Hon tog två baddare

Igår började jag jobba 06:30 så när jag slutade vid 15 åkte jag först hem till Jessica för att hämta min dator. Och gosa med Elsa. Sen åkte jag till Täby centrum för att köpa nytt smink och lite annat. Jag har aldrig varit en person som gillar att åka och göra sånt ensam. Jag gillar sällskap. Men igår var det riktigt mysigt att strosa runt och shoppa.

Jag smsade med A som skrev att hon och Alice var på simskolan. Det var Alice avslutning, så A frågade om jag ville komma dit. Det ville jag såklart! Jag köpte med mig en liten ring från Glitter med en sjöstjärna på som Alice fick i avslutningspresent. Alice var sååå stolt när jag träffade henne. Hon hade tagit sina två första märken, två baddare. 

IMG_9213
Blå och grön baddare. Alice bad mig filma henne när hon berättade att hon hade tagit sina märken. I filmen pekar hon på märkena och säger ”Jag har tagit en grön och en blå” och när hon tittade på filmen sen sa hon ”Men mamna, jag pekar på fel märke när jag säger grön. Jag pekar på blå och säger grön. Vad tokigt!”. Så gullig och klok. 
IMG_9212
Här ser man lite av ringen jag köpte. Hon sa ”Tack snälla mamma för presenten”. När vi kramades och sa hej då utanför simhallen pussade jag på henne och sa att hon skulle krama Philip från mig. Sen skuttade hon glatt iväg till bilen, sida vid sida med A. Nu har de tillsammans gått klart simskolan och efter jul ska Alice fortsätta simskola, steg 2. Hon ska bli en sköldpadda.

Jag hade en klump i halsen och lyckades hålla tårara borta ända tills jag satte mig i bilen i garaget. Då brast det. Jag grät först för att jag var stolt över henne. Sen grät jag över att livet blivit som det blivit. Över att inte få vara med Alice och Philip varje dag. Över att behöva säga hej då och se henne gå iväg från mig. Den smärtan går inte att förklara för någon som inte upplevt den. Hela vägen hem till Nicklas grät jag och det var så skönt. Det var skönt att få släppa ut det där som gör ont. Nu känns det bättre. Och på torsdag kommer de äntligen tillbaka till mig.

 1. Jag tycker det är fint att ni kan höras du o A och att du även kan vara delaktig i simskolan även om det blivit ”deras grej”.
  Tänk så bra allting blivit i övrigt även om det är en stor sorg att inte få ha barnen på heltid!

 2. Kram stor kram, blir gråtfärdig ja med då jag verkligen inte kan förstå känslan som du skriver, men kan mkt väl tänka mig.

 3. Det är så fint att du och A ändå verkar komma överens och kan styra upp saker på det här sättet. Jag separerade från mina barns (födda 2014 och 2015) pappa för två år sedan och vi båda lever idag med nya partners. Jag önskar jag kunde ha en sån relation med barnens pappas nya partner, men nej. Barnens pappa hälsar inte ens på min nya man, trots att han varit en del av barnens liv i två år nu! Jag är ju som förälder såklart nyfiken på vem pappans partner är, eftersom hon ju ändå tillbringar lika mycket tid med mina barn som jag själv. Men hon hälsar inte på mig heller. Och det känns så löjligt. Så var glad åt att ni ändå kommit så långt som ni har<3

 4. Har inte riktigt förstått.. Varför är det alltid ”A”
  som följer med Alice på simskola? Eller är ”A” simlärare? Väldigt fint att ni kunde gå dit tillsammans i alla fall. Kram

 5. Tack för en mysig blogg! Jag undrar om ditt gamla matbord, har för mig att du hade ett ganska stort träbord, vart hade du köpt det?
  Tack på förhand

 6. Känner klumpen i halsen. Kan inte ens föreställa mig hur det måste kännas… Tack för att du är så öppen och delar med dig av ditt liv. Både det fina och det jobbiga. Snart är det torsdag… Stor kram! 🧡

 7. En fråga…
  Undrar var du köpt ditt förra matbord som var stort och i ”obehandlat” trä?
  Tack för en mysig blogg

 8. Är så grymt imponerad av ditt samspel med A, kring barnen och hur du accepterar att hon släpps in i deras liv. Det är fint på riktigt, du visar barnen att du är en fantastisk förebild. Men jag kan inte ens ANA hur ont det måste göra i hjärtat att se dem gå iväg från dig… <3 Glad att du funnit en fantatsisk partner där du får stöd! 🙂

 9. Tycker det är oerhört viktigt att ni vuxna har en bra relation eftersom era barn kommer att vara syskon. Däremot är simskola något väldigt stort och personligt…..som objektiv tycker jag man delar det med sin mamma eller pappa och inte en ”styvmamma”. Hon är säkert en genuint god människa och du/andra läsare kanske tolkar detta som elakt att jag skriver så. Är själv mamma till en 5-åring och det skär i mitt hjärta att läsa detta. Det är ju DU som ska dela detta med henne eller S. Ärligt talat är S blind av kärlek och du vill antagligen att alla relationer ska fungera men jag tror detta är fel. Varför säger ingen i din närhet ngt? Någon måste ju tycka detta är märkligt. Fattar om hon går på bio med Alicia men simskola…..

  Kram

  1. Jag som är mamma till en nästan 4 åring ser inte alls några konstigheter med detta. Det finns många speciella tillfällen och aktiviteter man som förälder kan dela med sina barn, Angelica älskar stallet och ridning och det är hennes speciella aktivitet med barnen bland många andra. Om Angelica tycker det är ok att A och Alice har simningen tillsammans så spelar det ingen roll vad vi andra tycker.

  2. Men skojar du?! Är du ett troll på riktigt?!
   Det är en lycka för alla barn som har fler vuxna, än ”bara” föräldrarna, i sin direkta närhet. Det kan vara nya partners, släktingar eller vänner och det spelar ingen roll så länge alla har samma fokus: Barnets bästa.
   Att få dela upplevelser med flera vuxna, trygga, förebilder ger barnen en nyanserad uppväxt. Om alla vuxna dessutom är så givmilda mot varandra så de kan dela med sig av detta är det dessutom en ännu större lycka, främst för barnen i fråga.
   Att ifrågasätta att just ex. simskola inte skulle kunna ske med någon annan än just mamma eller pappa är ju helt galet! Är det ett sjukt försökt att försöka ge föräldrar dåligt samvete för att de inte kan vara med sina barn 100% av all tid? Det är väl underbart att veta att om just jag som mamma av någon anledning inte kan vara med finns det andra vuxna som KAN och som min dotter är både trygg och trivs med.
   Näe! Gläds åt att ditt barn faktiskt kan gå på en aktivitet med en annan vuxen och njuta av det. Gläds åt att du får vara med på ett hörn och dela den glädjen!
   Jag blir såååå trött på hur folk ständigt försöker trycka ner och göra varandra osäkra.

  3. Fast så stort och personligt är det väl inte… barnen har ju simlärare som tar hand om undervisningen medan den vuxne som är med finns i närheten. Om jag hade resonerat som du så hade min son inte fått mycket upplevelser i sitt liv då jag varit ensamstående sedan han var 5 år (idag är han 15 år) och inte haft möjlighet att på egen hand göra allt det som han faktiskt har fått tillsammans med mig eller andra i min omgivning. De vuxna personer som finns i min närhet är guld värda oavsett om det har varit bonusföräldrar, mormor, morfar, mostrar m.fl.

  4. Hej Sara,

   Jag förstår hur du menar, men tänkte lyfta fram det från en annan sida också, jag är själv bonusmamma och stundtals varit den enda närstående till mina bonusbarn med på aktiviteter och uppvisningar (båda föräldrar är mycket närvarande till sina barn). En bonusförälder är i de bästa och förhoppningsvis flesta fall en av de närmsta vuxna i ett barns närhet, någon som förmodligen står närmre barnet än vissa andra nära släktingar och som är och förhoppningsvis alltid är en familjemedlem. Många barn i min närhet delar en aktivitet med en av sina mor- eller farföräldrar, vad är egentligen skillnaden om det är med en bonusperson som barnet har ett fint band med? Det handlar inte om att ta någons plats utan om en egen relation till barnet.

   Om man däremot som förälder inte känner sig trygg och litar på den bonusparten så, absolut, då är det ett problem.

  5. Vad är det som är så magiskt med simskola? Och hur känner Alice och Philip när ”A” går på simskola och annat med nya syskonet men inte med dom? Tycker det verkar supersmart att bonusföräldrar får visa engagemang i alla barn och inte bara biologiska barn.

  6. Jag tycker det är ett fantastiskt upplägg! Tänk att ha en bonusförälder som bryr sig tillräckligt mycket för att följa med på simskola varje vecka. Jag hade en ”bonusförälder” som sket totalt i mig och min syster. Jag fattar att Angelica kan känna viss sorg över att allt blev som det blev (även om hon verkar mer harmonisk än någonsin!) men herregud vilka bra föredömen både Angelica och ”A” verkar vara för barnen! Såå imponerad!

 10. Så fint stt det är möjligt att ha den relationen med A, för barnens skull! Började faktiskt gråta av det här inlägget, jag kan bara föreställa mig smärtan att vara ifrån mina barn. Skickar massa kärlek!

 11. Verkar som min förra kommentar kom bort.. Undrar helt enkelt varför A alltid följer med Alice till simskolan? Är A själv simlärare eller vad är grejen med att just dom ska gå dit? Varannan vecka borde det väl åtminstone bara vara du och Alice och ev Philip som går dit?
  Fint att ni kunde dela denna stunden i alla fall. Kram

 12. Jag kan inte ens föreställa mig att inte få vara med mitt barn varje dag. Det skulle vara så hemskt. Det låter så fint att ni har en god relation med varandra, jättefint att hon ringde och frågade om du ville komma!

 13. Kom in här via en annan blogg och blev berörd av det här inlägget. Varför blev inte du tillfrågad i första hand? Jag fattar ju att det är en klar sak att en bonusperson KANA GÅ MED men om pappa inte kan så borde väl du fått chansen ist för att behöva gå igenom ett avsked där någon annan åker iväg med ditt barn? Smärtan måste varit helt olidlig. Inhuman nästan. Och nej, jag är inte ett troll som många förökte hoppa på kvinnan i övre kommentar med utan jag anser bara att du borde få chansen att ta din dotter eller son om pappa inte vill gå. Samma sak om du inte kan gå så borde pappa tillfrågas.

  1. Fast simskolan är ju någonting som Alice gör tillsammans m sin bonusmamma varje gång. Är övertygad om att alla är överens om det upplägget.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..