Hade det varit lika lätt utan din kille?

Flera har undrat om det här med att S ska få ett till barn hade varit lika ”lätt” om jag inte haft Nicklas. Jag kan ju bara utgå ifrån var jag är idag. Hur jag mår idag. Och ja, till mycket stor del beror min lycka och trygghet i att jag träffade Nicklas. Jag är inte alls säker på att jag hade varit där jag är idag rent själsligt om jag inte mött honom i början av året.

Men så kan jag inte gå runt och tänka. Jag kan ju bara utgå ifrån hur det är nu. Och nu har jag Nicklas vid min sida. Jag har två friska, fantastiska barn. Det är nästan samma sak som att fråga om jag hade känt samma sak som jag gör nu, om jag inte hade haft barn. Det hade förmodligen känts väldigt annorlunda. Såklart.

Men jag tänkte försöka förklara hur jag gjorde för att gå vidare. För att sluta vara arg. Sluta vara ilsken och sviken. Jag hade två val. Antingen kunde jag fortsätta älta. Fortsätta mala i mitt huvud hur hemskt det var att ha blivit lämnad. Tyckt synd om mig själv i min stora, tunga offerkofta. Eller så kunde jag vända på allt. Jag ska inte säga att det har varit lätt. För då skulle jag ljuga.

Förra sommaren var jag trasig men försökte göra så gott jag kunde. I allt. I rollen som mamma, som kompis och som kollega. 

Det har stundvis varit riktigt jäkla tufft. Men istället för att bli ledsen och förstörd när nyhet efter nyhet nådde mig, valde jag att se på det på ett fascinerat sätt. Det lärde jag mig i min KBT. Istället för att lägga energi på någon och tänka att den är en idiot eller gör idiotiska val, kan man tänka ”Vad fascinerande att hen väljer att göra så”. Det tankesättet gjorde livet lättare för mig. Jag tänkte fortsätta berätta i ett senare inlägg hur jag gjort för att gå vidare. För att ta mig ur det djupa hål jag befann mig i. Men nu ska jag hoppa in i bilen och åka till världens bästa jobb på Skincity. Jag trivs så himla bra där!

 

 1. Har precis skrivit om min resa från utmattningsdepression i våras/somras till att jag idag mår bra igen. Snabbt jobbat kan tyckas, men ja – det handlar om acceptans och att sedan, precis som du gjort; det du FOKUSERAR PÅ VÄXER.

  Vill man sluta vara bitter och ledsen måste man börja se grejerna, sekunderna, sakerna, händelserna där man inte är det. Du har gjort en fantastisk resa – var stolt över dig själv, du imponerar!

 2. Härligt att höra att du mår bättre och jag är så glad för din skull att du träffat en så fin man som Nicklas verkar vara! 🙂
  Skulle tycka det var jätteintressant att läsa ett inlägg om KBT och hur det tankesättet hjälpt dig. Märker att jag lätt fastnar i negativa tankar, precis som du skriver, så det skulle vara väldigt spännande att få ta del av ett annat synsätt.
  Ha en superfin torsdag! Kram

 3. Emma skriver:

  Trodde ni träffades i år, men alltså redan förra året?

 4. Sarah skriver:

  Hej har precis hittat din blogg ! jag brukar skicka efter på skin city ! Vilka produkter använder du i ansiktet ? Kram

  1. Jag ska skriva ett inlägg om det 🙂 Kram och vad roligt att du hittat till min blogg! kram

 5. Diana skriver:

  Otroligt härligt att höra om hur du vända på allt. Tycker det är rätt otroligt att så många går på KBT och verkar lyckas med sina psykologer de träffar.. jag har aldrig haft den turen men ska kanske försöka igen…
  vet inte ens vart jag ska börja. Hur gjorde du för att hitta den du går hos?
  Fick du tips eller googlade du eller hur gör man? Vore så tacksam för råd. Behöver verkligen tips på hur jag kommer igång, har sagt nu i ett år att jag ska börja med KBT men det händer inget bara för att jag inte vet vem jag ska välja..

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..