PMS är ett helvete

PMS. Jag har skrivit om det innan, men jag gillar ju att lyfta saker som är viktiga om och om igen här i bloggen. Efter att jag fick barn fick jag en PMS från helvetet på köpet. Så märkligt det där. Hur det kan bli värre efter en och två graviditeter. Men så blev det.

Img 6465
Jag väntade rätt länge med att söka hjälp. Det var genom Bella  jag insåg att man kunde äta medicin mot PMS. Jag fick hjälp på en gång när jag kontaktade en gynekolog. Jag var så nervös innan jag skulle gå dit, jag trodde inte att hon skulle lyssna på mig. Men det gjorde hon.

Jag gick därifrån med ett recept på Premalex. Det finns andra namn på tabletterna också, jag tar alltid det som är billigast. För mig fungerar det väldigt bra. Förut åt jag tabletterna periodiskt, dvs när jag har ägglossning, fram till mens. Men nu den senaste tiden har jag valt att äta den hela tiden. Det fungerar bra för mig. 

Img 6449
Hur påverkas jag av min PMS? Jo, jag blir ledsen, gråtig, arg. Väldigt arg. Ilsken. Sprakig. Jag mår inte alls bra. Och jag känner inte alls igen mig själv när jag har som värst PMS. När jag levde i min förra relation tog den stryk av mitt mående. Jag var inte en rolig person att leva med när jag mådde som sämst. Jag tycker att det är jobbigast när jag är arg. Mina dippar av depp kan jag hantera. Men att ett par dagar (upp till en vecka!) i månaden behöva känna ilska kändes inte rimligt. Så medicinen har verkligen tagit udden av ilskan. Någon mer än jag som fått värre PMS efter barn?

 1. Jag känner igen mig så mycket! Jag fick barn för snart 2,5år sen och tycker pms’en blir jobbigare och jobbigare för varje månad. Jag vill helst av allt bara ligga i sängen för mig själv och gråta. Jag är en kass mamma, och en kass sambo under min pms, vilket ger mig såååå mycket ångest. Dessutom är jag lättirriterad både hemma och på jobbet. Jag har precis fått escitalopram utskrivet till mig, och även om det känns jobbigt att ta ”lyckopiller” så gör jag vad som helst för att bli en bra mamma igen! <3

 2. Camilla skriver:

  Men tack! Nu vet jag vad felet är. Precis exakt så här har jag mått sista året. Fick nr 2 sommaren 2017. Och jag som får höra att jag bara är arg och tjurig. Men efter mensen släpper detta och jag får dåligt samvete. Trodde det var jag som höll på att bli deppig och därav tjurighet o kort stubin. Ibland så kokar hela jag utan anledning och minsta lilla sak får mig att gå i taket. Jag ska söka hjälp! Tack❤️

 3. Oh yes! Dock är jag arg & sprakig i max två dagar. Och jag tänker att så får det väl vara då. Samtidigt märker jag att det är då det blir mest trubbel och bråk på hemmaplan. Har så länge jag kan minnas drabbats av dippar några dgr innan. Då var det mer depp men nu är det mer sprak.

 4. Malin skriver:

  Precis som för dig, värre efter andra barnet. Har börjat äta Premalex för 2 månader sedan, vilken skillnad alltså 😳 galet!

 5. Här är en till.
  Min pms var näst intill obefintlig innan barnen. Nu efter två barn blir jag ett monster i 7-10 dagar per månad. Hatar allt och alla ( inkl mig själv) och känner att jag förstör våran familj.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..