Vår första husvisning tillsammans

Inte kunde jag tro att detta skulle vara min verklighet för ett år sen. Igår satt jag i bilen med min hand i hans, körandes mot vår första husvisning. Jag fick tårar i ögonen när jag tänkte tillbaka på hur det var för ett år sen. Skakiga ben, skakig mark. Jag låtsades vara stark, men inombords skrek jag. Jag var så himla vilse.

Nu känner jag att jag är på rätt väg igen. Åter till husvisningen. Bara grejen att få sitta där i bilen, se och höra novemberregnet smattra mot bilrutan och lyssna på radio. Min hand i hans. Jag var alldeles pirrig när vi klev in i huset, trots att jag visste att detta inte skulle bli vårt. Vi har varsitt hus att sälja först. Vi vill göra det i rätt ordning. Sälja först, köpa sen. Vi vill se hur mycket vi har att röra oss med.

1-3-6531

23-11-2973

1-33-2066

Huset vi tittade på ligger i Sollentuna och är nyproduktion. Riktigt fint, men kanske på gränsen till för litet för oss. Varannan vecka är vi två personer som ska bo där och varannan vecka är vi sex personer. Ganska stor skillnad. Men det där blir svårt att väga för och emot… Nära Nicklas barns skola och litet. Eller längre bort och lite större. Jag bor hellre nära och har det lite trångt. Jag har inget behov av ett jättehus. Haha, det säger jag nu. Vi har ju inte ens testat att bo ihop… Det ska bli spännande hur som helst, hela den här resan med att göra i ordning mitt hus för visning och sen sälja. Och köpa! Så pirrigt ju!

 1. C skriver:

  Bara nyfiken men varför bor ni inte tillsammans först utan att sälja? På prov? Visst att ni kanske får det trångt under tiden ni testar men att sälja, köpa och flytta ihop känns överilat?

 2. Rebecca skriver:

  En fundering…
  Varför har ni bådas barn samma vecka?
  Förstår såklart att det kan vara skönt att vara helt barnfri tillsammans! Men, ur barnens perspektiv, de får ju inte ha mamma/pappa för sig själva utan måste konkurrera om uppmärksamheten med bonussyskon samt bonusmamma/pappa.
  Bara nyfiken hur ni tänker kring detta?
  Tack för en fin och inspirerande blogg!

 3. Stina skriver:

  Vad mysigt att titta på hus tillsammans. Jättehäftigt!
  Hoppas ni snart hittar något. Varför har ni alla barnen samma vecka? Hade det inte varit bättre att ha barnen olika veckor? Så får de fullt fokus av dig mer.

  1. S skriver:

   Då får ju barnen aldrig träffa varandra? Blir ju jättekonstigt, som två olika familjer.

  1. Jag tänker att det blir väldigt svårt att göra saker tillsammans hela familjen ifall barnen aldrig är där samma vecka. Kanske en bra lösning om barnen inte kommer överens men annars känns det lite konstigt att dela upp familjen mer än det redan är uppdelad.
   Kanske absolut viktigt att man delar upp sig ibland så man gör saker ihop med ”sina” barn så barnen får egentid med sin förälder men a 😊 speciellt om det skiljer mycket i ålder, då vill ju barnen göra olika saker redan.

  1. C skriver:

   Men man vill väl att barnen ska träffas? De blir ju styvsyskon!
   Sen kan man väl visst dela upp sig och göra olika saker – får dina barn aldrig din uppmärksamhet för att de har sina syskon och sin pappa hemma?

 4. Ellinor skriver:

  Vad kul att ni tittar på hus. Vi drömmer med men har ingen buffert att ens ögna på hus just nu. Men i framtiden vill vi verkligen köpa hus. Jag skulle gärna vilja bo på samma område i Karlstad som jag bor nu. Det är nära till allt och jag trivs så himla bra. Alla är sjukt trevliga och ja, nej jag vill verkligen bo här. Fast gärna i hus!
  Drömmer du om Sollentuna? Det är fint där. Hoppas det blir toppen för er med varannan vecka livet med barn. Det ska bli så kul att få följa med på resan <3

 5. Anna skriver:

  Så kul att gå på husvisningar, det är ju verkligen köparens marknad nu! 😀
  Hoppas ni hittar rätt hus för er.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..