Boosta immunförsvaret

Hej hallå 2019! Ett nytt år, ett år där mycket kommer att förändras. Jag börjar ett nytt jobb, jag ska bli sambo med Nicklas och barnen kommer att byta förskola. Eller ja, först ska vi ju få mitt hus sålt. Men planen är ju att flytta i år, så vi håller tummarna för det.

Jag är oändligt trött på att vara sjuk nu. Efter att ha påbörjat min tredje kur med penicillin på en månad kände jag att jag måste göra nåt. Jag måste boosta kroppen med vitaminer. Jag behöver vara snäll mot kroppen, ge den det den behöver, inte det jag helst vill ha och är sugen på. Jag älskar bröd, godis och pasta, men behöver få in mer grönsaker och bär i kosten. Jag behöver bygga upp immunförsvaret (om man nu kan det!) genom att äta mat som ger energi.

havregrynsgrot_hallon_blabar

I morse blev det därför rykande varm havregrynsgröt med massa hallon och blåbär i och på. Jag rörde ner frysta hallon och blåbär i gröten när den nästan var klar. Sen toppade jag den även med frysta bär. Jag hade kanel i gröten också, det tycker jag är gott. Till det blev det ett ägg (perfekt kokat!) och två koppar kaffe.

lagergren_somnade

När det bara var 20 minuter kvar av 2018 somnade Philip nära mig. Han orkade inte vara vaken längre och jag förstår honom. Han var en kämpe som höll ut så länge. Det första han sa (eller skrek) när han vaknade i morse var ”HAR DET SMÄLLT ÄN?!”. Det kändes hemskt att säga att ja, det har det. Men jag sa det. Och berättade att han kanske orkar vara vaken nästa år. Och då blev han glad.

Några minuter i tolv ringde Nicklas och hans söner och vi körde facetime och önskade varandra ett gott nytt år. Nästan som att vara tillsammans, men ändå inte. Nästa nyår får vi fira ihop <3

nyar2019
Alice däremot, hon höll sig vaken. Och jag upplevde det vackraste 12-slaget jag någonsin varit med om. Jag lindade in Alice i en filt och gick ut på framsidan med henne i min famn. Kind mot kind såg vi fyrverkerierna smälla och hon var så lycklig. Mitt livs bästa nyårsafton. Jag är så tacksam över att jag fick dela kvällen med mina barn. Vi. De tre musketörerna.

 

 1. Anna skriver:

  Grattis till sambo! Köper ni nytt tillsammans eller flyttar du och barnen till Niklas?
  Gott slut och krya på dig! Kramar

 2. Olivia skriver:

  Så jobbigt att vara sjuk och äta penicillin så länge. Hoppas detta förblir sista dosen.
  Jag har ätit penicillin nyligen fick då rekommenderat att äta ”probiotika” efter att min son var superdålig i magen i typ en vecka efter sin penicillinkur. Så du kan boosta kroppen. Gå till hälsokost eller läs om probiotika.

  Krya.

 3. Nej..man kan inte «boosta» immunforsvaret…..

 4. Karin skriver:

  Det lät väldigt fint och mysigt. Ibland är det enkla det bästa. Själv låg jag, orolig, bredvid en feberhet och hostig liten tjej medan raketerna smällde utanför. Det var himla fint det med, på sitt eget lilla vis.

 5. Malin skriver:

  Hej!

  Hur kommer det sig att ni har så bråttom med att flytta ihop? Förstår självklart att ni vill ha en vardag och mer tid ihop men med tanke på hur mycket förändring det kräver för dig, varför kan ni inte ha det som ni har det nu? Är det så jobbigt? Så kan ni ändå spara pengar ihop och köpa ngt tillsammans om ngr år nät barnen är större osv.

  Ser fram emot ett nytt år med din härliga blogg:)

  Kram!

  1. Heej! I slutet av januari har vi varit tillsammans i ett år. 🙂 Och vi planerar att flytta ihop till sommaren, jag tycker inte att det känns som att vi har bråttom. Grejen är den att jag inte har möjlighet att spara pengar så länge jag bor här ensam. Kram

  1. Frida skriver:

   Äh, man ska göra det som känns rätt! Jag och min man flyttade ihop efter 3 månader, åkte ut och reste i Centralamerika efter ett halvår och fick verkligen se varandras bra och dåliga sidor direkt. Vi har varit tillsammans i snart 11 år, gifta i snart 5 och har två barn tillsammans.
   Så är rätt nöjd att vi hade bråttom 🙂

   1. Malin skriver:

    Hej!

    Inga konstigheter att det går fort:) men när det är barn med i bilden och båda har boende i varsin stadsdel så är det ju praktiskt mer att ordna och ge upp. Tänkte mer att om det ändå fungerar bra som det gör nu med att ses mycket varannan veckan och ibland med barnen så varför inte fortsätta med det.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..