ANNONS

66 dagar utan socker

/

Jag ska erkänna en sak för er. Jag är beroende. Av socker. Det är dags att bryta det nu, av många olika orsaker. Humöret går upp och ner och jag är trött på att vara sugen på sött flera gånger om dagen. I veckans avsnitt av Tvillingpodden berättar Jessica att det tar 66 dagar att bryta en vana. Jag vet inte om det gäller allt, men jag är villig att ge det en chans. 66 dagar.

Från och med idag och 65 dagar framåt. Inget socker. Och då räknar jag inte fruktsocker som socker. Och inte ketchup och annan socker i mat. Men godis och så vidare. Jag såg att Jessica också bloggat om detta. Hon tror nog inte att jag kommer att klara det… Men jag ska minsann göra mitt bästa för att inte trilla dit. Men det känns som en rejäl utmaning, jag ÄLSKAR socker. Och då menar jag verkligen älskar.

IMG_1924

Det här åt jag till lunch igår. Amerikanska pannkakor, banan, jordgubbar och proteinella. Smakar som Nutella men innehåller inget socker, men protein. Bra grej ju! Jag fick tips på instagram att den finns med vit choklad också. Tänk det och jordgubbar… Mums!

IMG_1941

Nu sitter jag hemma hos Nicklas och ska strax laga mat. Det blir kyckling, ris, broccoli och en svingod sås gjord på lätt creme fraiche, vitlök, salt, peppar och sambal. Man bara blandar ihop allt, ställer i kylen en stund och sen njuuuter. Det är min gamla jobbarkompis Alex från tiden på VeckoRevyn som lärt mig receptet på såsen. Jag älskar den fortfarande lika mycket nu som då.

IMG_1943

Vi har en regel här hemma, den som lagar maten slipper plocka undan. När man väl lagat mat är det sååå skönt att slippa ställa sig i köket igen efter man ätit. Har ni några såna regler hemma? När vi flyttar ihop kommer vi ha städhjälp en gång i veckan, ingen av oss gillar att städa och jag känner att det minskar risken för konflikter. Men nu kom jag på att jag glömde diska stekpannan igår… och plåten till ugnen. Kul. Jag börjar med det rå.

8
45

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00