Tänk att jag ska bli moster

Jessica är i vecka 11 nu och stackarn kräks hela tiden. Vi kan sitta och podda eller prata om vad som helst, så bara kräks hon. Från ingenstans. Jag tycker så synd om henne. Men längtar sååå mycket efter den lilla bebisen. Och att Jessicas mage ska växa! Så spännande ju. Det känns lite som att jag ska få en till bebis, haha. Men det är helt underbart att få bli moster igen.

0476E85A-29B3-40CB-B572-950D24D55D9C

Fina Elsa och tvilling i nya numret av mama. Det är Hanna Hedin som tagit bilden. Älskar tonen och känslan i hennes bilder. Jessica pratar om relationen till sin kropp. Om vikten av att inte säga dåliga saker om sin kropp framför sina barn. Inte säga att man har tjocka armar eller för stora lår för tex jeans. Svårt kanske, men som sagt viktigt. Jag försöker också tänka på det här hemma. Och det här med att inte kommentera folk på tv. Det är också lätt hänt att man gör. Kommentarer som ”men hur ser hon ut?!” kan ju lätt slinka ur. I en negativ ton. Inte bra.

Jag är tydligen också med i nya mama! En granne till Nicklas hade sett honom i tidningen. Jag hade helt glömt bort det.

6E916DD3-9D46-46AA-9BAB-573B79A96836

 1. Karin skriver:

  Jag köpte faktiskt Mama igår och läste reportaget om Jessica. Älskar också bilderna och meningen bakom reportaget.
  Hemma så pratar vi aldrig om kropparnas utseende som något negativt. Enda gången vi pratar om kroppar är när vi pratar om vad kroppen kan utföra, inte hur den ser ut.
  När jag växte upp så pratade aldrig någonsin mina föräldrar om sina kroppar på ett negativt sätt och vi ägde aldrig någon våg hemma.
  Jag har heller aldrig ägt en våg och jag är 37 år! Jag tränar mycket och äter mycket bra mat. DET är det jag vill förmedla till mina barn, att man ska äta och röra på sig. Och bli stark som Pippi😊

 2. Cecilia skriver:

  Det är inget fel med att vara tjock. Man kan vara det av olika anledningar. Det som är fel är att säga till barn att man inte får säga ”tjock”, som att det skulle betyda något fult! Inget barn föds med åsikten att en stor person är ful. Vi måste verkligen tänka om där.

  1. Lena skriver:

   Så bra skrivet🌟Håller helt med dig!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..