Sömntabletter och droppar

Att få gå ut och ta en promenad en riktigt grå novemberdag, när regnet duggar i luften – vilken känsla! Jag lånade en tunnare dunjacka av Nicklas och var ute i nästan en timme. Jag lyssnade på en pod samtidigt (p3 dokumentär) och hade nog kunnat gå hur länge och långt som helst. Så skönt för både kropp och själ. 

IMG_0695
Det är väldigt vackert i Täby/Ullna där Nicklas bor. Jag vet inte så mycket om Sollentuna men där vi helst vill bo är det både nära vatten och skog. Det är viktigt för mig, att det är just närhet till både vatten och skog. Jag vill kunna ta en promenad till vattnet, inte behöva hoppa in i bilen. Det är viktigt för mitt välmående. 
IMG_0689
Jag stannade upp och njöt av lugnet, luften och känslan i kroppen. Jag mår så mycket bättre nu. Jag sover fortfarande oroligt, vaknar flera gånger per natt. Jag ska ringa min läkare när jag testat medicinen (mot depression) någon vecka till. Vi har en träff inbokad i december då vi ska ses och prata igenom hur det känns. Men sömnen skulle verkligen behöva bli bättre… Utan att jag är helt däckad dagen efter. För jag har testat sömntabletter och droppar, det fungerar såklart bra eftersom jag sover som en sten. Men jag är dödstrött dagen efter.

 1. Tove skriver:

  Prova att ta en halv sömntablett. Det gör jag. Jag får sova hela natten och känner mig normal pigg på morgonen. De första dagarna kände jag mig lite dåsig på morgonen men det gick över snabbt. Att börja med sömntabletter var det bästa beslutet jag kunde tagit och mår mycket bättre när jag får sova en hel natt utan oro.

 2. Bea skriver:

  Hej!
  Längre än oftast mellan dina inlägg.
  Här kommer en extra KRAM
  Bea

 3. Bor i Sollentuna och kan inte tänka mig att bo någonstans. Nära till vatten både rösjön, edsviken osv. Du har nära till allt men ändå är man inte mitt i smeten och är lätt att ta sig ut i naturen. 🙂

 4. Anna skriver:

  Hej Angelica, jag har brottats med ångest och depression i snart 10 år, testat alla möjliga sorters mediciner och sömnen har varit fruktansvärd.. men sen kom räddningen i Saroten, den tar bort min ångest, låter hjärnan vila och får mig att sova gott på nätterna utan biverkningar dagen efter.. tips! Kram

 5. Johanna skriver:

  Tack vare din blogg Angelica har jag insett att jag är deprimerad och har nu sökt hjälp. Jag har ju känt och förstått i 1 1/2år att jag inte mår bra och inte är tillfreds med hur jag känner i mitt liv och vardag men aldrig förstått eller ens tänkt att det kan bero på depression. När jag dessutom börjar läsa om depression och att det har med signalsubstanser i ens hjärn att göra så känns det som en lättnad, det finns hjälp att få. Och att få prata med en kurator kändes såå skönt! Jag tänkte flera gånger ”tänk att han VILL lyssna på mitt liv?!”.

  Så TUSEN TACK för din så ärliga blogg 💓💓💓
  Och jag hoppas att du mår bättre snart 💓

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..