Förtroende för en av livets viktigaste människor

Nu har jag precis lagt mitt fulla förtroende i en mäklares händer. Jag ska sälja mitt hus och hade precis ett möte med en mäklare som heter Tobias. Jag fick höra talas om honom via en kompis som jobbar som mäklare, så det kändes bra från start. Men sen vet man ju aldrig om man klickar. Jag har svårt att se att man skulle vilja jobba med en mäklare där det inte känns helt bra i magen.

Man ska ju trots allt lägga rätt mycket pengar och tid på den personen. Man lägger sitt livs viktigaste affär i en annan persons händer. Hur som helst kändes vårt möte så himla bra. Jag skrev på papper och nu sätter vi igång! Det här är första gången jag säljer ett hus, så jag är väldigt peppad. Såklart lite nervös eftersom marknaden är som den är (skit), men mest förväntansfull. 

IMG_1721

IMG_1715

Jag satte precis upp den här tavlan i trappan, den kommer från Desenio, så fin! Jag älskar havet men är minst lika fascinerad av moln och himlen. Det är nåt meditativt över den här tavlan tycker jag.

När jag satt här och beskrev huset kände jag dock ”men va? Det här är ju ett drömhus med ett drömläge, varför ska jag flytta?”. Men här får vi inte plats sex personer. Och anledningen till att vi flyttar till Sollentuna är för att Nicklas barn går i skola där. De har alla sina kompisar och aktiviteter där. Annars hade jag inte känt någon brådska att flytta, jag trivs med att bo ett stenkast från Jessica. Nu ska jag sätta mig och kolla på Bonde söker fru, ett av mina favoritprogram. Följer ni det?

 1. Jessica skriver:

  Jag förstår precis din känsla. I fredags skrev vi kontrakt på det nya huset. Nu är vi i full gång att röja här hemma så att mäklaren ska kunna komma hit och fotografera. Det känns väldigt vemodigt att flytta härifrån men familjen har växt ur huset och det järnväg ju samtidigt också glad för. Så även om det känns jobbigt eftersom jag älskar huset försöker jag se det som ett nytt kapitel i min livsbok 🙄😊

 2. Elenor skriver:

  Skönt att det kändes bra med mäklaren. Men tänke bara kolla om att hyra ut inte är ett alternativ? Man kan få bra pengar och låta marknaden stabilisera sig så länge. Jag menar så länge ni inte ska köpa nått tillsammans. Uppfattade det som att du flyttar in hos N. Eller ni kanske börjar i denna ände tills ni hittar nått.

 3. Anna skriver:

  Det känns så!
  Jag har sålt en lägenhet och ett hus tidigare, det är riktigt vemodigt. Sista dagarna innan vi flyttade ut ur senaste huset undrade vi vad 17 vi hade gjort!? Men ändå fint på nått sätt, du har bevisligen trivts bra i huset 🙂
  Lycka till i jakten på nästa boende!

 4. Malena skriver:

  Följ din magkänsla. Bara du kan svara på om det är rätt att sälja ditt hus och flytta.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..