Jag har aldrig vabbat

Det sämsta med att vara skild och ensam med två barn i en vecka är att man inte får någon avlastning. När det är min vecka och barnen är sjuka är det jag som vabbar. Med mitt förra heltidsjobb (frilansade journalist) vabbade jag inte en enda dag. Alltså jag var absolut hemma med sjuka barn, men jag anmälde inte det till försäkringskassan. Jag kunde ju styra jobbet till kvällen när de somnat. Eller när de var yngre, då kunde jag jobba när de sov sin lunchvila.

Nu är det nåt helt annat. Jag jobbar ju 80% på Skincity och kan alltså ta ut vabb nu. Nu förlorar jag ju inkomst på ett helt annat sätt än innan. Jag kan inte jobba hemifrån och jag kan inte åka iväg och jobba när barnen somnat.

IMG_1303

Efter frukosten gick vi ut på tomten och blåste såpbubblor. Tänk att en sån enkel sak kan skänka så mycket glädje till två små på 3 och 4 år. Alice kom och väckte mig och Philip strax efter 08. Så skönt att få sova så länge. Philip vaknade feberfri och har inte haft mer feber idag. Men efter lunch började Alice känna sig skruttig. Hon sa ”Jag vill sova nu mamma” och när jag kände på hennes panna var hon mycket riktigt varm. Tempen var på över 38 grader.

IMG_1296

När jag rensade idag hittade barnen varsin gammal napp. De kände sig så busiga när de gick runt med napparna. De fick ha napparna en liten stund, sen sa jag att de skulle skickas iväg till kattungarna på Skansen. Philip hade lite svårt att släppa taget men gick med på att lämna ifrån sig nappen.

 1. Emma skriver:

  Lyssnade på din och Jessicas intervju på mama podden, tyckte ni pratade så klokt om uppfostran av barn samt om hur man ska tänka med genus och utseende.

 2. Johanna skriver:

  Fast att man vabbar har väl mer att göra med att man är hemma och tar hand om sitt sjuk barn än om man väljer att ta ut pengar från försäkringskassan eller inte? Jag tror de flesta tjänstemän kan jobba hemifrån och inte anmäler till försäkringskassan. Jag har aldrig heller anmält dit men skulle nog ändå säga att jag vabbat. 🙂

  Och oj vilken life saver sågbubblor kan vara! älskar såpbubblor!

 3. E skriver:

  Ville bara säga att jag förstår hur du kände dig i senaste poddavsnittet när du var tvungen att försvara dig gällande flytten med Nicklas. Jag tror det kommer att gå väldigt bra! Jag går själv igenom en liknande situation där alla tycker att vi ”går för fort fram” och ifrågasätter att man vågar satsa. Ville bara säga att jag hejar på dig 💕 Du är grym. 💫

 4. Karin skriver:

  Hoppas att de blir friska nu.
  Det låter lite som en dröm att du har kunnat styra tidigare arbetet på ett sånt sätt att du inte behövt anmäla till Försäkringskassan. Önskar att man hade det så😁
  Men jag förstår såklart att det finns en hel del fördelar med att vara vanligt anställd. Vid tillfälle vore det roligt om du kunde skriva en plus-och minuslista på att vara anställd kontra vara sin egen. Kram!

 5. Anne skriver:

  Om det nu är så att Philip INTE har vattkoppor denna gång vill jag tipsa om vaccination mot vattkoppor, så kan båda barnen få slippa gå igenom denna plåga.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..