Första lediga tiden om en månad

Jag har varit öppen med er att jag har tankar och funderingar kring att testa anti-deppmedicin. En låg dos. Jag känner att skilsmässan och allt som hände då, liksom har kommit ikapp mig nu. Jag har svårt att sova på nätterna (vaknar ofta vid tretiden varje natt) och ligger och ältar tankar innan jag somnar.

Jag har testat pms-medicin periodiskt men också heltid. Det känns inte helt hundra i alla fall. Jag känner att jag behöver komma upp ett snäpp. Svårt att förklara. Jag framstår nog som en riktigt glad och positiv person utåt sett. Jag älskar mina två olika jobb, min familj, mina barn, min älskade Nicklas och jag är levnadsglad. 

IMG_8247

Men det är nåt där inne som skaver. Som gör ont. Som gör att jag känner mig ledsen. Jag gråter ofta och mycket. Jag har gått i terapi i nio månader och det hjälpte verkligen mig. Kanske att jag börjar gå och prata igen… Men en del av mig känner att jag pratat klart. För nu i alla fall. Jag fick massa bra verktyg som jag kan använda mig av och som jag använder i min vardag. Men fortfarande. Det är nåt där som känns tungt. Och egentligen är det inte så konstigt efter det jag gått igenom. Eller går igenom, det är en process. Jag behöver läka. Jag är inte läkt än.

Jag försökte boka en läkartid, men den första lediga tiden hos min husläkare är om mer än en månad. Jag har fått en telefontid nu, för rådgivning av en sjuksköterska. Kanske att man kan vända sig till Kry eller mindoktor? Någon av er som gjort det och fått hjälp? Jag kan inte vänta över en månad känner jag.

 

 1. Malin s skriver:

  Har du testat att ta saframyl? ett preparat med saffran och några vitaminer. Säljs tex på apotek (jag jobbar på kronans apotek och vi har iallafall) Jag tror faktiskt på att det kan funka om man inte är på topp liksom. Som ett första steg innan man får något utskrivet. kram.

 2. Isabell skriver:

  Hej.
  Jag fick motvilligt börja med antidepp efter en lång depression. Jag tror att medicinen faktiskt hjälpt mig. Jag har inte längre klumpen i magen som gör att jag känner mig olycklig trots att livet i övrigt ser ut som innan. Jag har fått mer ork att träna och göra saker jag vill och slutat gråta varje dag. Nu gråter jag ytterst sällan och hakar heller inte upp mig och låter småsaker tynga ned mig lika mycket som innan. Escitalopram är medicinen jag tagit och biverkningarna har nästintill uteblivit. Sexlivet har blivit lite påverkat nu i slutet men tänker att jag skall försöka sluta med medicinen snart. I övrigt rekommenderar jag den. kram

 3. Hanna skriver:

  KRY fungerar alldeles utmärkt att kontakta vid psykisk ohälsa. Min man gjorde det och fick hur bra hjälp som helst för sin depression. De kan ju erbjuda både medicinsk hjälp och samtalsstöd. Rekommenderar varmt! Sjukt bra läkare där också vad vi fått erfara!

 4. Karin skriver:

  Jag är deltidssjukskriven för depression och utbrändhet. Kämpade länge (läs flera år) innan jag tog tag i det. Jag var ganska ”emot” medicin men jag kom till en punkt när allt var så illa så att jag var beredd att göra vad som helst att må bättre.
  Jag började med antidepp och det har verkligen hjälpt mig, tillsammans med terapi. Nu äter jag två olika antideppmediciner varav en jag tar på kvällen och jag, som haft sömnproblem hela mitt liv och framförallt de senaste åren, sover mycket mycket bättre! Så var inte rädd för att testa, det är onödigt att må dåligt om det finns hjälp att få.

 5. Signe skriver:

  Jag tror att det kan vara bra att ha en och samma läkarkontakt långsiktigt vid just psykisk ohälsa. Det har i alla fall jag känt har hjälpt mig mer än när jag fått olika vid varje besök. Så om jag ska ge råd så hade jag ringt tillbaka till vårdcentralen som din husläkare är hos och beskriva att du inte står ut pga sömnproblem som eskalerar så borde de förstå att det är bråttom. Och tänk på att näst intill alla överdriver sina problem, så för att få hjälp måste man vara tydlig.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..