nåt som inte riktigt stämde. Det gjorde liksom ont där inne i själen. Och jag hade ångest flera gånger i veckan. Sen kände jag att jag behövde gå djupare och bena ut vad som gjorde så ont. Jag såg att en bekant på facebook skrev och tipsade om en KBT-terapeut som heter Sebastian Ralph.
Jag hörde av mig till honom och började gå hos honom i september förra året. I början gick jag en gång i veckan, sen en gång i månaden. Och jag slutade nu. Eller jag har tagit sommarlov kan man säga. Vi har fortfarande kontakt och jag får höra av mig om jag får det jobbigt.

Men med Sebastians hjälp och hans verktyg har jag ändrat mycket i mitt tankesätt. Det finns så mycket som jag känner mig tacksam över när det kommer till KBT hos Sebastian. Det var räddningen för mig. Jag kände att jag ville reda ut saker hos mig själv innan jag gick in i en ny relation, och det har jag gjort. 

Jag kan nu sträcka på mig själv och känna mig stolt. Jag fullföljde min KBT. Jag har börjat terapi så många gånger innan, men slutat när det börjat göra ont. När det blir för jobbigt. För det ÄR jobbigt med terapi. Det gör ont. Men det hjälpte verkligen mig.

  1. Linn skriver:

    Terapi är fantastiskt! Att ta sig den tiden och energin för sig själv och sitt mående är både ansvarstagande och väldigt snällt! Heja dig som lyckats fullfölja och kommit så långt i din personliga utveckling!!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..