3 frågor om flytten

FRÅGA: Bara nyfiken men varför bor ni inte tillsammans först utan att sälja? På prov? Visst att ni kanske får det trångt under tiden ni testar men att sälja, köpa och flytta ihop känns överilat?

SVAR: Bra fråga! Vi pratade om det först, att flytta ihop här hemma hos Nicklas. Men sen kom vi fram till att vi vill flytta till ett hus/lägenhet som känns som vårt. Inte att jag och barnen flyttar in hos Nicklas och hans barn. Vi känner inte att beslutet är överilat, vi känner att det är noga övertänkt. Men planen är att sälja mitt hus först, sen sälja Nickes.

Img 4266

FRÅGA: Varför Sollentuna och inte Åkersberga? Du har skrivit att hans barn går i skola där, men dina barn går ju i förskola i Åkersberga, väl?

SVAR: Precis, Alice och Philip går på förskola i Åkersberga. Deras pappa bor i Täby. Mina barn är så pass små att de inte hunnit få kompisar på det sättet som man har när man är 8-9 år. För mig hade beslutet inte alls varit lika lätt om A och P varit lika gamla som Nicklas barn. Men eftersom mina barns pappa sagt ja till att låta barnen gå på förskola i Sollentuna, är det dit vi kommer att flytta. Jag tror vi kommer trivas kanon där! Jag ser fram emot att bo i ett område där man umgås med grannarna. Sånt kan jag bli pirrig över att tänka på. Att jag kanske ska få en eller flera nya vänner nästa sommar. Det vet man ju inte, men det är drömmen. Att hitta grannar som blir vänner, som man kan grilla med. Ha spelkvällar med.

IMG_9579

FRÅGA: En fundering… Varför har ni bådas barn samma vecka? Förstår såklart att det kan vara skönt att vara helt barnfri tillsammans! Men, ur barnens perspektiv, de får ju inte ha mamma/pappa för sig själva utan måste konkurrera om uppmärksamheten med bonussyskon samt bonusmamma/pappa. Bara nyfiken hur ni tänker kring detta?

SVAR: Alice och Philip kommer till mig på torsdagar och Nicklas barn kommer på fredagar. Det betyder att de får en dag hos oss där de är de enda barnen. Men vi vill vara en stor familj, alla tillsammans. Inte dela upp barnen. Nicklas barn har massa aktiviteter så vi kommer inte sitta ihop hela tiden. Jag tror att detta kommer bli kanon! Vi kan inte veta innan vi testar, men detta är vad som känns bäst för oss.

  1. Det där med att ha alla barnen samtidigt tror jag är bra. När ska dom annars träffas? Blir ju lätt obekväm stämning typ vid födelsedag om barnen knappt känner varandra men föräldern har en bra relation med den andras barn.

  2. Känns ju jätte konstigt att ha barnen olika veckor, styvsyskon som aldrig någonsin ses? blir väl jätte skoj för barnen (så småningom) att få två storasyskon att umgås med

  3. Tycker också det låter rätt att ha barnen samma veckor så att de får dn bra relation, det utesluter ju inte att du har egentid med dina barn ibland och Niklas med sina 🙂
    Låter som ni tänkt igenom detta ordentligt och med tanke på att bostadsmarknaden känns lite trög just nu så tycker jag det är helt rätt att sälja först och köpa sen 😊 lycka till!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..