3 saker jag tänker på just nu

1. Tacksamheten jag känner över min familj.
Jag har behövt rodda med en del saker här hemma inför fotograferingen som är i veckan. Min låtsaspappa Acko har varit livets bästa hjälp. Han är snickare och kan så oerhört mycket och jag är honom evigt tacksam för allt han hjälpt mig med. Han är världens bästa människa!

IMG_2608

När barnen fick syn på Acko häromdagen skrek de ”AAACKKKOOOOO” så hela grannskapet vaknade. Vi var på väg ner till mamma när Acko svängde in med sin bil med släp och körde iväg massa skräp jag hade. Jag bröt ihop och stod och grät av tacksamhet. 

IMG_2632

2. Julkänslan är inte riktigt som förr 

Eftersom jag ska fota mitt hus i veckan är det inga julgrejer alls här hemma. Det ska vara neutralt när det fotas inte vara fullt av hyacinter, granar och tomtar. Jag brukar inte ha supermycket julpynt, men några stjärnor här och där brukar jag hänga upp. Julkänslan är inte som när jag var barn… Det kanske de flesta vuxna kan hålla med om. Jag eftersom jag inte ska ha barnen på julafton i år har jag en liten gnagande ångest där inne i bröstet. Det liksom maler lite… Den känslan försöker jag tränga bort. Men ja… det är inte helt lätt. Jag tänkte skriva lite mer om det där med jul utan barnen i veckan. Ni kommer förhoppningsvis även få se mig i tv-rutan i slutet av veckan.

IMG_2631

Philip dekorerade pepparkakor och pepparkakshus hos sin mormor i helgen. 

IMG_2646

Huset blev kanon! 

IMG_2694

3. Flytta till annan kommun 

Mycket av min tankeverksamhet går åt till att tänka flytt just nu. Jag tänker styling, inredning, planlösning hela dagarna. Jag pinnar bilder på pinterest på hem jag tycker är fina. Jag lusläser hemnet och kollar på hus och lägenheter i Sollentuna. Jag ser framför mig att jag vinner på lotto och kan köpa ett hus för 15 miljoner… Drömma går ju, haha. Men att det ska vara sååå dyrt att flytta ihop?

Herregud säger jag bara. Jag funderar på hur kusinernas relation ska bli när jag och barnen flyttar ifrån Åkersberga. Nu bor de ju mitt emot varandra och ses varje dag. De går på samma förskola, men i och med att jag flyttar kommer Alice och Philip börja på en annan förskola. Vilken och när det blir vet jag ju inte än, eftersom jag inte ens sålt mitt hus än. Men ja, det är nåt jag tänker på. 

IMG_2659

Alice <3 kusin Elsa. 

IMG_2692

Jag älskar den här bilden på Alice som Jessica har tagit. Så mycket bus i hennes blick. Tänk att hon blir fem år till sommaren.

 1. Karin skriver:

  Jag arbetar med förskoleköer (dock i annan kommun än Sollentuna) och det kan vara värt att kolla upp inför ev flytt. Det är inte alltid så lätt att få en plats på förskola och jag antar att du inte får ställa barnen i kö förrän de är folkbokförda i Sollentuna? I de flesta kommuner är den 3 eller 4 månaders garantitid. I all välmening! Kram!

 2. Maria skriver:

  Förstår så väl hur du känner inför julen då barnet är hos pappa. För mig, som också separerade då mina barn var 4 och 6 år gamla, blev julen aldrig sig riktigt lik. Rent känslomässigt är det jättesvårt att känna det där man kände under just julen. Själv löste jag det med att jag alltid jobbar på julen vartannat år.
  Då känns det bättre tycker jag.

  Jag vill också komma med mina tankar och reflektioner kring detta med att flytta ihop två familjer med barn. Alltså bli en bonusfamilj.
  Min erfarenhet av det är att jag nog inte skulle göra det. Alltså att verkligen fundera på fördelar och nackdelar. För mig har det många gånger känts svårt då jag inte riktigt kunde göra det jag ville och behövde göra kring frågor rörande barnen.
  det behöver verkligen inte handla om speciellt allvarliga frågor, utan typ hur man ser på den vardagliga samvaron och hur man ser på barnuppfostran.
  Självklart kan man ju anpassa och höra avkall på frågor som man eg är oeniga om. Själva poängen med mina reflektioner är att det är så värdefullt att ha sitt eget boende. Dit man kan dra sig undan ibland och bara ha sig själv och sina barn. Jag tror också att den vuxenrelation man har inte utsätts för vissa av påfrestningarna som naturligt uppstår titt som tätt i en bonusfamilj. Man kan liksom bevara vuxenrelationen bättre har iaf jag erfarit. Sen finns det ju såklart många fördelar med att flytta ihop, men med facit i hand hade jag valt att vara särbo. Det är en stress i sig detta med att anpassa alla de relationer en bonusfamilj innebär.
  Lycka till och du kommer känna vad som är bäst för dig och barnen.

  Kram

 3. Diana skriver:

  Åh det kändes lite ångerfullt.
  Alltså först blev jag rörd, vilken fin människa din Acko verkar vara. Att ha en sån som extrapappa, wow. Och man smälter när man ser bilden. <3

  Och sen läser jag om din flytt. Usch vad jobbigt, så kul att ni flyttar ihop, att ni ska starta ett eget liv ihop men så hemskt tråkigt att du måste flytta ifrån området där barnen har sina kusiner och du din syster. Ni som stått varandra så nära men ja, förhoppningsvis är det inte långt ifrån varandra och ni kommer ses ofta ändå.

  vilket steg ni tar, så spännande, så kul.
  Jag önskar dig/er verkligen jättelycka till med husförsäljning, husköp och allt som komma skall. <3

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..