Tjut i öronen och sorg i själen

Nu är det över en vecka sen jag började äta medicin mot min depression. Jag hade nog själv inte riktigt insett att det var en depression jag led av. Jessica hintade lite, att jag inte ska behöva äta PMS-medicin varje dag för att må okej. Och att jag borde kolla upp alternativ. Det var först när jag fick det svart på vitt hos läkaren som jag insåg att jo, jag är deprimerad.

IMG_0411
Jag borde vara glad. Hur lycklig som helst. Jag har två friska barn, jag bor i ett radhus, har världens bästa pojkvän och det roligaste jobbet någonsin. Varför skaver det då? Varför känns det tungt att lägga sig på kvällen? Varför är de allra enklaste uppgifterna som att sätta på en maskin tvätt eller vika kläder så så så jobbigt?! Nu hoppas jag att medicinen ska hjälpa. Jag har förstått att de två första veckorna kan vara värst, sen vänder det.

Jag har upplevt några biverkningar som domningar/stickningar i armen, muntorrhet och tjut i öronen. Jag känner mig även ledsen, mer ledsen än vanligt. När jag gråter känns det som om tårarna aldrig ska ta slut. Jag känner mig trött och tung. Som i dvala typ. Jag hoppas att det kommer vända snart, så jag återfår min energi och glädje igen.

 

 1. Jessica skriver:

  Men du, depression är en sjukdom precis som ex. cancer. Inte hör du någon ”klandra” sig själv för att den borde vara lycklig och inte drabbas av cancer, det är liksom inget en kan påverka. Kram!

 2. K skriver:

  Jag kan ju ha helt fel, men när jag har läst din blogg har jag fått känslan av att du slår knut på dig själv i att vara god och tillmötesgående i alla avseenden. Svek, skilsmässa, acceptera ny partner, acceptera nya livssituationen, att vara superstark inför barnen, bara vara lycklig i nya relationen. Jag skulle känna mig sorgsen, förtvivlad, arg, besviken och helt lost i nya relationen. Du har min fulla förståelse för att inte vara på topp och känna dig harmonisk och lycklig. Hoppas innerligt att du får må bättre snart, med eller utan mediciner. Glöm inte bort hur värdefull du är, inklusive alla dina känslor, även de som gör ont. Kram

 3. Ta hand om dig💕

  Är du och din syster på väg att avveckla bolagen och bloggarna? Skrivs inte så mycket nu förtiden? Gillar era bloggar så rycker det är tråkigt, men förstår förstås när livet kommer i mellan

 4. Lena J skriver:

  För mig tog det nästan på dagen 2 veckor av biverkningar och om möjligt ännu sämre mående, sedan var det som en stor sten plötsligt lyftes av och allt blev så myckey lättare plus att jag fick tillbaks min ork. Kämpa på!

 5. Lina skriver:

  Usch, hoppas verkligen det vänder snart! Vill bara tipsa om senaste avsnittet av podden ”30 plus trevar” där de diskuterar tarmfloran och psykiskt mående. Ditt mående kan ju absolut ha med skilsmässa och andra yttre faktorer att göra, men det kan ju vara många saker som samverkar och påverkar hur man mår psykiskt. Vill bara tipsa, tyckte det var väldigt intressant och något alla borde känna till 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..