”Oj, vad du gått upp i vikt”

Jag fick en kommentar som jag faktiskt valde att inte släppa igenom. För jag blev ledsen av den… Personen skrev ”Oj, vad du gått upp i vikt. Hur kommer det sig? Minns att du var smal förra sommaren. Sambokilon eller? Menar inget illa, men tycker du var så fin då”.

Sen kände jag: Äh, skärp dig Angelica. Bli inte ledsen. Lyft kommentaren i bloggen istället.

Snapseed
En kropp i kris. 

Okej. För det första… Jag tycker inte att man ska kommentera människors kroppar. Vare sig det är om man blivit smalare eller har gått upp i vikt. Jag är en person som pendlat i vikt genom åren och får ofta höra ”Du har gått ner i vikt va?”. Men sällan eller aldrig har jag fått höra ”Du har gått upp nu!”. Jag tycker att oavsett vad, så kan man skippa hela den där grejen med att kommentera folks kroppar. Alla kämpar med sina egna inre fighter. Och jag tror att fel typer av kommentarer kan trigga ätstörningar eller knepiga tankar hos människor. Det är bara dumt.

IMG_2593
Jag vet att jag väger mer nu än förra sommaren. Jag har kläder hängandes i garderoben som jag köpte då, som inte alls passar nu. Men vet ni vad? Jag mådde inte bra förra sommaren. Jag hade kolsyra i hela kroppen och behövde röra på mig konstant. Viktminskningen var inget tecken på en hälsosam livsstil. Det var ett tecken på en människa, en kropp och en själ i kris.
IMG_0277
Jag åt godis istället för mat. Jag rörde på mig konstant. Jag kunde inte vara stilla, då började jag tänka. Och att vara ensam med mina tankar var hemskt. I takt med att kolsyran försvann från kroppen och själen sakta med säkert börja läka, gick jag upp igen.

Ni vet ju att jag inte mår bra i själen nu heller. Jag har precis börjat äta anti-depp. Men! Jag mår mycket bättre nu än förra sommaren. Jag har ingen kolsyra i kroppen. Jag känner mig starkare både psykiskt och fysiskt. Jag är kär och trygg. Vikten har ingen som helst betydelse, huvudsaken är att jag mår bra.

—–

Rösta gärna på mig som ”Årets inspiratörsmama”, klicka här. Det går att rösta en gång om dagen fram till 18 november. <3 

 1. Sara skriver:

  Vilken skit kommentar. Vem har rätten att kommentera din eller någons kropp?! ❤

 2. Lina skriver:

  Precis. Vi är mer än en kropp!

 3. Emma skriver:

  Amen, kan inte folk bara lägga av!
  Du är lika din nu som då. Några kilo hit eller dit…hur orkar man bry sig?

  Måste bara säga att jag skrattade och kände igen mig så väl när ni pratade om din stilkris i podden! Vi är lika gamla och jag har också två barn, lite äldre än dina. Är det någon efter 30-kris? Ha, ha…när du har hittat din stil kopierar jag den! 😀
  Ha en fin dag!

 4. Johanna skriver:

  Heja dig Angelica! Du är otroligt vacker oavsett. Ha en superfin fredag! Många kramar <3

 5. Sanna skriver:

  Konstig att folk tror att bara för att man är extremt smal är man lycklig! Flera som jag anser har allt (du vet, perfekta hälsan,familjen,huset,bilen m.m) men inte är direkt smala (enligt samhället) de säger till mig; gud vad lycklig jag skulle vara om jag var lika smal som du. Och jag vill skrika ut mitt svar; om jag vore hälften så lycklig och ha det som du har skulle jag gladeligen väga 20 kg mer!!!! Ta inte åt dig Angelica! Det viktiga är måendet. Inte vikten!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..