Simhall med barn, måste man gilla det?

Jessica skickade ett sms till mig och frågade om jag och barnen ville åka till simhallen i morgon. Min första tanke var ”Åh nej”. Jag ogillar offentliga duschar, könshår mellan tårna, vårtor som hoppar från kaklet. Snorloskor i poolen och allmänt sunkiga ytor. Men det kanske finns härliga simhallar också? Är jag en hemsk mamma som inte hoppar av tanken på att vistas där en dag? Kom gärna med fördelar med att tillbringa lördagen i simhallen.

IMG_8622-1

Privat pool är ju att föredra, hehe. 

lagergren-lumix_lx15_4K_splash
En av många uppblåsbara pooler som Jessica har haft på sin baksida. 
lagergren-lumix_lx15_4K_drip

Jag fick höra idag att ju smutsigare man är, desto mer luktar kroppen klor efter ett bad i simhallen. Jag luktar alltid klor efter simhallsbad. Vad säger det om min hygien?

 1. Jag HATAR badhus, blääää. Men jag går ändå dit en gång i veckan med min dotter. Men det tar emot mycket. Sist hade min dotter gjort en olycka i badblöjan och då fick jag gå in med henne barfota på toaletten. Det sitter i än, får kalla kårar när jag tänker på det.

 2. Usch nej! Hatar också badhus (men älskar att bada). Barnens pappa känner inte likadant som tur är så det har blivit deras grej. Alla måste inte gilla att göra allt tänker jag som istället älskar Pyssel och utomhusupptåg

 3. Jag åker och badar nästan varje vecka med vår son. Det har liksom blivit hans och min grej och vi båda älskar det!! Det enda jag inte gillar är toaletter på ett badhus men annars har jag inga större problem. Väl i vattnet är det klar värt det 😃🤗

 4. Jag hatar badhus! Så sjukt äckligt och sunkigt. Dotter går på simskola men övrig tid är vi aldrig där… tänker att hon får lära sig simma ordentligt på sommaren istället när man kan vara ute… eller när hon är vuxen. För jag kommer inte utsätta mig för att frivilligt gå till badhus.

  1. När hon är vuxen? Tänk på att du kanske är intresserad av att ditt barn ska få godkända betyg i skolan. Det blir ju svårt i idrott om hon inte kan simma.

 5. Om man duschar ordentligt innan badet dvs tvättar håret ordentligt och skrubbar av sig med tvål på hela kroppen luktar man inte klor efter badhusbad.

 6. HAHA… det e roligt att läsa kommentarerna!!! Min dotter går simskola nu och ja har aldrig tänkt så mkt på det egentligen! Tänker att kloret renar mkt smuts å skit men däremot golvet duschar å toaletterna skrämmer mig! Sitt-ytorna i bastun mm, ush!!😂🙈 däremot sa simläraren att man ska duscha noga innan hår ock kropp UTAN badkläder och tvåla in sig mm så luktar man inte efter! Funkar perfekt på kidsen i alla fall 👌🏻

 7. Men hahahahhahahahaha! Roligaste ever!
  Duscha o tvätta massor innan säger alla, men inte en enda som nämner att göra det efter? Självklart såklart.
  Men for real.
  Det där med att de byter vatten i poolen vart fjärde år låter inte trovärdigt. Och kloret är ju där av en anledning.
  Nä, bada på vet ja!
  Det är ju skönt i poolen, tempererat och allt. 🙂
  Och sen kan man tvätta och duscha av sig skiten (om man nu tror att det är så myckeet skit 😉 )
  😀

   1. De bytet vatten helt var fjärde år kanske men sen pågår en konstant reningsprocess där de kontinuerligt tillsätter nytt vatten (även kallat spädvatten). Vet inte hur lång tid det tar innan man kan säga att allt vatten är utbytt men det vatten du badar i är inte fyra år gammalt.

 8. Åkeshovs simhall i Bromma är nyrenoverad, åk dit! Man ska duscha kropp och hår innan (helst med tvål/schampo), och man ska vara naken när man duschar annars samlas smutsen upp i badkläderna och släpps ut i poolen. Om man duschar ordentligt innan luktar man inte klor efter. Och ta barnen till toaletten innan badet 🙂 Ju mer folk slarvar desto mer klor behövs i poolen. Simhallar som luktar mycket klor är alltså inte så trevligt!

 9. Kloret dödar ju det mesta. Skulle tro att man får i sig mer bakterier av att pussa sitt barn på munnen faktiskt än att gå till simhallen.

 10. Klor i sin rena form är luktfrity men när det kommer i kontakt med orenheter (smuts, smink, hårprodukter, hudlotion osv) så börjar det lukta. Om du luktar klor efter badet betyder det som du säger att du var smutsig (smink, hudlotion, hårprodukter osv räknas också) när du hoppade i vattnet.

  Jag har vistas i simhall flera gånger i veckan i 25 år och jag har aldrig haft en vårta och extremt få sjukdagar i mitt liv.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..