Vintertid… inget en mamma hittade på!

I morse trodde jag att Alice skojade när hon klappade mig på armen och sa ”Kan jag låna din telefon?”. Jag tittade på klockan och den var strax efter 05. Jag sa åt henne att det var mitt i natten. Såklart en sanning med modifikation. Men 05 en söndag… Nej. Det går bara inte att gå upp då. Jag somnade om bara för att vakna 20 minuter senare av att Alice var vaken. Jag hämtade barnens paddor och så låg vi och drog oss i sängen. Vid 07 gick jag upp och gjorde frukost… Vi brukar äta efter 08 på helgen.

IMG_0185
Jag tror knappast att det var en mamma eller en pappa som bestämde att vi skulle ha vintertid. Sovmorgon pratade de om på Nyhetsmorgon igår. Nej. Inte riktigt.

IMG_0188

Det vore rätt skönt att slippa detta med vintertid… Jag tror inte att barnen kommer att somna tidigare ikväll.

IMG_0194
Barnen är i alla fall på gott humör.

Idag hittar ni mig på mamas instagram, jag har tagit över deras stories idag. Vi får se vad vi hittar på idag. Tanken var att fortsätta födelsedagsfirandet för Nicklas hemma hos honom, men han verkar lite krasslig. Här i Åkersberga har det kommit lite snö under natten. Eller kanske mer frost. Men det är i alla fall vitt på marken. Jag hann aldrig plocka svamp den här hösten. Eller hann och hann. Jag prioriterade inte det. Vad ska ni göra idag? Vaknade era barn tidigt? Eller fick ni sovmorgon?

—–

Rösta gärna på mig som ”Årets inspiratörsmama”, klicka här. Det går att rösta en gång om dagen fram till 18 november. <3 

 

 

  1. Nu har jag inte barn så fattar väl inte grejen. Men varför skulle inte barnen somna tidigare ikväll? Om de lägger sig t.ex 19 varje kväll så borde de väl vara trötta vid gårdagens kl 19 alltså idag kl 18? Imorgon och framöver blir det väl mer ett problem eftersom de då lagt sig ”18” och kommer vakna kl 6, alltså kl 5.

    Söndagen är väl den enda härliga dagen med tillställningen om man inte jobbar förstås. Vi får ju en timme mer av dagen, för om barnen brukar vakna 6 och idag var kl 5 har du ju inte sovit mindre utan antalet timmar sömn är ju samma.

  2. Men det är ju min morgon du skriver om 😂 min dotter vaknade 4:30 och ville titta på mobilen. 4:45 kom min ena son in på strålande humör. Det är ju egentligen deras vanliga tid men det kändes som tortyr när jag tittade på klockan…!

    Idag ska vi fira min äldsta son som fyllde 9 i onsdags. Hela tjocka släkten kommer om ett par timmar och jag har inte ens ”hunnit” (okej, orkat) dammsugit än, sitter fortfarande i pyjamas och dricker kaffe hehe

  3. Vintertid är djävulens påfund för oss föräldrar! 😅 Älskar däremot sommartiden när jag kan lura mig att barnen sov ”ända till 7” typ ☺️

  4. Vår femåring kom in vid sju istället för åtta och jag som tyckte att det var tidigt haha! Jag har fördelen att han bara brukar gå in och säga godmorgon sen går han ner och tittar på tv och väcker mig igen nån timme senare 😊

  5. Jag tog semester denna veckan men att behöva gå upp när barnen vaknar 5-6 nu varje dag är fasen ingen semester precis 🙈

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..