Tystnaden beror på 39,5 i feber

Inatt vaknade jag av att det kändes som att jag svalde ett rakblad. Jag hoppades att det skulle kännas bättre när jag vaknade men nej. Dagen har varit skit. Tempen visar 39,5 och det stannar inte där. Nej. Jag har fortfarande ont när jag kissar trots en kur med penicillin. Tycker synd om mig själv. Barnen är hos mamma och jag är nerbäddad hemma hos Nicklas. Jag ringde täbys närakut som bad mig avvakta i en dag eller två. Och jag är en sån där lydig människa… så jag väntar. En härlig nyåsafton känns just nu en bit bort.

IMG_0467

Använder en gammal bild på en omtänksam människa. Så fint att ha någon som tar hand om en när man blir sjuk och ynklig.

 1. Pethra skriver:

  Halsfluss är ju normalt att det kan komma åter inom 4 veckor från förra gången man hade det, händer mig varenda gång. Vet dock inte hur lång tid det gått sedan sist. Hoppas du mår bättre snart och får en fin start på nya året!

 2. Marie skriver:

  Ring jouren i Täby C och be om att få träffa en läkare, om du återigen fått halsfluss plus att urinvägsinfektionen är tillbaka trots antibiotika kan det vara läge att byta sort. Dom kan kolla snabbsänkan där också, vänta inte så att det går över i njurbäckeninflammation. Va inte lydig nu utan lyssna på kroppen istället. Kry på dig

 3. Instämmer med oavanstående kommentarer, åk in till VC och kräv att de odlar på provet så du får rätt antibiotika. Och är de halsfluss också så vore de klokt om de kollar barnen också eftersom de kan vara bärare utan att vara sjuka iom att du fått tillbaka det.. med tanke på deras nyfödda småsyskon så vore de ytterligare klokt att barnen kollas upp om du har halsfluss.

 4. Janet skriver:

  Hua, stackare! Åk in direkt – finns ingen anlwdning att vänta. Fråga dig själv, vad är oddsen för att det känns bättre om två dagar? Nej åk in och kräv vård lydiga kvinna 🙂

 5. Ulrika skriver:

  Nu har 1177 fel. Du behöver uppsöka vården idag, gissningsvis närakuter med tanke på helgerna och stängda vårdcentraler.
  ”Förhoppningsvis” beror febern på en ny infektion, men om det är njurbäckeninflammationen som fortfarande ger besvär trots antibiotika måste man omkontrollera snabbsänka (CRP) och överväga att byta antibiotikasort.

  Hoppas du kryar på dig snabbt!

  Hälsningar vårdcentralsläkaren

  1. T skriver:

   Håller med! Hade varit första gången med dessa symtom och utan penicillinkur hade det kanske varit en idé att avvakta men eftersom du blivit sämre trots penicillin och dessutom fått hög feber är det dags att uppsöka vården direkt. Och såklart ska det också odlas på urinen för att kolla att du fått rätt antibiotika till rätt bakterie. Krya krya! Hälsar sjuksköterskan ❤️

   1. Anne skriver:

    Hej! Jag tyckte att det lät knepigt med diagnosen UVI + njursten från första början, man kan ju ha smärtor och blod i urinen också på grund av en njurbäckeninflammation, som är en allvarligare form av urinvägsinfektion. Som jag ser det finns det några alternativ:

    1. Du fick en antibiotika för urinvägsinfektionen som inte dödade bakterierna och febern beror på att infektionen fortsätter i njurarna.

    2. Du har fått tillbaka halsflussen.

    3. Du har en virusinfektion med en ”ny” omgång feber.

    Har du också snuva och hosta? Det talar för virus. ENBART extremt ont i halsen, svårt att svälja och feber talar för halsfluss.

    Tyvärr är det inte samma penicillin som passar för både hals och urinvägarna. Jag håller med min kollega på VC och SSK och tycker att du ska åka in för bedömning och odlingar.

    /Akutenläkaren =)

    1. Gulliga du. Ingen hosta, inget snor. Ont som fan i urinblåsan när jag kissat. Kan inte svälja alls typ. Har fått tid kl 14:00. <3

     1. Lena skriver:

      Stackare, men jag har också haft ont i urinblåsan efter uvi. Har trott att jag haft uvi igen men de har skickat på odling men inget som avviker.. skall till ny läkare om 2 v för känner ju att ngt är knas, men man man tydligen ha inflammation i urinblåsan också som någon läkare sa att jag kanske fått penicillin i onödan förrut då jag fått antibiotika innan de odlat klart..

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..