Dags att börja träna igen

Det är verkligen hög tid för mig att ta tag i träningen. Jag är och har alltid varit en periodare när det kommer till träning. Tänk, fast jag vet att jag mår så mycket bättre när jag rör på mig så gör jag det inte. Det är som en sjukt hög tröskel. Märkligt det där. 

När jag väl är inne i träningen och endorfinerna sprutar kan jag inte förstå varför jag tog en paus. Jag har ju varit förbjuden att springa, styrketräna (annat än benen) de senaste tre månaderna. Och innan dess var det tre månader där jag inte heller fick träna. Men nu! Nu ska jag komma igång igen. 
Jag ska ge mig ut på en kortare joggintur på söndag tänkte jag. Det finns inga ursäkter. Jag har spåret tio meter utanför dörren, jag har inte barnen att ta hand om. Och jag börjar jobba efter lunch. En mogontur i skogen får bli starten på minst två träningspass i veckan.
Jag har hört att man ska sätta upp rimliga mål, det är typiskt mig att köra fem eller sex pass i veckan… Men den här gången vore det ju nice om det blev en livsstil. Hur många gånger har jag inte tänkt den meningen? Någon som känner igen sig? Eller är alla nu som läser bloggen regelbundna besökare på gymmet eller i spåret?

Mot en starkare kropp och ett starkare psyke. Jag gick ju minst en mil om dagen förra sommaren, det var härligt att få så mycket frisk luft. Även om psyket inte var starkt förra sommaren var kroppen det.

 

 1. Sandra skriver:

  En riktig periodare med, så 2 dagar per vecka låter som en plan. Jag tror minsann jag hänger på! Down perioden har varit lite för länge nu…

 2. Annika skriver:

  Tack! Dagens träningspass har hängt som ett svart moln över mig hela dagen, men ditt inlägg var det som fick upp mig ur soffan. Nu kör vi!

 3. Emma skriver:

  Jag har tränat regelbundet i ett par år nu. Jag har hittat mitt träningssätt som passar mig, simma en timme i veckan och springa en gång i veckan! Sen cyklar jag överallt, till jobb, till vänner, till handling mm.

  Jag vill tipsa om en fantastisk bok som verkligen fick mig att se på träning på ett helt annat sätt. Hjärnstark https://www.adlibris.com/se/bok/hjarnstark-hur-motion-och-traning-starker-din-hjarna-9789173630788?gclid=Cj0KCQjw1NzZBRCoARIsAIaMwuvpqzEKmc1F_tWAp1TI1icm_HM0YGBr-pNS1XLzJXj0r-nBV5cnI3caAiyFEALw_wcB.

  Nu går det inte längre att inte träna eller ha utsäkt att inte träna. Boken handlar om hur motioner och träning påverkar hjärnan positivt. Rekommenderas

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..