Slalom som treåring

Jag minns när jag och Jessica åkte med min mormor och hennes man upp till fjällen. Vi var sex eller sju år gamla och de hade en stuga i Tänndalen. Aldrig tidigare hade jag sett så mycket snö. Luften där var annorlunda och jag minns fortfarande doften på loften där jag och Jessica sov. Vi fick lära oss åka skidor, så när mamma och Acko kom upp en vecka senare swishade vi nerför backen. Så modiga och lättlärda.

E214E1B4-57C3-4EDE-BEA3-C4F85CC1AF54

Mina älskade små apor är nu uppe i Åre med Stefan, A och C för att få uppleva samma sak. En annan typ av luft. Massor av snö. Och de får lära sig åka skidor. Tänk, Philip är bara tre år men klarade det utmärkt att åka. Så modiga barn.

F51D1AD6-D7BD-4F20-8D30-F23CA6F07250

Jag blir så glad när jag får bilder och filmer på hur de har det. Igår ringde Alice mig tre gånger på facetime för att visa hur duktig hon var. Och mitt i lyckan kommer ett hugg av sorg. Jag vill också vara där. Jag vill se alla deras steg i livet. Se hur de lär sig nya saker. Hur deras ansiktsuttryck såg ut när de klarade av att åka en bit själva. Men jag trycker undan den känslan och väljer att se det positiva i detta. Barnen mår hur bra som helst. Det är det viktigaste.

 1. E skriver:

  Åh! I det röda huset på bilden med Philip har jag bott när jag säsongade i Åre!

 2. Andrea skriver:

  Hej!
  Skaffade den nya dejtingappen Goodones i helgen och hittade Niklas som hade en profil där. Bara ett tips till honom att han finns kvar där så han kan radera den 🙂 Kram!

 3. Hej
  Har ni barnen varannan vecka ? Hur gamla är dina barn? Hur gör du för att stå ut de dagar du inte har barnen….bävar för när min dotter fyller 3 år och varannan vecka upplägget börjar. Tycker en vecka är alldeles för lång tid när de är små…Hur gör Du?

 4. Anne skriver:

  Så vackert skrivet! Du har lärt dig det som är det tyngsta med livet eg: att släppa taget. Har insett att det ingår i allt det jobbigaste. Att låta människor gå vidare, i livet eller döden. Att släppa taget om barnen. Att se föräldrar åldras och dö. Att släppa taget om ungdomen. Att inte längre vara ung och frisk, att inte orka lika mycket. Att inte längre se ut som förr. Om du inser din oerhörda styrka så tror jag att du inser att ångesten inte får makt över dig igen. Du klarar det du möter för du har redan besegrat ngt av det värsta. Det är vackert att se hur du växt efter skilsmässan.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..