ANNONS

6 tips för ett lyckligare liv

/

1. Träna
Jag får ofta (inte alltid) endorfinkickar av att träna. Och dessa kickar gör i sin tur att jag blir lyckligare och stressar ner. Jag är inte glad och lycklig när jag är stressad. Jag är som lyckligast när jag är i balans och livet är i harmoni.

Img 1214

2. Var här och nu
Det är nåt jag har jobbat mycket med. Och något jag faktiskt jobbar med dagligen. Men det var värre förut, mina tankar om ”då, om en vecka….” Det är svårt att förklara men jag tänkte alltid på näst steg, jag njöt sällan av stunden. Det gör jag nu och det gör i alla fall mig lyckligare. Att vara här och nu har varit viktigt för mig i läkningen efter skilsmässan. Jag kunde få panik när jag drabbades av känslan ”Jag kommer vara singel och ensam resten av mitt liv”.

Img 1438

3. Gå ut i naturen
Det finns få saker som ger mig så mycket styrka och lycka som skogen och havet. Naturen gör mig stark och jag får en inre frid av att andas frisk luft. Jag tror absolut på att man blir en lyckligare människa om man går ut i naturen ett par gånger i veckan. Drömmen vore ju att ha en hund så att man var tvungen att komma ut varje dag. Flera gånger om dagen.

Img 1493

4. Äta och känna smakerna, på riktigt
Har du testat att äta din mat och verkligen känna efter vad den smakar? Känna efter vad den har för konsistens? Titta på hur den ser ut. Verkligen äta mindfullness. Jag gör det rätt ofta, och det är härligare än att bara kasta i sig maten i farten.

Img 2249

5. Umgås med vänner
Jag har aldrig någonsin ångrat en träff med en vän. Jag känner alltid när vi ses att jag vill ses oftare. Jag tycker att man egentligen borde försöka boka in en träff i månaden. Men det är svårt när många har barn och heltidsjobb. Och vabb och träningar. Men ett mål för 2019 är att träffa mina vänner ännu mer. När jag träffade Nicklas i början på 2018 hamnade en hel del fokus där.

Img 1487

6. Lägg bort mobilen
Kan du som jag känna dig stressad av att ständigt vara uppkopplad? Lägg bort mobiltelefonen. Det är lättare sagt än gjort. Men jag tror att de allra flesta faktiskt skulle må så mycket bättre om de inte hela tiden satt klistrade vid sina mobiler. Det är ett evigt scrollande. Oj så lycklig hon ser ut! Och varför har inte jag det sådär fint och rent hemma? Det är i alla fall tankar som dyker upp i mitt huvud när jag scrollar instagram i soffan på kvällen. Sätt på en ljudbok istället och njut av att svepas bort till en annan värld.

Hur gör du för att bli lycklig? Kommentera gärna!

4
55

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00