I annonssamarbete med AVTAL24

Därför tecknar jag ett samboavtal

Jag fick frågan om att göra ett samarbete med avtal24 och det tackade jag ja till. Jag och Nicklas har redan bestämt oss för att skriva samboavtal, så det här samarbetet kom väldigt lägligt.

Det här med avtal och viktiga papper har i ärlighetens namn aldrig varit särskilt viktigt för mig. Inte ens när jag köpte radhus och gifte mig kände jag att det var viktigt. Självklart har jag viktiga papper samlade i en pärm, men ja, det är inget som betytt nåt speciellt för mig. Efter att jag gick igenom en skilsmässa förra våren blev allt sånt viktigt. Extremt viktigt. Från att ha varit gift, delat lika på allt, blev jag nu skild och ensamstående mamma till två barn (på halvtid). Skillnaderna blev enorma.

avtal24
Jag läste på om bodelning och satte mig in i olika avtal. När man träffas i början och magen är full av fjärilar och huvudet uppe bland de berömda molnen, då är det svårt att tänka klart. Det kan vara svårt, för att inte säga omöjligt, att tänka att man en dag kan komma att hata varandra. Att man inte längre ska kunna prata med varandra utan att ta in en utomstående för att kommunicera. När man står där i kyrkan och lovar varandra att vara tillsammans tills döden skiljer en åt, ja då är inte pappersarbete prio ett.

samboavtal_avtal24

När jag och Nicklas träffades började vi snabbt prata om att flytta ihop i framtiden. Nu är framtiden här. Varje dag skickar vi länkar om drömmarnas hus till varandra. Vi planerar och pratar om hur och var vi kan tänka oss att bo. Och även om det inte är det minsta romantiskt att säga orden ”tänk om vi flyttar isär…” så måste de sägas högt. Man måste göra upp en plan. Man måste ställa sig frågorna: ”Vad händer om vi gör slut? Vad ska vi skriva för avtal?”. Man kanske blir så osams att man inte ens kan prata med varandra. Där, när man är så kär, ja då kan man inte tro att man ska bråka om en tavla. Men jo. Allt blir viktigt, speciellt om någon i relationen är sårad.

avtal24_lagergren
Därför har jag och Nicklas bestämt oss för att skriva samboavtal med hjälp av avtal24. Vi går in med olika förutsättningar när vi flyttar ihop och vi båda tycker att det är viktigt att allt skrivs ner på papper. Oromantiskt kanske, men för framtiden viktigt för oss. En enkel sak att göra som skapar stor trygghet för oss båda. Utan samboavtal ska värdet av bostaden nämligen delas lika vid en separation, oavsett vem som betalat mest.

På avtal24 kan du enkelt skriva avtal online till fast pris, istället för att gå till en juristbyrå där du betalar per timme. Du kan alltså sitta hemma vid matbordet och göra detta, smidigt!

IMG_9579
Jag har även bestämt mig för att skriva testamente även om det förhoppningsvis är avlägset. Det känns viktigt när jag går in i en ny familj med bonusbarn. Jag behöver sätta mig in i det här med testamente mer, det har alltid känts så långt borta. Men eftersom jag nu går in i en bonusfamilj känns det, precis som samboavtal, viktigt.

Med hjälp av avtal24 får man snabbt den vägledning och hjälp man behöver. Man kan alltid ringa juristerna där om man har frågor eller är osäker på vilket avtal det är man behöver. En sån sak som samboavtal och testamente, som annars kan kännas svårt och krångligt, blir enkelt och lättillgängligt med avtal24. Här kan du gå in och läsa mer om du som jag är intresserad av att teckna ett samboavtal.

 1. Elin skriver:

  Åh vilken fin bild på Alice, Philip och killarna!! Kommer de bra överens? Leker de ihop? Kan ni inte ta upp i podden hur det gått med det?😍👫👬

 2. Avtal24 skriver:

  Hej Kajsa,

  Har man ett mer komplicerat ärende kan man även få hjälp av våra jurister via telefon eller videomöte. Då går du steg för steg igenom vad avtalet ska innehålla och juristen ger råd och vägledning i vilka lösningar som passar bäst i just din situation.

  Vi erbjuder egentligen samma tjänster som en traditionell juristbyrå. Vårt arbetssätt gör att vi kan erbjuda kvalitativa juridiska tjänster till rimliga priser. För oss handlar det om att minska trösklarna och göra juridiken mer tillgänglig 🙂

  Vänliga hälsningar
  Avtal24

 3. C skriver:

  Jag och min man gjorde det superenkelt för oss när vi gifte oss – vi testamenterade allt till barnen och inget till varandra samt att inget delas vid ev skilsmässa.
  Sedan tog vi varsin livförsäkring på varandra som faller ut om ngn skulle avlida.

 4. Ellinor skriver:

  Jag och Paulina ska skriva ett avtal nu inför giftermålet. Jag tänker att det är gjort av kärlek att jag bryr mig redan nu om henne och hon om mig om det värsta skulle hända om vi går ifrån varandra och kärleken dör. Det är faktiskt kärlekshandling tycker jag.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..