När kan man flytta ihop?

Jag skrev en fråga på instagram och undrade när människor i relationer har flyttat ihop. Det verkar såklart vara olika, men många flyttar ihop snabbt. Det är en sak att flytta ihop när man inte har barn, en annan när man har barn. Nicklas har ju två barn och jag har två, så det är ett lite större projekt att flytta ihop.

Img 7207
Dagligen skickar jag och Nicklas länkar till varandra på hus vi vill bo i. Men min tanke är nog att hyra ut mitt hus och flytta in hos honom i Täby. Och sen leta ett hus tillsammans i Sollentuna. Men ingenting är bestämt än. Vi båda vet att vi vill bo ihop, men ingen av oss känner något stress. För oss båda är det så viktigt att det fungerar bra för barnen. Vår relation är inte prio ett, det är barnens mående.

Det finns en rädsla i att flytta ihop också. Tänk, då kommer Nicklas upptäcka min slarviga sida. Han är pedant, jag är en slarver. Jag har alltid varit det och har inga problem med att det är lite stökigt. Men det är nog bra, att vi inte är likadana. Två pedanter har sällan samma bild av rent och städat. Och två slarviga personer i kombination med fyra barn… Ja, det säger sig själv att det skulle bli kaos.

Img 4901

Tankar om att en dag bo ihop ger mig fjärilar i magen. Tänk att få de där lördagsmornarna tillsammans. Kaffe i solen utomhus. Sena kvällar framför tv:n. Spelkvällar alla familjemedlemmar tillsammans. Stora middagar med vänner och deras barn. Jag längtar. Så mycket!

Img 6372

Jag och S flyttade ihop på en gång. Från vår första dejt flyttade jag in i hans lilla etta. Vi hann liksom aldrig längta efter en vardag tillsammans. Jag längtar efter att få tvätta, städa och laga mat tillsammans med Nicklas. Det kanske låter konstigt… Men jag ÄLSKAR familjelivet. Bästa känslan är när vi alla sex är samlade tillsammans. Då känner jag mig hel.

 

 1. Linda skriver:

  Jag tycker man är redo när magkänslan säger att det känns bra! Sen får man ta en svängom med magkänslan ang om det känns bra med tanke på att ni båda har barn – känns det ändå bra, kör på det! Längtar man efter vardagen tillsammans så tror jag att det är läge. Det är så kul att se dig lycklig och glad igen!

 2. Maria skriver:

  Min fästman flyttade in i min etta efter 1 månads dejtande 😂 vi träffades från och till i typ 6 monader sen dejtade på riktigt sen flyttade han in mest pga av att vi jobbar olika och typ aldrig hinner ses så vår enda chans att ses var att få sova ihop 😊 vi har inga barn än men gifter oss nästa år i maj 🙂

 3. Anette skriver:

  Vad härligt att se fram emot!! Hur tänker du med dina barn och förskola? Är ju lite långt att åka till Åkersberga.

 4. Frida skriver:

  Jag och min sambo flyttade ihop efter 1.5 år drygt.
  Han har kiddos och inte jag så vi anpassade oss efter vad som funkade bäst för oss efter det 🙂
  Kram!

 5. Maja skriver:

  Kommer du och Nicklas barns mamma bra överens?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..