Bananpannkaka – snabbt, gott och nyttigt!

När klockan ringde i morse hoppade jag upp och gick ner i köket och fixade lunch. Idag blir det bananpannkaka med massa färska blåbär och jordgubbar. Så gott, enkelt och nyttigt. Och billigt! (om man bortser från de färska bären som inte är så billiga). Men det går ju bra med frysta också. 

Img 8709
Servera pannkakan med bär – så gott! 
Bananpannkaka
Recept:
1 banan
2 ägg
1 tsk smör eller bregott

Gör såhär: 
Mosa bananen noga. Vispa ihop två ägg, blanda sen ihop smeten. Stek på medelvärme i lite bregott eller smör. Servera med bär eller något annat gott du gillar. 

Img 8712
Gillar du bananpannkaka? Jag älskar det! Och jag önskar att jag kunde äta färska bär varje dag, men det är inte riktigt ekonomiskt försvarbart.

  1. Sofia skriver:

    Lite keso och frysta (tinade) blåbär till med lite kanel på är supergott! Tycker även barnen 🙂

  2. Anna skriver:

    Tips är att mixa ihop det med stavmixer. Enklare än att mosa! Brukar lägga ha kokos i mina också. Blir lite fastare och supergott!

  3. Ellen skriver:

    Jag blandar i några matskedar havregryn och lite kanel i smeten också, blir såå gott och lite mer mättande. Och sen egenplockade blåbär och lite jordnötssmör till!

  4. Anna skriver:

    Lite steka äppelklyftor i kanel är också super gott till och billigare än bären 😊

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..