Barnen är bara en bisyssla i mitt liv

Jag önskar att jag inte var en sån som tog åt mig. Att jag var en sån som lät saker och ting bara rinna av mig. Som kunde rycka på axlarna och bara tänka ”Jaha. Så får hon eller han tycka, men så tycker inte jag”. Ibland tar kommentarer här i bloggen inte alls, men ibland tar de hårt. Det beror helt på hur jag mår där inne, i själen. Och i vilken ton jag upplever orden. 

Img 5907
Igår fick jag en kommentar här i bloggen som gjorde ont. Som fick mig att känna att det var orättvist. Jag gillar inte att göra mig själv till ett offer, men igår blev jag så pass sårad att jag tappade lusten att fortsätta mingla på festen. Jag satte mig i bilen och åkte hem istället.

Kommentaren från Liw:

”När du träffar barnen så lite, att lämna bort dem på din vecka för en aw – stänger du av känslorna? Barnen verkar bli en bisyssla i ditt liv!!”

Det var en kompis till mig som fyllde 30 år igår. I inbjudan stod det ”aw och 30-årsfest”. Egentligen spelar det ju ingen roll i och för sig…. Vad jag gör och inte gör när barnen är hos mig. Det kan vara en aw, det kan vara en fest, det kan vara en bio med Nicklas eller kanske en middag med en vän. Det är min egen ensak.

Den här gången är de hos mig extra länge. Till min stora lycka! De är hos mig i nästan två veckor istället för en. Är det någon som blir sur på deras pappa för det? Nej. Är det någon som tycker att jag är en dålig mamma för att de är hos sin mormor en kväll? Ja. 

Img 5922
Det får fasiken vara nog nu på de här elaka kommentarer till mammor. Från kvinnor och andra mammor. Barnen älskar sin mormor. När skulle de annars sova över hos henne om inte när de är hos mig? Barnens pappa och min mamma har ingen som helst kontakt, så de träffar inte sin mormor när de är hos honom. På samma sätt som de inte träffar sin farmor eller farfar när det är mamma-vecka. För mig är det sjukt viktigt att de får starka band till andra människor än mig och deras pappa.

 1. Malena skriver:

  En onödig kommentar av en liten människa! En stor kram till dig. Du gör ett fint jobb. Hälsningar från en annan skild mamma.

 2. Karin skriver:

  Fy vad trist att få så negativa kommentarer. Jag tycker inte att det är ett dugg märkligt att gå på aw/30-årsfest/whatever när man har barnen. Både barnen och deras mormor uppskattar säkert sin tid tillsammans, både kort- och långsiktigt.
  Man undrar ju om Liw tycker att det skulle vara mer ok att du satt hemma och ugglade medan dina barn var hos sin mormor….
  Försök att inte ta åt dig. Du verkar vara en underbar mamma med massor av kärlek att ge!
  Kram!

 3. Pethra skriver:

  Så ledsen jag blir för din skull, alla som läser här ser tydligt hur mycket du älskar dina barn och hur väl du tar hand om dem och att de är ditt allt. Jag kan inte låta bli att undra vem och varför de skriver så elaka och onödiga kommentarer som de gör. Är se samma person? Är det någon som S väldigt nära och bara måste jävlas lite med dig? Oavsett vad, dessa personer är inte vatten värda och du är så mycket bättre och det vet även dom själva.

 4. Anna skriver:

  Du ska skita vad alla neggotanter säger. Brukar inte komentera, men blir så matt. Du måste få göra saker som vuxna gör även om du lever i en varannan-vecka relation med dina barn. Vi mammor måste få vara sin egen ibland och göra vuxensaker. Skit i dom andra bittra människor som vill sitta hemma oxh vara den perfekta föräldern. Men för att jag ska kunna vara den bästa föräldern för mina barn måste jag tanka energi hos mins kompisar eller träna. U go firl 💪💪

 5. Annie skriver:

  Fina Angelica! Det är lätt att skriva elaka kommentarer bakom en skärm. Förstår att det är svårt att låta dessa kommentarer rinna av utan att påverka. Jag tror att nästan alla jobbar med den egenskapen, att kunna ta emot fina komplimanger och glömma elaka ord. När det inte går så får man försöka tänka att avsändaren till den elaka kommentaren förmodligen är sjukt olycklig eller avundsjuk. Jag bor långt från min familj och igår fick jag återigen trösta min 1,5 åring i bilen när vi åkte från hennes morfar. Det smärtar mig att jag inte kan ge henne och mina föräldrar mer tid tillsammans just nu och jag tycker du gör helt rätt som lever ditt liv som du gör och ger barnen tid med sin mormor.❤️ Kram!!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..