ANNONS

Aktiv dödshjälp eller assisterat självmord

/

På jobbet har vi en träningstimme i veckan, där man får träna på gymmet på arbetstid. Nu är jag så pass ny på admin-avdelningen och jag hade inget planerat efter jobbet idag, så jag tränade efter jag hade slutat. Jag vill suga i mig så mycket tips som möjligt från tjejen jag ska ersätta, så jag vill inte förlora en jobbtimme. Men jag tycker att det är fantastiskt att man får den möjligheten, att träna på arbetstid. Vi har ett gym i byggnaden där jag jobbar, ett så pass bra gym att jag sagt upp mitt vanliga gymkort. Jag fick tipset av en kollega att ladda ner en app från Försvarsmakten. Där kan man få massa träningsövningar som man kan utföra hemma eller på gymmet utan några redskap.

IMG_1159

En klassisk selfie i spegeln på omklädningsrummet på gymmet. Jag är inte lika ledsen som jag ser ut.

Jag gick snabbt på bandet i 30 minuter och lyssnade på en dokumentär under tiden. I veckans avsnitt av Tvillingpodden pratar jag och Jessica om aktiv dödshjälp. Eller assisterat självmord som det också heter. Jag hade så många funderingar. Vad kostar det? Vad ingår? Hur går det till? Hur tar man ett sånt beslut? Ja, frågorna var många och svaren få. Idag fick jag en kommentar här med bloggen med tips om en P1 dokumentär som handlade om just det. Så jäkla sorglig. Men ändå fin.

När man själv aldrig ens varit i närheten av ett sånt beslut går det inte föreställa sig hur det går till. Det är liksom ingen panik eller så i dokumentären. Allt går till på ett stilla och lugnt sätt. Inga tårar, ingen ångest… Så speciellt. Jag kan verkligen snöa in på konstiga saker.

IMG_1157
Från det ena till det andra. Jag hade på mig ett superfint armband idag från Caroline Svedbom. Och tröjan kommer från Ivy Revel. Jag är en rätt frusen person, speciellt när jag sitter ner längre stunder. Nu ska jag och Nicklas äta middag innan det blir kvällsjobb för oss båda.

3
56

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00