Jag hämtar kraft i kyrkan

Nästa vecka ska jag och Jessica sjunga på en begravning, så vi har övat. Och övat och övat. Vi åkte till kyrkan där vi ska vara och övade även där. Det var så tyst där. Då slog det mig, att jag borde åka till kyrkan oftare. Bara stänga av allt och sitta där en stund. Jag fick massa energi och kraft efter att ha varit där. 

Img 5247
Jag får även energi av havet, skogen och av att få umgås med mina barn. Och de jag älskar allra mest och kan vara 100% mig själv med. Var hämtar du kraft och inspiration? 
Img 5255
Top och kjol från The lab. 
Img 5260
Raska promenader (såklart gärna till havet eller i skogen) ger mig så mycket. Jag har som jag skrivit innan börjat lyssna på Rättegångspodden. Jag får inte nog. Det är så spännande och hemskt på samma gång. Idag lyssnade jag på ett avsnitt som handlade om tortyr. Jag fick pausa en stund innan jag kunde lyssna vidare, jag blev så illamående. Jag är sån där. Som snöar in på saker.

Ett tag (för typ 10 år sen) fastnade jag för flera olika cancerbloggar. Jag kunde mer om cancer än de allra flesta. Jag kände att jag någonstans ville vara förberedd om det skulle hända mig. Någon sa till mig att om man ägnar så mycket tid och tankeverksamhet till någon, kommer det för nära. Att risken är att man ”drar till sig det”. Jag vet inte om det stämmer, men det skrämde mig så pass mycket att jag slutade läsa alla bloggarna och böcker jag hade köpt.

  1. Om du nu är kristen som du ofta beskrivit dig som så tror du väl inte på ”lagen om attraktionskraften”? Det är rent hokus pokus och trams. Rika människor rättfärdigar sin rikedom och lyx med att de tänkt sig till det och förtjänar Allt! Medan stackars fattiga, sjuka människor tänkt negativa tankar och dragit till sig eländet. Ja faktiskt har de nästan förtjänat det. De har iaf orsakat sig det själva. Cancer är inget man tänker sig till eller på ngt annat sätt drar till sig. Inte heller förtjänar en del sin överlevnad för att de kämpat så hårt och tänkt positivt medan andra stackare förlorar kampen för att de inte lyckats tänka tillräckligt positivt. Sånt här trams gör människor illa. Låt oss använda förnuftet innan det helt förtvinar och vi blir utlämnade åt modern vidskepelse..

    1. Är det bättre att tro på gammal vidskepelse menar du? Att det finns en gud som har makt att hjälpa oss eller låta oss lida?
      Jag tycker att vi kan skippa all vidskepelse.
      På ett sätt kan ju tankarna påverka om man får cancer, t ex om man tror på ödet, att det ändå blir som det blir, då kanske man struntar i sin hälsa och röker, dricker och solar till exempel Det är inte tankarna i sig som ger cancer utan beteendet.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..