Simhall med barn, måste man gilla det?

Jessica skickade ett sms till mig och frågade om jag och barnen ville åka till simhallen i morgon. Min första tanke var ”Åh nej”. Jag ogillar offentliga duschar, könshår mellan tårna, vårtor som hoppar från kaklet. Snorloskor i poolen och allmänt sunkiga ytor. Men det kanske finns härliga simhallar också? Är jag en hemsk mamma som inte hoppar av tanken på att vistas där en dag? Kom gärna med fördelar med att tillbringa lördagen i simhallen.

IMG_8622-1

Privat pool är ju att föredra, hehe. 

lagergren-lumix_lx15_4K_splash
En av många uppblåsbara pooler som Jessica har haft på sin baksida. 
lagergren-lumix_lx15_4K_drip

Jag fick höra idag att ju smutsigare man är, desto mer luktar kroppen klor efter ett bad i simhallen. Jag luktar alltid klor efter simhallsbad. Vad säger det om min hygien?

 1. Erika skriver:

  Klor i sin rena form är luktfrity men när det kommer i kontakt med orenheter (smuts, smink, hårprodukter, hudlotion osv) så börjar det lukta. Om du luktar klor efter badet betyder det som du säger att du var smutsig (smink, hudlotion, hårprodukter osv räknas också) när du hoppade i vattnet.

  Jag har vistas i simhall flera gånger i veckan i 25 år och jag har aldrig haft en vårta och extremt få sjukdagar i mitt liv.

 2. Maria skriver:

  Jag avskyr också badhus. Vidrigt usch. Klarar inte av duschar på gym heller 😜

 3. Anne skriver:

  Kloret dödar ju det mesta. Skulle tro att man får i sig mer bakterier av att pussa sitt barn på munnen faktiskt än att gå till simhallen.

 4. Åkeshovs simhall i Bromma är nyrenoverad, åk dit! Man ska duscha kropp och hår innan (helst med tvål/schampo), och man ska vara naken när man duschar annars samlas smutsen upp i badkläderna och släpps ut i poolen. Om man duschar ordentligt innan luktar man inte klor efter. Och ta barnen till toaletten innan badet 🙂 Ju mer folk slarvar desto mer klor behövs i poolen. Simhallar som luktar mycket klor är alltså inte så trevligt!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..