Sömntabletter och droppar

Att få gå ut och ta en promenad en riktigt grå novemberdag, när regnet duggar i luften – vilken känsla! Jag lånade en tunnare dunjacka av Nicklas och var ute i nästan en timme. Jag lyssnade på en pod samtidigt (p3 dokumentär) och hade nog kunnat gå hur länge och långt som helst. Så skönt för både kropp och själ. 

IMG_0695
Det är väldigt vackert i Täby/Ullna där Nicklas bor. Jag vet inte så mycket om Sollentuna men där vi helst vill bo är det både nära vatten och skog. Det är viktigt för mig, att det är just närhet till både vatten och skog. Jag vill kunna ta en promenad till vattnet, inte behöva hoppa in i bilen. Det är viktigt för mitt välmående. 
IMG_0689
Jag stannade upp och njöt av lugnet, luften och känslan i kroppen. Jag mår så mycket bättre nu. Jag sover fortfarande oroligt, vaknar flera gånger per natt. Jag ska ringa min läkare när jag testat medicinen (mot depression) någon vecka till. Vi har en träff inbokad i december då vi ska ses och prata igenom hur det känns. Men sömnen skulle verkligen behöva bli bättre… Utan att jag är helt däckad dagen efter. För jag har testat sömntabletter och droppar, det fungerar såklart bra eftersom jag sover som en sten. Men jag är dödstrött dagen efter.

 1. Jag fick mirtazapin idag just för att jag vaknar ca 1ggr/timme under natten. Sjukskriven för depression. Ta hand om dig.

 2. Jag är deltidssjukskriven för depression och äter två olika mediciner, en på morgonen och en på kvällen. Jag har provat olika kvällsmediciner men har liksom du varit väldigt påverkad av dem dagen efter vilket gör det svårt att fokusera dagen efter. Nu äter jag Mirtazapin på kvällen och då blir jag INTE konstig dagen efter. Dock behöver jag ta den kl 20 på kvällen för att den ska hinna vara ute ur kroppen 0630 när jag går upp. Kram!

 3. Testa melatonin. Finns tabletter att beställa på nätet. Kroppens egna hormon och gör susen för mig när sömnen uteblir.

 4. Hej! Ge det lite tid om du står ut med det. Jag började också sova extremt dåligt när jag påbörjade antidepp och blev också helt matt dagen efter sömnpiller. Min erfarenhet är att det ger med sig efter ca 2 veckor och sen vänder det till att bli bättre/normalt igen. Hoppas det blir bra för dig 🙂

  Kram!

 5. Det är tyvärr en vanlig biverkning av vissa sömntabletter, att man blir en zombie nästa dag. Går över efter ca 2 veckor om man orkar stå ut så länge.

 6. Tack vare din blogg Angelica har jag insett att jag är deprimerad och har nu sökt hjälp. Jag har ju känt och förstått i 1 1/2år att jag inte mår bra och inte är tillfreds med hur jag känner i mitt liv och vardag men aldrig förstått eller ens tänkt att det kan bero på depression. När jag dessutom börjar läsa om depression och att det har med signalsubstanser i ens hjärn att göra så känns det som en lättnad, det finns hjälp att få. Och att få prata med en kurator kändes såå skönt! Jag tänkte flera gånger ”tänk att han VILL lyssna på mitt liv?!”.

  Så TUSEN TACK för din så ärliga blogg 💓💓💓
  Och jag hoppas att du mår bättre snart 💓

 7. Hej Angelica, jag har brottats med ångest och depression i snart 10 år, testat alla möjliga sorters mediciner och sömnen har varit fruktansvärd.. men sen kom räddningen i Saroten, den tar bort min ångest, låter hjärnan vila och får mig att sova gott på nätterna utan biverkningar dagen efter.. tips! Kram

 8. Bor i Sollentuna och kan inte tänka mig att bo någonstans. Nära till vatten både rösjön, edsviken osv. Du har nära till allt men ändå är man inte mitt i smeten och är lätt att ta sig ut i naturen. 🙂

 9. Prova att ta en halv sömntablett. Det gör jag. Jag får sova hela natten och känner mig normal pigg på morgonen. De första dagarna kände jag mig lite dåsig på morgonen men det gick över snabbt. Att börja med sömntabletter var det bästa beslutet jag kunde tagit och mår mycket bättre när jag får sova en hel natt utan oro.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..