Fyra rör blod

Igår fick jag träffa Philip i flera timmar fast det var pappavecka. Jag är lite orolig över hans mage, så jag och S har varit hos husläkaren med honom. De ville utreda vidare och skickade oss till BUMM. Läkaren tittade på hans kurva och han växer som han ska, så han kände ingen oro.

Men vi fick lämna blodprov i alla fall, för att utesluta glutenintolerans och inflammation i tarmen. Det känns skönt när man blir tagen på allvar tycker jag. Det finns inget värre än att känna oro för sina barn.

Img 8726

Redo att åka hissen upp till läkaren.

Img 8724

Så mysigt att få umgås med Flipp en stund under pappaveckan. Och skönt att jag och S kan göra sånt här tillsammans, även fast vi inte längre lever tillsammans. Vi kommer ju alltid vara barnens föräldrar, så det gäller att vi håller sams.

Img 8749

Philip var en riktig kämpe. Först fick han emla-plåster som satt på i en timme. De fick han tyvärr en allergisk reaktion av och blev superröd. Han har väldigt känslig hy. Men han verkade inte känna någonting när sköterskan stack honom i armen. Hon var så duktig! Jag berömde hennes insats efteråt, en sån fantastisk och positiv kvinna.

Img 8739
Det jobbiga med provtagning är att man måste sitta helt still, det var inte Philip så sugen på. Fyra rör blod tar sin lilla tid. Hur som helst gick det bra! Philip har tydliga blodådror, till skillnad från sin mor som är svårstucken. När jag låg inlagd för hjärnhinneinflammation fick de ta upp narkossköterskor som fick sticka mig. Mina små vener är omöjliga att sticka i. Tillslut fick de börja ta prover i mina fötter, det var inte direkt skönt.
Img 8756
Philip fick en liten sköldpadda i plast efter sin provtagning. Han döpte den till Ingrid. Så gulligt namn på en liten leksak. S var tvungen att smita tidigare så jag fick lämna Philip på förskolan till min stora lycka. Varje minut med de här små är en vinst när man bara har de halvtid.

Nu ska vi sätta oss i soffan och äta glass och titta på en film. Barnen fick handla av glassbilen trots att det bara är torsdag.

 1. S skriver:

  Så fin han är! Hoppas det inte är någon allergi..

  Sen måste jag bara fråga pga hans tröja.. ska han bli storebror.. måste isf helt missat 😱

 2. Lina skriver:

  Man får ju säga grattis 😍 de står big brother på tröjan! Hoppas de känns bra!😘om man kommer ihåg Alice när Lillebror var i magen!

 3. Tamy skriver:

  Vilken helt otroligt duktig liten kämpe 🙂

 4. Sandra skriver:

  Bra kämpat av honom! Hoppas dom hittar vad felet är så han får hjälp. Min ena son hade också jätteproblem med magen för ett par år sedan. Det visade sig att han är allergisk mot ägg. Jag tyckte det var knepigt i början men jag lärde mig fort vad som innehåller ägg och inte. Idag har jag lärt mig att laga all mat utan ägg och har alltid fika i frysen som vi kan ta med på kalas osv.

  Och du, Philips ögon 😍 hur fina kan dom vara liksom?!

 5. Så duktig Philip, jag hade aldrig klarat 4 rör när jag var barn. Men jag har alltid avskytt nålar. Tur att Emla-plåster finns nu 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..