När är det bäst att byta förskola?

När vi flyttar (inte helt bestämt än vilket datum) kommer vi att byta kommun, vilket betyder att barnen ska byta förskola. När barnen hamnade på den här förskolan som de går på nu, valde vi bara den som var närmst. Jag gjorde inga vidare efterforskningar om jag ska vara helt ärlig. Men vi har varit och är så himla nöjda. Den kommunen vi ska flytta till (Sollentuna) vet jag ingenting om. Jag känner inte till några förskolor, varken bra eller dåliga. Hur har ni andra gjort som har flyttat? För att veta att man kommer till någon som är bra? Där barnen är trygga, får utvecklas i sin takt och blir sedda.

Philip var inte direkt stor när han började förskola. Jag kan ångra det lite, även om jag känner att det har gått bra. Men i efterhand hade jag velat vara hemma längre. Med båda barnen. Jag har inte hört någon som sagt ”jag önskar att jag börjat jobbar tidigare”, men det är såklart mammor och pappor som känner så också.

Här är han ett år. Han är sig lik tycker jag!

Gulligaste skrutten.

Blir alldeles gråtig när jag tittar på gamla bilder. Saknar barnen extra mycket då.

Om vi flyttar i april, är det bäst att låta barnen gå kvar i Åkersberga då hela vårterminen? Och börja på ny förskola till hösten? Svårt att veta vad som är rätt eller fel tycker jag.

 1. Anneli skriver:

  Hej Angelica!
  Hoppas allt är bra med dig 💞 Jag och min familj flyttade till Sollentuna hösten 2017. Vår dotter behövde byta förskola då vi bodde i Bromma innan. Mina tips är att ställa barnen i kö redan idag, du får skicka in kopior på husköpet och då godkänner Sollentuna att det är särskilda skäl. I Sollentuna får barnen bara börja under vårterminen om något annat barn slutar på förskolan och det blir en ledig plats. Annars är det augusti som gäller. Besök förskolorna i Silverdal och få dig en magkänsla och uppfattning. Lycka till med flytten
  Kram Anneli

 2. Sofie skriver:

  Jag skulle ha skolat in på ny förskola direkt. Då får de sedan sommaren på sig att vila i det nya och sedan komma tillbaka till någonting de har vant sig lite vid. De kommer ju dessutom att träffa nya kompisar som de kanske kan leka med under sommaren så att de har lite nya vänner på nya förskolan. Bara mina tankar, jag är inte pedagog utan bara mamma

 3. Sofia skriver:

  Kolla även upp fristående förskolor.

 4. Ulle skriver:

  Jag tänker efter sommaren verkar väl mest naturligt och en förskola som är nära där man bor med tanke på kompisar. Det är också lättast att få plats vid terminstart. Du kan alltid kontakta förskolorna och göra ett besök för att få en känsla och se hur de arbetar.

 5. Emelie skriver:

  Kommer barnen gå på två olika förskolor då de är hos mamma/pappa? Bara nyfiken på hur det går att lösa det när man bor en bit ifrån (vilket ni kanske inte gör, har bara fått känslan att de är lite längre ifrån nu).

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..