Hon grät i min famn

För många år sen fick jag livets finaste gåva (förutom barnen såklart) av min låtsaspappa Acko. Jag fick åka iväg till Bara Vara i Dalarna. En kurs i personlig utveckling. Det var samtal, övningar, meditation och många, många tårar. En fantastisk kurs som jag för alltid sparar i hjärtat. En dörröppnare. Kursen heter dessutom så, ”Dörröppnare”. Men på kursen var en blandning av människor. Män som kvinnor. Äldre som yngre. Vi fick ta del av människors mest smärtsamma ögonblick.

D072B9CD-7F96-4E00-B67E-08A472D8A1BC

Foto: My Feldt

Jag höll om en kvinna som gått igenom ett sent missfall. Hon låg i mitt knä, jag torkade hennes tårar och klappade på hennes hår. Vi hade aldrig setts innan den här kursen, men vi alla öppnade upp oss. Alla människor bär på en ryggsäck. Jag brukar tänka så när jag sitter på en buss, att alla bär ett mörker. En sorg. En smärta. Vissa värre än andras, men fortfarande. De allra flesta, för att inte säga alla, har varit med om saker som gör ont.

En kvinna som förlorat ett barn, en man som spelat på sina och familjens pengar på trav, en ung tjej som blivit våldtagen av den hon litade mest på. En äldre farbror som suttit i fängelse för narkotikainnehav. En ung kille som dricker för mycket. Alla där på bussen har varit med om saker. Jag brukar tänka så när någon person med serviceyrke är otrevlig. Att hen kanske har en brokig barndom. En tung ryggsäck. En stor sorg. Det gör det i alla fall lättare för mig att förstå andra människor. Ha överseende med folks sura ton. Den kan ligga hur mycket som helst bakom. Precis lika mycket bakom den där tjejen som alltid verkar så glad. Hon som glittrar i ögonen och ler när hon ser dig. Hon bär djupa, djupa sår där inne i själen.

 1. Precis sådär har jag också börjat tänka.
  Det är det första som slår mig,undra vad den människan har varit med för att den beter sig sådär. För ingen kan vara elak/dum helt utan anledning det måste ligga något större bakom.

 2. Malin skriver:

  Ditt sätt att skriva på, så målande och med sådan berörande känsla. Din blogg berör på så många plan 😍 kram

 3. Lina skriver:

  Jag måste säga att du har en fantastiskt talang när det kommer till att skriva. Du borde ge ut en bok. Jag har inte stött på någon bloggare som skriver med ett sånt djup och känsla som du har. Hoppas du tar åt dig av detta. Jag älskar din blogg. Du är en helt fantastiskt kvinna! Verkligen.

 4. I skriver:

  Så sant! 😭

 5. <3 Oh, vad vacker skrivet! Tack, behövde lite perspektiv idag…
  Kram MammaMia

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..