66 dagar utan socker

Jag ska erkänna en sak för er. Jag är beroende. Av socker. Det är dags att bryta det nu, av många olika orsaker. Humöret går upp och ner och jag är trött på att vara sugen på sött flera gånger om dagen. I veckans avsnitt av Tvillingpodden berättar Jessica att det tar 66 dagar att bryta en vana. Jag vet inte om det gäller allt, men jag är villig att ge det en chans. 66 dagar.

Från och med idag och 65 dagar framåt. Inget socker. Och då räknar jag inte fruktsocker som socker. Och inte ketchup och annan socker i mat. Men godis och så vidare. Jag såg att Jessica också bloggat om detta. Hon tror nog inte att jag kommer att klara det… Men jag ska minsann göra mitt bästa för att inte trilla dit. Men det känns som en rejäl utmaning, jag ÄLSKAR socker. Och då menar jag verkligen älskar.

IMG_1924

Det här åt jag till lunch igår. Amerikanska pannkakor, banan, jordgubbar och proteinella. Smakar som Nutella men innehåller inget socker, men protein. Bra grej ju! Jag fick tips på instagram att den finns med vit choklad också. Tänk det och jordgubbar… Mums!

IMG_1941

Nu sitter jag hemma hos Nicklas och ska strax laga mat. Det blir kyckling, ris, broccoli och en svingod sås gjord på lätt creme fraiche, vitlök, salt, peppar och sambal. Man bara blandar ihop allt, ställer i kylen en stund och sen njuuuter. Det är min gamla jobbarkompis Alex från tiden på VeckoRevyn som lärt mig receptet på såsen. Jag älskar den fortfarande lika mycket nu som då.

IMG_1943

Vi har en regel här hemma, den som lagar maten slipper plocka undan. När man väl lagat mat är det sååå skönt att slippa ställa sig i köket igen efter man ätit. Har ni några såna regler hemma? När vi flyttar ihop kommer vi ha städhjälp en gång i veckan, ingen av oss gillar att städa och jag känner att det minskar risken för konflikter. Men nu kom jag på att jag glömde diska stekpannan igår… och plåten till ugnen. Kul. Jag börjar med det rå.

 

 

 1. Karin skriver:

  Hoppas att det går bra med 66-dagarsutmaningen✌Du skriver att du har dålig karaktär men även om det bara skulle bli, låt oss säga, 20 dgr utan socker så är ju det fortfarande TJUGO DAGAR UTAN SOCKER👌
  Älskar för övrigt ditt nya hår!
  Vi har städhjälp varannan vecka. Tidigare så hade vi det varje vecka på fredagar. Såååå skönt och helt klart värt!

 2. Karin skriver:

  Vi kör mer go with the flow här hemma! Den som är minst trött lagar mat och den som är minst trött plockar undan. Ibland samma person, ibland inte. Vi har lite samma filosofi med allt: den minst trötta går upp med vår son, den minst trötta handlar efter jobbet osv. Vi vet ju alltid att den andra gör så gott den kan, så det blir sällan tjafs. Det är nog olika vilket upplägg som passar olika par!

 3. Desiree skriver:

  Klart du fixar det! Jag är på, är också beroende av socker. Skrämmande hur man på autopilot trycker i sig socker i olika former.

 4. Sara skriver:

  Vi har också städhjälp varje vecka vilket är otroligt skönt, dels för att man vet att det blir riktigt rent 1 ggr/vecka och att man måste plocka undan alla grejer som bara ligger och skräpar på olika ställen (post, barnstrumpor, legobitar, papperspyssel mm). Bästa investeringen!

 5. Lambert skriver:

  Ger dig når vecka…typ som med träningen och everest…

  1. Marie skriver:

   Lambert gå och lägg dig igen, du har vaknat på fel sida!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..