Lida friluftsgård – höghöjdsbana

Igår var jag, Nicklas och hans två barn på Lida friluftsgård. Jag hade aldrig hört talas om det stället innan. Nicklas hade berättat att det fanns motionsspår, strand, parkour och en höghöjdsbana. Jag vill verkligen rekommendera er vuxna och ni som har lite äldre barn (över 130 cm för de större/svårare banorna och över 150 cm för de mest avancerade, de testade vi inte) att åka dit. Sååå kul!

Utrustad och redo. Och lite nervös! 

Jag har blåmärken och träningsvärk idag, men det var det värt. Det var klättring, linbanor och hänga i lianer. Hela tiden säkert fastspända i sele. Tips till familjer, möhippor eller bara ett gäng vänner som vill hitta på nåt kul. För vuxen kostade det 310 kr och för barn 165 kr.

Säkerheten först! 
Jag vill åka dit igen, med ett kompisgäng. Jag tänker att det även är grymt för ett team med kollegor. Man måste kommunicera och vid vissa stationer hjälpa varandra. 
När vi hade klättrat klart åt vi lunch och sen blev det bad. En sån härlig dag! Nu sitter vi fyra i bilen på väg till Torö, ett av mina favoritplatser i Stockholm. Magiskt är det! Ska bli kul att visa Nicklas Torö. Någon av er som läser som varit på Lida? Eller Torö? Har ni tips på andra roliga ställen som Lida, att åka till med barn? Siggesta gård kanske? Jag gillar ju att gosa med djur… På Lida fanns det små vilda kaninbebisar. Så söta!

 1. När jag jobbade som arbetsterapeut i Nynäshamn så hamnade jag ibland ute på Torö. Jättefint. Kommer ihåg att jag var hem till en del äldre människor där. Ofta bodde de ganska otillgängligt med sina hus uppe på höga berg…😬

 2. Amanda skriver:

  Jag och min familj gjorde ett besök till siggesta gård för någon månad sen, vilket för oss var en riktig besvikelse. Vet inte om vi missade något, men de enda djuren vi hittade var några höns, alpackor och getter. Sen var det slut. Jag trodde att det skulle finnas fler djur, och vara mer att göra för barn. Så inget jag rekommenderar i alla fall

 3. Petra skriver:

  Vi var också på lida igår 🙂 men vi hängde bara nere på stranden med vår 18 månaders, lagom avancerat som preggo ^^

 4. Jag har varit på Lida i jobbsammanhang. Jobbar i Huddinge kommun och varje år anordnas läger för våra brukare, om dom vill delta där man är på Lida mån-fre under dagtid där vi promenerade i skogen, lagade mat utomhus och gjorde andra roliga aktiviteter.

  Hade dock ingen aning om att det fanns någon höghöjdsbana där. Men otroligt fint område med mycket att göra för hela familjen. 😊

 5. sara skriver:

  Lida har aven en vattenskidklubb dar man kan fa prova pa for en liten peng, superkul!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..