När tårarna inte vill ta slut

Gud. Idag är jag helt svullen i hela ansiktet. Jag var så otroligt ledsen igår. Tårarna ville inte sluta rinna. Jag vet att det inte är synd om mig och jag vet att det finns de som har det värre. Men på måndag ska jag uppleva Philips födelsedag, utan att vara nära honom. Det gör ont. Det gör riktigt, riktigt ont.

Jag skaffade inte barn för att vara utan dom. Om jag fick välja skulle de vara med mig hela tiden. Men jag kan inte tänka så. De har en pappa också, som de behöver lika mycket tid med. Förra gången var det min födelsedag, nu är det tid att vara hos pappa. Sorgligt. 

Nyfödd och alldeles sne. Jag fick göra massa nackövningar med honom. Han ligger på en filt som jag hade när jag var liten. 
Gravid sista veckan. Redo att föda när som helst. Blir alldeles pirrig och får tårar i ögonen när jag tänker tillbaka på förlossningen när Philip föddes. Jag skulle göra om det i morgon om jag fick. Så häftigt att föda i vatten! 

Älskade älskling för ett år sen. Tiden går klyschigt nog så fort! För fort.

 1. Stona skriver:

  Förstår att det är tufft! Att vara utan sina barn så och på så betydelsefulla dagar. Kan ni inte fira ihop? Man vet verkligen aldrig hur det ska bli i livet. Du får tänka på alla positiva tillfällen, tänk att du helt spontant kan ta en sovmorgon när barnen är hos sin pappa, att du kan åka och bo på hotell en natt med N, att du kan äta vad du vill till middag eller
  ”slipper” alla utgifter etc som man har när man har barn på heltid.

 2. Petra J skriver:

  Jag och sonens pappa separerade när sonen bara var 1,5 år. Vi har dock alltid väckt sonen på födelsedagen tillsammans och fram till i år (sonen är nu 10 år) alltid haft gemensamt släktkalas för sonen hos mig alla år utom ett då vi var hos sonens pappa. Jag blev lämnad (och bedragen) och kämpade med alla känslor med livet som varannanveckasmamma och att blivit så sårad men vi har alltid satt sonen först vilket jag hoppas vi kommer fortsätta göra!! Håller innerligt tummarna för att ni kan hitta ert sätt så att båda ni föräldrar kan få träffa era barn på födelsedagar, jular mm. KRAM

  1. Nettan skriver:

   Petra J: vi gör precis likadant, och har gjort sedan vi skilde oss för 2,5 år sedan, och firar dessutom alla högtider tillsammans. Ingen av oss vill missa tid med vår dotter så klart att vi firar tillsammans!

 3. Karin skriver:

  Tänker på dig! Förstår att det känns jättetufft och jobbigt.
  Hur brukar ni göra när den andre föräldern har barnen? Ringer ni ändå och säger godnatt och så eller är det strikta mamma/pappaveckor?
  Kram!

 4. Marre skriver:

  Jag lider verkligen med dig, måste kännas oerhört tufft.
  Inte för att det angår mig men finns det ingen möjlighet att ni delar på dagen. Exempelvis pappan får förmiddagen och du kvällen? Om ni nu inte vill fira födelsedagen tillsammans menar jag.
  Stor styrkekram!

   1. J skriver:

    Mina föräldrar skilde sig inte när jag var lika liten som philip. Men har aldrig tänkt tanken art jag önskar att jag var hos den andra föräldern osv när jag fyllde år. Det var som det var liksom. Fattar i efterhand att det måste varit tråkigt, jobbigt osv för våra föräldrar.

    Men tucker spontant kanske ändå inte att man ska dela upp dagen. Förmodligen blir det jobbigt att gå, för dig och för honom.

    En av sakerna jag själv var trött på som barn var flängandet (obs medan de var ihop också). Jul hos farmor på fm, sen till mormor. Hit och dit hela tiden. Ej superhärligt hur mkt man än äslkar sin familj.

    Om jag hade varit du hade jag bokat in något roligt och sett fram emot ditt firande av honom. Kanske bra att bestämma att ni facetimar på morgonen eller så

 5. Petra skriver:

  Fy tusan vad ont det måste göra! Jag håller på att skola in min lilla kille o idag bröt han ihop fullständigt när jag lämnade. Det gjorde ont i hela mig. Du får försöka hitta på något roligt på måndag så dagen går snabbt o fira honom ordentligt i helgen! Kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..