Jag är skör på morgonen

När jag vaknar på morgonen är det som att kroppen saknar alla murar. Alla skydd. Som att själen är precis under huden. Jag behöver vara snäll mot mig själv då. Och att den som är nära är extra varsam. Såklart varierar detta beroende på var i månaden jag befinner mig. Just idag, extra skör. Själen extra närvarande. Förut tog jag en stund på morgonen och mediterade, bara några minuter. Det hjälpte på nått sätt. Att skydda mig själv lite och landa.

Jag vill börja med det igen. Jag tänkte skriva att jag borde börja med det, men då låter det som ett jobbigt måste. Det är ju någonting jag vill. Det låter säkert flummigt för er som inte lever med känslorna utanpå kroppen. Men en dag som denna, efter en heldagskonferens igår med tusentals intryck, behövs en mjuk och lugn dag. Till och med mjuka kläder, soft sminkning och varmt kaffe.

IMG_2082

Idag har jag bokat in ett träningspass på eftermiddagen. Vi får träna en timme i veckan på arbetstid, och har ett bra gym här i huset där vi jobbar. Det är bara dumt att inte ta tillvara på den där timmen tycker jag.

IMG_2083

Jag fick en fråga hur det går med att avstå socker och jag skulle säga att det går väldigt bra. Det är när jag inte äter socker som jag inser hur ofta jag faktiskt åt det förut. Någonting litet varje dag. Nu är det dag 5 av 66, snart i hamn med andra ord, hehe.

 

 1. Emma skriver:

  Åh känner igen mig så väl! Morgnarna är jag lite skörare och ”mindre” på alla sätt o vis. Får jag bara tid att gå upp i min takt så brukar det bli bättre, men om mannen tycker jag ska hasta upp så blir frukosten inte så munter.
  Var likadan som barn, om jag sov över någonstans så var morgnarna inte lika roliga som kvällarna…

 2. Du låter inte alls flummig. Meditation är nyttigt enligt vetenskapen och läker hjärnan och leder ofta till upplysning, att man ser igenom olika former av osanning.

  https://vetenskapligapartiet.files.wordpress.com/2017/12/buddha-statue-na-mo-o-mi-to-fo-means-i-take-refuge-in-amitabha-buddha.jpg

  Att du klarar meditera i några minuter är jättebra. Det är många som inte klarar av detta.

  När du klarar en hel timme kan jag rekommendera att du tar en meditationsreträtt på tio dagar, eller börjar meditera i naturen varma dagar under stora träd.

  Lycka till med din meditation! 🙂 Stöter du på problem så fråga gärna mig eller någon annan munk om råd! Vi hjälper dig gärna.

 3. Johanna skriver:

  Här går det också bra. Jag kör dock bara utan godis, inte helt utan socker. dag 4 idag.

 4. Känner likadant på mornarna.
  Det är som att man är extra känslig och alla känslor väller fram.

 5. Gud va mysigt att kunna träna på arbetstid! 😍

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..