”Oj, vad du gått upp i vikt”

Jag fick en kommentar som jag faktiskt valde att inte släppa igenom. För jag blev ledsen av den… Personen skrev ”Oj, vad du gått upp i vikt. Hur kommer det sig? Minns att du var smal förra sommaren. Sambokilon eller? Menar inget illa, men tycker du var så fin då”.

Sen kände jag: Äh, skärp dig Angelica. Bli inte ledsen. Lyft kommentaren i bloggen istället.

Snapseed
En kropp i kris. 

Okej. För det första… Jag tycker inte att man ska kommentera människors kroppar. Vare sig det är om man blivit smalare eller har gått upp i vikt. Jag är en person som pendlat i vikt genom åren och får ofta höra ”Du har gått ner i vikt va?”. Men sällan eller aldrig har jag fått höra ”Du har gått upp nu!”. Jag tycker att oavsett vad, så kan man skippa hela den där grejen med att kommentera folks kroppar. Alla kämpar med sina egna inre fighter. Och jag tror att fel typer av kommentarer kan trigga ätstörningar eller knepiga tankar hos människor. Det är bara dumt.

IMG_2593
Jag vet att jag väger mer nu än förra sommaren. Jag har kläder hängandes i garderoben som jag köpte då, som inte alls passar nu. Men vet ni vad? Jag mådde inte bra förra sommaren. Jag hade kolsyra i hela kroppen och behövde röra på mig konstant. Viktminskningen var inget tecken på en hälsosam livsstil. Det var ett tecken på en människa, en kropp och en själ i kris.
IMG_0277
Jag åt godis istället för mat. Jag rörde på mig konstant. Jag kunde inte vara stilla, då började jag tänka. Och att vara ensam med mina tankar var hemskt. I takt med att kolsyran försvann från kroppen och själen sakta med säkert börja läka, gick jag upp igen.

Ni vet ju att jag inte mår bra i själen nu heller. Jag har precis börjat äta anti-depp. Men! Jag mår mycket bättre nu än förra sommaren. Jag har ingen kolsyra i kroppen. Jag känner mig starkare både psykiskt och fysiskt. Jag är kär och trygg. Vikten har ingen som helst betydelse, huvudsaken är att jag mår bra.

—–

Rösta gärna på mig som ”Årets inspiratörsmama”, klicka här. Det går att rösta en gång om dagen fram till 18 november. <3 

 1. Så tydligt att den kommentaren endast var ett försök att trycka ner dig. Bra att det misslyckades. Olyckliga människor som skriver sådant! Du är stark som fan som klarat av den här tiden i ditt liv, önskar dig all lycka framöver!

 2. Alltså denna mundiarré hos en del människor. Som bara måste påpeka helt bisarra saker. Att prata om andra människors kroppar det tycker jag också är ett stort no, no!! Man har ingen aning om vad som ligger bakom folks vikt (vilken sort den än är), gråa hår eller trötta anletsdrag. Förresten behöver det inte ligga något bakom något, vi är som vi är och ingen ska ta sig friheten att tycka till en massa!

 3. Så bra och finkänsligt skrivet. Ofta skriver folk att deras låga vikt är ett tecken på kris och liknande, men sällan lyfts varför det är något dåligt. För i vårat samhälle är smal alltid bra, smal är alltid viktigare än att man mår bra. Men det du skriver om kolsyran låter inte avundsvärt, och att man rör på sig då kan nog vem som helst koppla, och konsekvensen blir lägre vikt. Men för en gångs skull tänkte jag: ja. Jag har hellre många kilon än konstant kolsyra. Så sunt och självklart. Tack Angelica.

 4. ”Menar inget illa men du var så fin då” vadå fin då? Och nu då? Blir så trött.. Kan inte alla bara sköta sig själva? Och personen som skrev kommentaren kan gå långt ut i skogen och stanna där!
  Tycker att du strålar trots en ihoplappad själ. Du är en sann förebild!

 5. Vad är det för fel på andra människor? Jag skulle aldrig få för mig att påpeka någon annans kropp. Det är såna personer som skapar ohälsosamma beteenden hos tjejer, och jag blir så ledsen att vi tjejer inte stöttar varandra mer och lyfter upp varandra istället för att trycka ner. Varför tittar vi ens på andra på det sättet? Om man följt dig länge så vet man att det var en tuff sommar förra året för dig, och det påverkar ju alla delar av en.
  Jag tycker du ska vara såå stolt över den du är idag Angelica, för du har kommit så långt, och det verkligen strålar om dig och du är finare än nånsin tycker jag! Heja dig! ❤️ Kram

 6. Så sjukt att man skriver så ?!!!
  Jag känner verkligen igen mig i att en sorg tär på en fysiskt och psykiskt .
  När jag mår som sämst tycker allså vissa att jag är som ”finast ” för att man är smal. Fast jag mår SKIT INOMBORDS !
  Ibland SJUKLIGT SMAL 😅😅 känner igen bilderna ovan och känner med dig .
  Jag tycker det strålar om dig nu !
  Det syns att du mår bra inifrån och ut!
  Det är väl det allra viktigaste .
  Sorgligt är att någons illamenande kommentar ska tära på dig .
  På jobbet en dag så kommenterade en kollega en annan kollegas mage när hon var gravid med
  ” jävlar va tjock du är nu ”
  Hennes svar var klockrent
  ”Jag är gravid !!! Vad är din anledning ?!!”

  Kom ihåg att det enda som spelar roll är hur du själv mår och känner dig bekväm med och i 💞

  Jag tycker iaf du är så vacker ! Oavsett.

  Stor kram

 7. Alla dessa elaka kommentarer människor bara kastar ur sig åt höger o vänster.. så less på sånt.

  Håll huvudet högt och hjärtat varmt. Du är jättefin❤️
  Röstat på dig. Kram

 8. Men va 😳 varför ens kommentera eller bry sig om några kilo hit o dit, du är fin 💕 hur som – det viktigaste är ju hur man mär på in o utsidan – du är fin Angelica 💕

 9. Efter mina graviditeter har jag inte haft bråttom att gå ner i vikt. Jag har ätit bra, rört mig och mått bra! Nu när kilona rasat, delvis pga stress, får jag massvis av positiva kommentarer om min vikt. Svarar alltid ”Jadu, det beror främst på stress” 😂 gör de flesta snopna och hoppas de tänker till nästa gång.

 10. Alltså usch! Blir galen på såna kommentarer! Jag va väldigt smal i våras, men är nu gravid och har naturligtvis gått upp i vikt och jag får nästa varje dag kommentarer om att ”du har gått upp i vikt.” – inte en fråga, utan ett fakta, om mig, till mig. SOM ATT JAG INTE VET DET?! Jag får även höra ”du måste börja träna igen så du inte blir fet” …. ursäkta, jag är gravid och kmr bli fet/tjock oavsett! Tänker inte göra nått för andras skull, jag gör de som jag o min kropp klara är av för tillfället…. Hahah Ååh blev så arg nu! Ingen har någonsin rätt att kommentera en annan människa sådär! Bra att du lyfte de i bloggen. Du är grym

 11. Konstig att folk tror att bara för att man är extremt smal är man lycklig! Flera som jag anser har allt (du vet, perfekta hälsan,familjen,huset,bilen m.m) men inte är direkt smala (enligt samhället) de säger till mig; gud vad lycklig jag skulle vara om jag var lika smal som du. Och jag vill skrika ut mitt svar; om jag vore hälften så lycklig och ha det som du har skulle jag gladeligen väga 20 kg mer!!!! Ta inte åt dig Angelica! Det viktiga är måendet. Inte vikten!

 12. Amen, kan inte folk bara lägga av!
  Du är lika din nu som då. Några kilo hit eller dit…hur orkar man bry sig?

  Måste bara säga att jag skrattade och kände igen mig så väl när ni pratade om din stilkris i podden! Vi är lika gamla och jag har också två barn, lite äldre än dina. Är det någon efter 30-kris? Ha, ha…när du har hittat din stil kopierar jag den! 😀
  Ha en fin dag!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..