Första lediga tiden om en månad

Jag har varit öppen med er att jag har tankar och funderingar kring att testa anti-deppmedicin. En låg dos. Jag känner att skilsmässan och allt som hände då, liksom har kommit ikapp mig nu. Jag har svårt att sova på nätterna (vaknar ofta vid tretiden varje natt) och ligger och ältar tankar innan jag somnar.

Jag har testat pms-medicin periodiskt men också heltid. Det känns inte helt hundra i alla fall. Jag känner att jag behöver komma upp ett snäpp. Svårt att förklara. Jag framstår nog som en riktigt glad och positiv person utåt sett. Jag älskar mina två olika jobb, min familj, mina barn, min älskade Nicklas och jag är levnadsglad. 

IMG_8247

Men det är nåt där inne som skaver. Som gör ont. Som gör att jag känner mig ledsen. Jag gråter ofta och mycket. Jag har gått i terapi i nio månader och det hjälpte verkligen mig. Kanske att jag börjar gå och prata igen… Men en del av mig känner att jag pratat klart. För nu i alla fall. Jag fick massa bra verktyg som jag kan använda mig av och som jag använder i min vardag. Men fortfarande. Det är nåt där som känns tungt. Och egentligen är det inte så konstigt efter det jag gått igenom. Eller går igenom, det är en process. Jag behöver läka. Jag är inte läkt än.

Jag försökte boka en läkartid, men den första lediga tiden hos min husläkare är om mer än en månad. Jag har fått en telefontid nu, för rådgivning av en sjuksköterska. Kanske att man kan vända sig till Kry eller mindoktor? Någon av er som gjort det och fått hjälp? Jag kan inte vänta över en månad känner jag.

 

 1. Nu vet jag inte vad du vill vända dig till läkaren för, är det för psykologtid eller hälsokontroll av något slag eller medicinering? Jag har provat det mesta genom Kry men inte psykolog tiden bara. Men någon gång måste väl vara den första, vad kan hända, att du pratat, ventilerat och inte fått mycket ut av det. eller så hjälpte det lite mindre än din vanliga läkartid hade gett men du klarar dig fram till den där månaden gått.

  Testa. Det är ens hälsa värd.
  Kram fina och lycka till

 2. Jag hade ju antidepp från i höstas till i våras. En liten mängd och mest för nervsmärta men jag tror att det var fantastiskt när det kom till att klara av min skilsmässa på ett bra sätt.
  Jag tror att om du vill så testa. För mig var det bra. Jag fick sova. Jag hade saroten som både är mot nervsmärta ( kan vara bra för din höft med) och antidepp. Det gjorde att jag sov hela nätterna. Jag drömmer rätt mycket mardrömmar nu på nätterna om mitt ex och vaknar också vid 3 på natten och har svårt att somna om. Även om jag också gått hos psykolog. Det kanske är den fasen vi är i just nu, För det är så himla jobbigt att inte få sova. Jag drömmer om att jag ”förlåter honom” och att jag samtalar med hans familj som jag inte ens har kvar på facebook( de har tagit bort mig). Jag vet inte. Det är som ett sår som jag drömmer om på nätterna och på dagarna går det bra men i sömnen där är det jobbigast just nu. Stor kram.

 3. Jag har provat genom MinDoktor. Fick verkligen jättebra hjälp så jag rekommenderar det varmt. Flera uppföljningar också och samma läkare hela tiden. Nu har jag dock övergått till vårdcentralen och det är också bra, men där hänger det mer på mig att återbesöken bokas in.

 4. Hej! 🙂

  Jag lider med dig, vet exakt hur det känns! Har testat antidepressiva och det funkar!! Men.. Min hjärtliga glädje och de riktiga skratten försvann, och det var såå jobbigt att sluta med medicinen 😩 Självklart är de olika för alla! Har du kollat din sköldkörtel? 😘😘

  Kram!

 5. För några månader fick jag domen av läkaren att jag var deprimerad. Det kom som en chock men när jah tänker så förstod jag sen mer varför.
  Jag hade stora problem med att sova och fick panikattacker VARJE kväll! De var ren tortyr,,,,,tills jag en dag fick särskild antidepressiva/bra mot sömnen tabletter ! Herregud jag sov såååå tungt o d e så skönt! Kan verkligen rekommendera de!
  Dock delar jag tabletten på 3 annars kan jag sova i 2 dygn hehe….

  Innan jag tog antidep för natten så fick jag så dåliga nätter så de tillslut påverkade vardagen med väldigt mycke ångest o panikkänslor. Men iomed jag tog tabletten för natten så har d stegvis blivit bättre för varje dag.

  Samtidigt med detta mirakelpiller så har jag varit hos hälsokosten o köpt något som de rekommenderade där:

  KSm 66
  (Innehåller ett kliniskt dokumenterat fullspektrumextrakt av Ashwagandha som motverkar stress och bidrar till mental balans, uthållighet och ork.

  Motverkar stress
  För mental och fysisk balans

  Och även

  Femarelle
  innehåller även vitamin B2 som bidrar till minskad trötthet och utmattning, Biotin som bidrar till en normal funktion av nervsystemet och bevarande av normal hud och hår,samt Linfrö som bidrar till att förbättra humöret. Effekten av Femarelle ses ofta inom 1- 2 veckors användning.

  Jag blev sååå bra med dessa hälsokostpreparatt redan efter en vecka! Från en stressad Duracell panik kanin till en lugn filbunke. Jag mår sååå bra idag och jag tar bara hälsokosten nu vilken jag verkligen tror på!

  Jag blandar även ”äkta gurkmeja” varje kväll! Något som senare studier har visat sig vara väldigt bra mot deprissission o ska enligt visa studier vara lika effektiva som antidep medel. Gurkmeja är även bra mot alzheimers och leder i kroppen! Läs på d e jätteintressant o känner mig redan yngre med d hehe….

  Hoppas du kommer på eller får något bra som hjälper dig! Du kanske är deprimerad för att du är obalans med dig själv. All stress påverkar oxå så himla mycket.

  Läs på om hälsokosten ovan ! Rekommenderar d varmt! Samtidigt som att antidepp kan verkligen dämpa för stunden o gör så d kanske inte blir värre än vad det är. Ibland kan en deprission leda till nästa o nästa o bli värre o värre utan att de egentligen är något.

  Kram från Anna fd Duracell kanin numera Lugn fil

  1. Har oxå provat Femarelle men på mig fungerade det tyvärr inte. Hade svårare att sova på natten och upplevde att jag sov mer ytligt under tiden jag åt det. När jag slutade blev det mycket bättre.

 6. Förut när du fick betalt av Kry så tyckte du ju att det var det bästa som fanns. Du skulle ju till och med ringa dit när Philip blivit biten av en mygga ( obs, ironi då jag inte exakt minns vad det var för ”mindre” allvarlig åkomma du hade som svepskäl. Något som inte ens behövde läkarvård). Så för att ditt samarbete inte ska verka helt ihåligt ska du nog slå en signal till Kry och skriva om det i bloggen.

  1. Haha, ”myggbett”. Faktiskt kul! Jag gillar Kry OCH mindoktor, men jag har aldrig vänt mig det med psykiska problem. 🙂

   1. Fast när du fick betalt för att säga att Kry var bäst så var det ingen tvekan. Men nu tvekar du, min fråga är varför? Eftersom du påstod rätt och slätt att Kry var fantastiskt och klart mycket bättre att gå till en VC, så varför tveka nu liksom? Snacka om att din trovärdighet är låg och att varenda influencer är så fruktansvärd köpt..

    1. Men alltså, vad menar du med denna kommentar?!!
     Är det något nytt du känner att du måste meddela dig om?
     Dessa samarbeten är ju just att företag köper reklamplats hos dessa influensers. Självklart är de då köpta. Trodde du något annat?

 7. Ett billigt sätt jag använder mig av är 1. Meditation 2. Egentid och självkärlek.
  Och typ när jag är ute och springer så har jag inga lurar i utan låter tankarna fladdra.

  Att bara acceptera att det känns som det känns och att gråta ut när man behöver är riktigt bra medicin!

  Sen vet jag ju inte vad just du behöver (och är generell motståndare av piller för det brukar aldrig ”sitta” där 😁) så gör det du känner att du behöver. Jag brukar alltid börja med att se över kost, träning och stress. Och fattar helt med att du är klar med att prata, ibland pallar man bara inte längre.

  Jag har också tagit hjälp av en coach inom ayurveda vilket hjälper mig och stabiliserar, där jobbar vi med mat och livsstilsförändring som terapi. Så det kan vara ett tips om du känner att du vill jobba med kärnan och långsiktigt.

  Lycka till, det kommer blir bra 💖. Svinbra att du tar hjälp oavsett hur du gör det!

 8. Efter en lång mycket stressig period på jobbet utvecklade jag sömnproblem. Vaknade också alltid 3 på natten och kunde inte somna om. Sömnbristen förvärrade allt och kände jag mig orolig, hade ont i magen och ibland ångest dagtid som nattetid. Använde kry-appen och fick sömntabletter (propavan) utskrivna. De har varit en riktig lifesaver och kan hantera stressen mycket bättre när jag får sova en hel natt! Tabletterna är inte beroendeframkallande och kan tas vid behov. Ingen långsiktig lösning men det har hjälpt mig under en väldigt tuff period.

 9. Hej, jag nådde botten i våras när mina ryggsmärtor inte gick att hantera längre. Min läkare sjukskrev mig och jag började äta sertralin för att orka ha ont. Jag upplevde lite yrsel i början och effekten kom efter några veckor. Jag hade också problem att sova och började med en mindfulness-app (mindfulness- lugn och lycklig) för att kunna fokusera på att andas lugnt och tillslut kunna somna. Jag brukar lyssna på ”kroppscanning” som är 20 minuter lång och somnar ibland innan jag lyssnat på hela.

  Kämpa!

 10. Jag har jobbat på apotek och det är sååååååå extremt vanligt med antidepp! Det är inget konstigt att behöva hjälp med balansen av signalsubstsnser i hjärnan. antidepp kan dock ta bort topparna och dalarna av ditt humör så att du blir mer jämn och balanserad och jag har för mig att du gillar att bli riktigt euforisk ibland. Du kommer fortfarande att bli glad och ledsen såklart men lite mildare varianter.

 11. Jag tror att det kan vara bra att ha en och samma läkarkontakt långsiktigt vid just psykisk ohälsa. Det har i alla fall jag känt har hjälpt mig mer än när jag fått olika vid varje besök. Så om jag ska ge råd så hade jag ringt tillbaka till vårdcentralen som din husläkare är hos och beskriva att du inte står ut pga sömnproblem som eskalerar så borde de förstå att det är bråttom. Och tänk på att näst intill alla överdriver sina problem, så för att få hjälp måste man vara tydlig.

 12. Jag är deltidssjukskriven för depression och utbrändhet. Kämpade länge (läs flera år) innan jag tog tag i det. Jag var ganska ”emot” medicin men jag kom till en punkt när allt var så illa så att jag var beredd att göra vad som helst att må bättre.
  Jag började med antidepp och det har verkligen hjälpt mig, tillsammans med terapi. Nu äter jag två olika antideppmediciner varav en jag tar på kvällen och jag, som haft sömnproblem hela mitt liv och framförallt de senaste åren, sover mycket mycket bättre! Så var inte rädd för att testa, det är onödigt att må dåligt om det finns hjälp att få.

 13. KRY fungerar alldeles utmärkt att kontakta vid psykisk ohälsa. Min man gjorde det och fick hur bra hjälp som helst för sin depression. De kan ju erbjuda både medicinsk hjälp och samtalsstöd. Rekommenderar varmt! Sjukt bra läkare där också vad vi fått erfara!

 14. Hej.
  Jag fick motvilligt börja med antidepp efter en lång depression. Jag tror att medicinen faktiskt hjälpt mig. Jag har inte längre klumpen i magen som gör att jag känner mig olycklig trots att livet i övrigt ser ut som innan. Jag har fått mer ork att träna och göra saker jag vill och slutat gråta varje dag. Nu gråter jag ytterst sällan och hakar heller inte upp mig och låter småsaker tynga ned mig lika mycket som innan. Escitalopram är medicinen jag tagit och biverkningarna har nästintill uteblivit. Sexlivet har blivit lite påverkat nu i slutet men tänker att jag skall försöka sluta med medicinen snart. I övrigt rekommenderar jag den. kram

 15. Har du testat att ta saframyl? ett preparat med saffran och några vitaminer. Säljs tex på apotek (jag jobbar på kronans apotek och vi har iallafall) Jag tror faktiskt på att det kan funka om man inte är på topp liksom. Som ett första steg innan man får något utskrivet. kram.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..