Hade det varit lika lätt utan din kille?

Flera har undrat om det här med att S ska få ett till barn hade varit lika ”lätt” om jag inte haft Nicklas. Jag kan ju bara utgå ifrån var jag är idag. Hur jag mår idag. Och ja, till mycket stor del beror min lycka och trygghet i att jag träffade Nicklas. Jag är inte alls säker på att jag hade varit där jag är idag rent själsligt om jag inte mött honom i början av året.

Men så kan jag inte gå runt och tänka. Jag kan ju bara utgå ifrån hur det är nu. Och nu har jag Nicklas vid min sida. Jag har två friska, fantastiska barn. Det är nästan samma sak som att fråga om jag hade känt samma sak som jag gör nu, om jag inte hade haft barn. Det hade förmodligen känts väldigt annorlunda. Såklart.

Men jag tänkte försöka förklara hur jag gjorde för att gå vidare. För att sluta vara arg. Sluta vara ilsken och sviken. Jag hade två val. Antingen kunde jag fortsätta älta. Fortsätta mala i mitt huvud hur hemskt det var att ha blivit lämnad. Tyckt synd om mig själv i min stora, tunga offerkofta. Eller så kunde jag vända på allt. Jag ska inte säga att det har varit lätt. För då skulle jag ljuga.

Förra sommaren var jag trasig men försökte göra så gott jag kunde. I allt. I rollen som mamma, som kompis och som kollega. 

Det har stundvis varit riktigt jäkla tufft. Men istället för att bli ledsen och förstörd när nyhet efter nyhet nådde mig, valde jag att se på det på ett fascinerat sätt. Det lärde jag mig i min KBT. Istället för att lägga energi på någon och tänka att den är en idiot eller gör idiotiska val, kan man tänka ”Vad fascinerande att hen väljer att göra så”. Det tankesättet gjorde livet lättare för mig. Jag tänkte fortsätta berätta i ett senare inlägg hur jag gjort för att gå vidare. För att ta mig ur det djupa hål jag befann mig i. Men nu ska jag hoppa in i bilen och åka till världens bästa jobb på Skincity. Jag trivs så himla bra där!

 

 1. Hur känns det att S sa nej till fler barn när ni var tillsammans men väntar nu ett tredje barn med sin nuvarande tjej? Har du behövt bearbeta det också? I så fall, hur kom du över det? Vill du fortfarande ha fler barn i framtiden eller har du ändrat dig?

  1. Det är en ganska ” platt” fråga tycker jag. Det är väl initialt att man blir ledsen, sårad och arg kanske då ens fd partner gör helt andra livsval då han/ hon går vidare. Men som Angelica så insiktsfullt beskriver så handlar det om valet man kan göra i hur man ser på saken. Alltså på allvar och så objektivt som möjligt ser på saken. Självklart blir egot angripet då S gör ett helt annat val med sin nya partner, men det är väl himla bra att de inte försökte ” rädda” relationen med en ny bebis. Så vanligt annars att så är fallet.
   Angelika, du har gjort ett enormt arbete med dig själv och är en förebild i hur man aktivt kan se glaset som halvfullt.
   Kram!

   1. Ja det kanske det var? Ber om ursäkt till dig A om du uppfattade det så! Bara en tanke som slog mig när jag läste ditt inlägg. Skulle tänkt efter före. Sorry!

 2. Men vilka frågor… Är ju omöjligt att veta hur man hade reagerat om det sett annorlunda ut, det förstår väl vem som helst?

  Tycker det är strongt av dig att vara så ok med det som du är. Jag kan inte föreställa mig hur det skulle kännas om min sambo skaffade barn med någon annan om vi gjorde slut. Jag hoppas att jag hade kunnat tänka likadant som du, att vara glad för deras skull istället för att känna ilska<3

 3. Otroligt härligt att höra om hur du vända på allt. Tycker det är rätt otroligt att så många går på KBT och verkar lyckas med sina psykologer de träffar.. jag har aldrig haft den turen men ska kanske försöka igen…
  vet inte ens vart jag ska börja. Hur gjorde du för att hitta den du går hos?
  Fick du tips eller googlade du eller hur gör man? Vore så tacksam för råd. Behöver verkligen tips på hur jag kommer igång, har sagt nu i ett år att jag ska börja med KBT men det händer inget bara för att jag inte vet vem jag ska välja..

 4. Hej har precis hittat din blogg ! jag brukar skicka efter på skin city ! Vilka produkter använder du i ansiktet ? Kram

 5. Härligt att höra att du mår bättre och jag är så glad för din skull att du träffat en så fin man som Nicklas verkar vara! 🙂
  Skulle tycka det var jätteintressant att läsa ett inlägg om KBT och hur det tankesättet hjälpt dig. Märker att jag lätt fastnar i negativa tankar, precis som du skriver, så det skulle vara väldigt spännande att få ta del av ett annat synsätt.
  Ha en superfin torsdag! Kram

 6. Har precis skrivit om min resa från utmattningsdepression i våras/somras till att jag idag mår bra igen. Snabbt jobbat kan tyckas, men ja – det handlar om acceptans och att sedan, precis som du gjort; det du FOKUSERAR PÅ VÄXER.

  Vill man sluta vara bitter och ledsen måste man börja se grejerna, sekunderna, sakerna, händelserna där man inte är det. Du har gjort en fantastisk resa – var stolt över dig själv, du imponerar!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..